Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (100)

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tohle je Star trek. Star trek, v kterém je sice hodně humoru, což v klasických ST nebylo a nejsem si úplně jistý zda by se to Roddenberrymu líbilo. Nicméně jako celkem by byl jistě potěšen, narozdíl od toho "opravdového" Star trek: Discovery, v kterém ze světa ST nezbylo prakticky nic. Záměrně jednoduché efekty, záměrně lehce rozeznatelné postavy, výborné příběhy a pokud to situace dovolí tak i břitký humor. Nenavazující příběhy, které dnes už tak strašně chybí...jen osobnosti, které jsou mimochodem také jednodušše, ale dobře napsané a zahrané a navíc strašně sympatické, uvěřitelné a lidské. Je to pocta klasickým ST a dalším scifi seriálům typu Krajní meze a to přitom lehkou vtipnou formou, kde ale nechybí dramatické napětí a dobré zpracování nápadů/dílů. Jen tak dál, zatím pro mě 90% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho "naslepo", mysliac. že ma čaká paródia, Family Guy & Tedov mám rád. Veľký omyl, troška humoru je akurát v S01, zvyšné seasons vo vážnom tóne - kópia Star Treku, len miesto Enterprise je Orwille. Zaskočení zrejme zostali aj kravaťáci vo FOXe, kde sérku po S02 zatrhli, a Orwell prešiel s odretými ušami do HULU. Ináč, tak, ako je MacFarlane dobrý scenárista, tak je dvojnásobne mizerný herec... ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Když komediální parodie není vůbec vtipná, tak je něco špatně... mnohem kladněji vyznívá ta sci-fi část, což je u komedie/parodie trochu zvláštní věc. Škoda, mohlo to být výborné - třeba takový hraný Tripping the Rift. Seth MacFarlane není imho moc dobrý tvůrce (scénárista/režisér) s výjimkou Médi, ale herec je mnohem, MNOHEM strašnější, no exceptions. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Wow! Nečekala jsem od Setha MacFarlana něco takovýho. Je to tak tisíckrát lepší než celej Star Trek: Discovery (nejsou tam žádný ty píčoviny, který ze ST: Discovery dělaj tu hroznou sračku!). Nejen, že tohle je vtipný a postavy neustále hláškujou, ale taky to má neuvěřitelnej přesah. Témata, které zde řeší jsou vážná, a důležitá. Je milým překvapením, jak dokázal Seth spojit svůj druh humoru s tímto seriálem. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Orville jsem čekal parodii na Star Trek. Po prvním díle to vypadalo že zvládnu možná ještě dva další a seriál odložím. Vtipy mi připadaly částečně hloupé a částečně dětinské. Třetí epizoda můj názor změnila. Humor ustoupil do pozadí a prim dostaly sociální a morální témata. Některé epizody mi připomněly známé zápletky z TOS, TNG, DS9, případně Black Mirror. Přitom nejde o žádné parazitování na fenoménu Star Treku. Scénář chytře komentuje aktuální otázky, tedy takové, které v době natáčení zmíněných seriálů ještě neexistovaly. Pochopitelně rozebírá i univerzální problémy typu svobodná vůle jedince, nebo mezilidské vztahy. Plusem je, že nenabízí snadné a líbivé odpovědi. S řešením jsem občas nesouhlasil, ale vždy se nad ním dalo přemýšlet a nakonec ho akceptovat jako možné. Vedle tohoto přístupu vypadá Star Trek Discovery jako tupé politické školení, což ostatně také je. Postava doktorky to vyjádřila krásně "Měj otevřenou mysl, ale ne tak aby ti vypadl mozek." Časem se i humor vytříbil a konkrétně epizodu s01e09 považuju za výbornou romantickou komedii. Zapomeňte na Discovery, to je Star Trek leda podle názvu. Orville má startrekovskou duši, a to se počítá. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • V každé epizodě zazní hudba, kterou hraje 75členný orchestr. Podíleli se na ní různí skladatelé, jako jsou John Debney, Joel McNeely, Andrew Cottee, Bruce Broughton a další. Seth MacFarlane se nechal slyšet, že se hudebnímu podkladu věnovali stejně, jako hudbě pro film, takže do ní investovali podobně jako do vizuálních efektů. Album soundtracku k 1. sérii vydal La-La Land Records 22. ledna 2019. Album k 2. sérii vyšlo 19. ledna 2021. (Martrix)
  • Bezpečnostní pásy v raketoplánu jsou vtipnou narážkou na seriál Star Trek (od r. 1966), kde docházelo ke zranění posádky při srážce nebo během nebezpečného manévru, protože sedadla nebyla opatřena žádným zádržným systémem. Seth MacFarlane je znám tím, že často poukazuje na nepřesnosti ve slavné sci-fi sérii. (HellFire)
  • Když si posádka Orvillu prohlíží kontrolní centrum, můžeme nalevo od parabolických antén zahlédnout věž, která svým tvarem připomíná pyramidu. Jedná se o věrnou repliku mrakodrapu Landmark Tower v japonské Jokohamě. (HellFire)

Reklama

Reklama