Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Jace Turner ze Sentinel Services je odhodlán udělat cokoliv, aby našel tajné útočiště mutantů. Když se mu nepodaří zlomit těhotnou Lornu, tak donutí Reeda, aby je zavedl na místo přes barmana, který převáží prchající mutanty. Kate s dětmi se vydá hledat pomoc pro Reeda u svého bratra... (TV Prima)

Recenze (5)

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne že by to najednou nebylo dobrý, to vůbec, je to stále dost obstojný. Tenhle díl mi jenom přišel mnohem víc teenagerovský a mnohem prvoplánověji a hloupěji napsaný, než ty dva předchozí. Abych začal pozitivněji, celá ta linka s Reedem se mi líbila. Reed se snaží dostat se zpět ke své rodině a je pro to ochotný udělat cokoliv, včetně nabonzování základny mutantského undergroundu. Následně si ale uvědomí, jaká to je volovina a v podstatě ukáže záporákův jeden velký fakáč. Tahle část byla super. Taky se mi líbila postava Dreamer, především její schopnost měnit a přidávat vzpomínky lidem (i když zde samozřejmě nastává obrovská otázka: když jednou dokázala změnit vzpomínku Clarice, nešlo by ji změnit podruhé a vymazat to, co tam dřív vytvořila). Jenomže ten zbytek epizody je dle mého docela pain :D A oproti těm hodně fajnovým dvěma epizodám dříve mi přijde, že to působí prostě mnohem míň vyspěle a mnohem víc infantilně a puberťácky, což jasně, ten seriál pro tuhle cílovku prostě je, ale předchozí díly tak vůbec nepůsobily. Především mi vadí to, jak stupidně je zde vykreslena ta nenávist lidí proti mutantům. Nebo teda spíš, jak stupidně s tím pracuje ten svět. Sakra, pořád je to USA, kde jsou nějaké zákony :D Místo, kde je legální odprásknout zloděje, když ti vkročí na pozemek. Neříkejte mi, že banda lidí si jen tak, za bílého dne, nakráčí na pozemek poměrně váženého člověka, s brokovnicema a pálkama, a nejen, že ho zbijí, ještě mu vlezou do baráku a jdou lovit mutanty. Ať je ta společnost vykreslena sebezáporněji a ta nenávist lidí sebevětší, neříkejte mi, že tohle by těm lidem prostě prošlo :D Navíc, já upřímně mám mnohem radši interpretaci nenávisti k mutantům jako čistý rasismus, kdy to je prostě zakořeněné v lidech a lidi jsou prostě k mutantům hnusní. Úplně se mi nelíbí tahle verze, že je celá společnost, celý systém a celé právo proti mutantům takhle vysazeno a v podstatě je otročí. Nicméně, Caitlin je naprosto otravná postava :D Klade neskutečně debilní otázky, přijde mi nonstop zmatená a hrozně mě štve. To stejné začíná platit o Andym, ze kterýho se stává takový ten mega otravný a pitomý archetyp „ty lidi nás stejně nesnáší, tak proč jim nedělat zlý věci“, něco jako byl Pyro v X-Men filmech. Jinak je to jak říkám stále fajn seriál, jenom tenhle díl mi přijde hrozně hloupě napsaný :D Hodnocení: 49% ()

Reklama

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutelné. Nedoporučuji. The Gifted chce být lepší verzí Heroes z Marvelovské verze Země-10005, ale kulhá v tom. Hrdinové, respektive jejich schopnosti, jsou mladšími, slabšími verzemi známých postav Rosomáka, Magneta, Kyklopa a dalších. Ústřední děj se oproti ryzích X-Men točí kolem "takové normální rodinky" na místo čirého souboje hodných se zlými, ač i ten je přítomen a s blížícím se finále intenzivnějším. Nicméně dost tomu chybí. Je to scénáristicky rozvláté (obvyklý Matt Nix), hereckými výkony chudé (a ani ostřílená herečka Amy Acker, ač se snaží, jak může, nedokáže přebít unylost ostatních). Gifted je typický seriál o 13 dílech s osmi různými režiséry a jedním producentem, který vlastně ani neví, jak se seriálem naložit, přestože má dopředu připravený parádní svět se kterým si může hrát. Pevně doufám, že další série přijde s pevnější režií a myšlenkou, neb se stávajícím nastavením se může stát, že příští série bude tou poslední, a to by byla škoda. Po kvalitním seriálu typu The Gifted je tady určitě poptávka. (V komentáři hodnocena první série.) ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otec mutantských dětí si uvědomuje, že bonzáctví není úplně fér věc, jen škoda, že se o to nejprve musí pokusit.. :/ Jinak pokračují předchozí myšlenky odsuzování, kdy "přátelé" ukazují svou pravou tvář, když jde o otázku "rasy"... :/ V neposlední řadě se mi líbí také to, že seriál je aktuální, např s termínem "instastalking" odkazující na Instagram, kterou mladí používají. :) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama