Reklama

Reklama

Snafu: V háji jako obvykle

  • Čína Hidden Strike (více)
Trailer

VOD (1)

Úkol zněl jasně – za každou cenu ochránit civilisty pod palbou. Jackiemu Chanovi a Johnu Cenovi v roli elitních vojáků v tomhle filmu není co závidět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jediné, co na tomto snímku dokážu opravdu ocenit, je akce, a to i když působila místy poměrně lacině, na druhou stranu ale byla určitě přehledná, choreograficky chvílemi i nápaditá, efektní, rozmanitá a hlavně oba ústřední herečtí představitelé jsou v podobných typech filmů a postav ověření a zběhlý borci a naštěstí i zde ukázali, že mají v tomto ohledu pořád ještě co nabídnout, takže opakuji, akce ok, nicméně je to skutečně to jediné, co se v Hidden Strike dá hodnotit opravdu pozitivně. Hlavně zápletka je totiž doslova otravná, tuctová, předvídatelná a velmi často i vyloženě naivně hloupá, kdy jsem si při mnoha scénách až říkal, že tvůrci snad ztratili veškerou soudnost dělat z diváků idioty, jako třeba když třeba hned v úvodu přiletí zachránci ve vrtulníku, aby následně přesedlali do autobusů, místo toho aby zas odletěli (???), nebo když se Chan s Cenou řežou hlava nehlava, aby hned v následující scéně byli odvěkými přáteli na život a na smrt, svěřující si i ta nejniternější tajemství, jinak ale ono co se vůbec týče všech postav, tak to je také jen jedná velká přehlídka nudných, tisíckrát omletých a nezajímavých postav a charakterů, a to jak těch kladných, tak záporných a problém jsem měl i s nemalým počtem odlehčených, v podstatě až komických scén, o které se stará též převážně jen ústřední duo hrdinů, kteří se neustále špičkují, ve většině případech to ale bohužel sklouzává spíš k těm trapnějším momentům, než k těm, které by měli diváka pobavit. Za mě se tudíž jedná o slabší akční průměr, který sice neublíží, ale doporučovat ho rozhodně nehodlám, spíš naopak. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[33%] Asi jsem s hodnocením docela krutý, ale mě to celé skoro vůbec nebavilo. Nechci trnout hrůzou s čím přijde tento režisér za měsíc s čtvrtým Expendables. Ale jestli ta AKCE bude vypadat takto nudně a bez náboje, tak to nazdar. Ale nebudu se děsit až tak, dnešní CGI mi většinou v novějších filmech nevadí, jenže zde byl problém, že jsem se nudil už od začátku. Komediální to vůbec není, děj to nemá, a hlavně ta první půle mě dost otravovala i když se zde pořád něco děje. Posledních 30 min je nonstop akce, Chan se snaží v soubojích, oceňuji jeho věk, Cena mě zas vůbec nebavil a ty výbušné akční sekvence mě uspávaly, zlaté Fast and Furious. Hrotit to nechci, asi jsem měl horší náladu, proto ty slabé 2* dám, akce je tu dost ale nezáživná …. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Má to cenu, i když to má Cenu? Kolik byla cena Ceny? V čem všem je otylý neherecký vymaštěnec schopen prostituovat pro hrst chujanů? Proč Čenovic Džudyna chvíli rasisticky hraje samu sebe? Tento „nesmýrně chitrí fylm“ prostě klade řadu palčivých otázek. A tu asi nejpalčivější položí hned na začátku, když do údajně neprodyšně obklíčené rafinérie naprosto ležérně a úpa v pohodě přiletí tři vrtulníky, z toho jeden nákladní, velký jako kráva, s megaspeciálním a zjevně naprosto prefíkaným ťamankomandem, které se okamžitě jme hrdinně a náležitě pateticky evakuovat všechny ty ubohé obklíčené Ťíňany autobusy po brutálně nebezpečné, bestiálně odstřelované a zcela smrtící dálnici smrti. Inu, odpověď bolí asi jako lobotomie bez umrtvení. A když si ke vší té hrůze ještě připočtete kýbl strojeného kýčovitého hnisu a kuomintangové propagandy, zápletku i dialogy jako z downího stacionáře, příšerného Pilouna Prdelzadka v roli ochnutého záporáka, Cenu za každou cenu a odporné pozadí, napatlané patrně v Malování z Aliexpresu, postihne vás ukrutná čínská sračka. Ovšem přitroublá klauní „chemyje mezi prymátem a lydoopem“ funguje na jedničku, jak píše zdejší uspokojivě pobavený míšní trust. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tohle je bizár už od pohledu. Cena v úchylárně Jackieho Chana (90% jeho filmů jsou trhlé úchylárny). Přesně jako jejich souboj… Medvěd grizzly vs (70ti letý) medvídek panda. Naprostá groteska. Na druhou stranu jejich slovní přestřelky (na základě premisy že Jackie moc anglicky neumí), fungují skvěle. Nebo scéna “pojď za mnou”… výborná. Jak celek film funguje jako jakákoli jiná Chanovka. Svižně, oddechově, neuráží… vlastně čím déle to běželo, tím jsem se více bavil (až na to kouknu podruhé, třeba zvednu u na 4). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Film má dvě jasně oddělené poloviny, a je velká škoda, že ta první část trvá tak dlouho. Upřímně jsem čekal, že k propojení hlavních postav dojde po nějaké úvodní akci, ale že bude celá ta akce trvat přes 40 minut, to by mě vážně nenapadlo. Bohužel tak první půlka trpí na to, že díky absenci různého pošťuchování a rozdílnosti hlavních postav, tedy klasiky u Jackieho filmů, a je to tak bohužel docela nuda, protože ani humor se nedostaví, stejně tak chybí klasické Jackieho triky. V druhé půlce už ale všechno tohle je. Dojde k propojení Ceny a Jackieho, a už je to prostě další klasická Chanovka, kdy už je pochopitelně vidět, že Jackie není nejmladší a pomáhají mu různá lana, ale pošťuchovní je fajn, akce v rámci možností také, a celkově vás to v klidu přenese do zlaté éry Jackieho filmů. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení exteriérové scény na jihovýchodě Číny došlo k sesuvu půdy a část produkčních vozů zaplavila řeka bahna. Nikdo nebyl vážně zraněn, ale produkce byla na pár dní pozastavena. (Geralt z Rivie)
  • „Diaľnica smrti“, o ktorej sa v príbehu hovorí, že je v blízkosti Bagdadu, nie je v Iraku. „Highway of Death“ je vlastne diaľnica 80 vychádzajúca z Kuwait City v Kuvajte a je vzdialená od Bagdadu skoro 700 kilometrov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama