Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (102)

majxik 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Jako StarTrek snaží se pomocí různých ras s různými problémy komentovat dnešní společnost. Rozdíl mezi StarTrekem a Orvile je ale ten, že Orvile se to nesnaží schovat a zároveň k tomu dávkuje humor po lahvích. Pokud hledáte ale vážné scifi, asi se tomuto seriálu vyhněte z protože není pro vás. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Wow! Nečekala jsem od Setha MacFarlana něco takovýho. Je to tak tisíckrát lepší než celej Star Trek: Discovery (nejsou tam žádný ty píčoviny, který ze ST: Discovery dělaj tu hroznou sračku!). Nejen, že tohle je vtipný a postavy neustále hláškujou, ale taky to má neuvěřitelnej přesah. Témata, které zde řeší jsou vážná, a důležitá. Je milým překvapením, jak dokázal Seth spojit svůj druh humoru s tímto seriálem. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpačitý začátek a stejně rozpačité zakončení. Orville je očividně do velké míry inspirovaný Star Trekem, který osobně prakticky neznám, takže jsem nebyl „omezený“ neustálým srovnáváním. Orville drží bezpochyby nad vodou hlavně dobře napsané a hlavně zahrané postavy. Kvalita jednotlivých epizod kolísá od opravdu podprůměrných po naprosto fantastické. Design samotné lodi je v mých očích velmi nepovedený, zato masky a hlavně speciální efekty v simulátoru překonají nejdražší blockbustery. Orville mi bude opravdu chybět. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville je zvláštny počin. Nerieši až tak závažne filozofické problémy ako Star Trek. Má väčší nadhľad a je väčším reflektorom súčasnej technickej kultúry a politiky. MacFarlane výborne ovláda spoločensko politický efekt vo svojom diele. Či už je to planéta, kde musíte dostávať lajky a dislajky, alebo transgender diel, alebo posledný náboženský diel. Je tam toho veľa a kupodivu to funguje. Postavy sú sympatické, situácie sú správne odľahčené a je to hlavné dobré sci-fi, ktoré dobre pracuje s motívmi, štruktúrou a pravidlami. Bavil som sa a bol som spokojný. Camea ľudí ako Theron, alebo Neeson potešia. 1.séria - 80% Na druhú sériu som sa tešil. Ale pravdou je, že jej veľmi často dochádza dych. Ľudskejšie dieli sú stále dobré. Ale akcia a moralizovanie je už dávno za hranicou znesiteľnosti. Aspoň u mňa. Herci často prehrávajú a okrem niektorých focusov na postavičky, ktoré sa potulujú po Orville táto séria ponúka pomerne malú sondu do ich psyché a do filozofických úvah, ktoré by som v tomto prípade uvítal. Druhá séria je pozerateľná a má svoje silné momenty. Ale týmto sa so seriálom lúčim. Ďalšiu sériu by som nedal. Hlavne ak sa to bude niesť v podobnom duchu. 2.séria - 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá parodie Star Treku od Setha MacFarlanea. Kupodivu ani humor není moc přepálený. Děj se odehrává v roce 2419. Kapitán Mercer je po pauze pověřen velením lodi Orville. Musí se seznámit s novou posádkou. Po menší potyčce se svojí ex se nálada uklidní a posádka začne fungovat. Fóry jsou tu dost povedené. Spousta epizod jakoby svým dějem kopíruje Star Trek. Občas se tu dočkáme i slušného filozofického přesahu, což u komedií není moc běžné. Jednotlivé díly na sebe moc nenavazují. Můžeme ale pozorovat vývoj vztahů mezi členy posádky. Kvalita jednotlivých dílů je dobrá, ale některé jsou hodně povedené. Vtipy reagují často na aktuální věci. Posádka je sympatická a obsazení taky. Nová série je tu a s ní i nový konflikt. Naší posádce se ale vše podaří vyřešit. "Moclanďané močí pouze jedou ročně." :D ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Při modlitbě v kapli zakončí kněží svou řeč slovy „Temeen Emideen“, na což poručík Gordon (Scott Grimes) odvětí „Katniss Everdeen“. Katniss Everdeen je protagonistkou knižní (a později filmové) série Hunger Games spisovatelky Suzanne Collins. (HellFire)
  • Stráže/vojáci nosí automatickou zbraň FN P-90, která byla původně vyvinuta na žádost NATO a dnes se používá ve více než 40 zemích. (HellFire)

Reklama

Reklama