Reklama

Reklama

Kursk

  • Francie Kursk (více)
Trailer 1

Film inspirovaný skutečnou katastrofickou událostí, ke které došlo v roce 2000 na palubě Kursku, sleduje poslední hodiny "nepotopitelné" ruské jaderné ponorky klesající na dno arktických vod Barentsova moře. Několik členů posádky přežije počáteční výbuch, včetně velitele Michaila Kalekova (Matthias Schoenaerts), na něhož doma čeká těhotná manželka (Lea Seydouxová) s dítětem. Začíná zoufalý boj s časem. Záchrannou operaci bohužel komplikuje zchátralé vybavení a byrokracie mezi Ruskem, Francií, Norskem a Británií, kdy se šéf britského námořnictva David Russell (Colin Firth) pokouší přesvědčit ruskou vládu, aby přijala zahraniční pomoc. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (303)

ARI50 

všechny recenze uživatele

S ponorkami je to vždycky u mě složité ale tady asi největší roli hraje příběh, délka akorát herci v pohodě ale přesto takový dramatický trochu akční napínavý moment jsem postrádal hodně. Čekal jsem celkem hodně a dlouho jsem čekal na tu jiskru ale nic, přesto hodně slušně dobře natočeno a nezamrzí a celkem potěší ale jednou stačilo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dalo se to přežít, ale začátek mě fakt nebavil. Vypadalo to sociálně a při tý hudbě, co hrála když Kursk vyplouval jsem měl chuť podřezat si žíly. Postupem času si mě film ale celkem získal a třeba potápění se pro kyslík bylo opravdu napínavé. Matthias Schoenaerts zahrál dobře. Zato při pohledu na Léu Sedoux, jsem měl nutkání ostříhat jí tu děsnou ofinu. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Posledních deset minut sem regulérně prořval. To je hrůza, o co víc na člověka dolehne filmová retrospektiva něčeho, co si jako dítě moc dobře pamatuje z televizních zpráv. Byly to tenkrát silné prazdniny u babičky v Ostravě, sledovat každý večer ty nepovzbudivé novinky... Nesmyslná byrokracie takto připravila o život otce desítek dětí. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Přímočará a dojemná rekonstrukce událostí okolo potopení lodi Kursk, zaměřující se na dění uprostřed loni, reakce zvenku a osobní osud manželky  velitele, bez větších odboček. Přišlo mi to pěkně udělané (včetně záběrů pod vodou)  a zajímavé, hlavně v zobrazování toho zatvrzelého ruského odmítání cizí pomoci. Jako bonus skoro devadesátiletý Max von Syndow, neskutečné!  Tak jsem se něco dozvěděl. Z mé strany spokojenost. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V tom důležitém základu z toho sice odkapává ta kýžená frustrace, ale na mě jsou tyhle, ve velkém, fabulující příběhy podle skutečných událostí, jen velmi blbě sežvýkatelné. Rusáci to zase jednou grandiózně posrali a se svéráznou pseudohrdostí sobě vlastní nechali pomalu chcípnout bandičku soudruhů ve tmě, zimě a smradu. To je tak asi zhruba všechno co víme. Jestli si ponórkáři efektně zpívali nad flaškou vodky, nebo si strachy srali do trenek, to už můžeme jen hádat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se znovu potkávají němečtí herci Matthias Schweighöfer a August Diehl, kteří měli podobně krátký čas ve filmu Hanební Pancharti (2009). Ve filmu Kursk jsou z nich ruští námořníci a nejlepší přátelé, v Panchartech představují německé vojáky v hospodě. Schweighöfer se v (Kursk) žení, zatímco v Panchartech zapíjí s přáteli narozeného syna. Diehl je jeho svědek, zatímco v Panchartech představuje majora Hellstorma, který v hospodské scéně Pancharty odhalí. (Cocacolix)
  • Námořníci při nástupu na palubu ponorky Kursk sledují záznam koncertu americké thrash metalové skupiny Metallica. (Nocturno culto)
  • Natáčelo se ve skutečné ponorce Le Redoutable, která se nachází v námořním muzeu v Cherbourg-Octeville ve Francii. [Zdroj: iDnes.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama