Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (87)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš. A D.Lam (nebo producenti) chtěli mít evidentně v tomhle spektáklu úplně všechno. Somálské piráty. Check. Členy elitní jednotky běžící proti kameře ve zpomaleném záběru. Check. Protahovaný souboj odstřelovačů. Check. Tankovou honičku. Check. Písečnou bouři. Check. Gore efekty. Check. Divoké přestřelky na sto a jeden způsob. Check. Ukázku vybavenosti čínské armády. Check. Nenaplněnou romanci. Check. Třepotání vlajky. Je tam vše, ale celkově to moc nechutná. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rydley Scott se snímkem ' Černý jestřáb sestřelen' (2001) či Michael Bay se snímkem '13 hodin: Tajní vojáci v Benghází' (2016) dostali filmovou odpověď od čínských tvůrců a to stejným akčně zběsilým měřítkem v oblasti dojmu jakoby nekonečného bojiště. A je na co se koukat. Takže tu máme fiktivní republiku a v ní námořní pěchotu PLA s úkolem zahájit záchrannou operaci ohledně rukojmí, čímž započne boj s povstalci a terorismem. A co tato čínská námořní pěchota dokáže je nám představeno hned v prvních minutách snímku, kdy provádí zásah proti somálským pirátům, kteří na volné moři přepadli obchodní loď. Když se podíváme na celý koncept námětu, v podstatě se jedná o totéž, co je k vidění v dnes již klasickém snímku 'Námořní pěchota' (1990), který je dnes už bohužel pozapomenutým. Tento čínský válečný akční film má viditelně velký rozpočet a že prý má za cíl apelovat na vlastenectví čínských diváků, čímž jakoby navazoval na snímek 'Čan lang' (2015) ve snaze ukázat čínskou vojenskou zdatnost a statečnost čínské armády. Ach ta politika. Jakoby u výše zmiňovaných snímků hollywoodských nešlo o totéž. Takže žádné zbytečné řeči, žádné zbytečné rozjímání, jde se okamžitě do akce, která skončí až po dvou hodinách. Kulky sviští, výbuchy ohrožují, vojenští hrdinové se střemhlav vrhají do spárů osudu a plně ukazují své schopnosti. O přesvědčivosti samozřejmě jako obvykle vznikají pochybnosti, ale o to tady v žádném případě přece nejde. Akce, akce a zase jen akce v rámci ryze zběsilé akční zábavy. nic víc, nic míň. Akčně válečnou zábavnou formu splňuje dokonale a to je to nejhlavnější. Fanoušek akčních filmů má tímto doslova žně. Pro ostatní už bude snímek hodně monotónní a zbytečně až moc dlouhý. Zapomenout na postavy, jejich charaktery, nějaká osobní drama či ještě stále populární milostnou etudu. Tohle je ve své žánrové oblasti film pro opravdový chlapy. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Opravdu skutečný příběh, made in China takže můžeme s jistotou říci, že jediné co se skutečně stalo: prase kozu potrkalo. G.I. Wan je prostě bourák a k tom všechny hi-tec vychytávky z čínské manufaktury. Dalo by se říci, že je to taková agitka strýčka Wana do China army, kluci a holky z náborových letáků umí opravdu vše, od žehlení přes instalaci Adobe reader až po řízení tanku. Až budu velký chci být hloupý nebo se narodit v Čínské klidové PUBlice! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabou v Holywoodu... Akční mazec! Fyzika a biologie tady funguje na 100% (to odkusování zdi kulometem byla nádhera), kluci (a holky) mají sice neskutečné vybavení (rentgen v mobilu, mini dron s brutálně silnou náloží), ale dívá se na to hezky. Hodně oceňuji ten přístup "válka je krvavá", kdy o nějakou tu utrženou ruku (nebo hlavu) není nouze. Děj je sice slabší (podřízen akci) a až na občasné LOL situace (ta infiltrace do tábora teroristů mě rozesmála... připomnělo mi to vtip o černochovi co tvrdí v hospodě na Sibiři "jsem místní, nejsem americký špion" :D), se rozhodně nuda ani rozčarování nedostavila. A to film má víc než dvě hodiny!. Akce jako taková natočena fenomenálně a na to že jde o film made in China, je tam toho patriotismu poskrovnu. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Operation Red Sea nabízí dvě hodiny a něco profesionálně natočené válečné vřavy v čínském podání. To je asi nejvýstižnější popis tohoto čínského kinohitu. Víc nečekejte a pravděpodobně nebudete zklamaní. Čínské filmy obecně mají jiné tempo vyprávění, což pro některé neznalé může být rušivé. Zdánlivě uspěchanější bez jakékoliv mezihry. Nečekejte žádné hypnotické záběry provázené epickým soundtrackem, žádné vysvětlující rozhovory, také postavy a vztahy jsou charakterizované hektičtějším způsobem a občas problýskne typická afektovanost čínské a hong kongské kinematografie. Schéma je jednoduché. Přestřelka, dialogová scéna která pošle hrdiny do další přestřelky, dialogová scéna, přestřelka, ještě delší přestřelka a konec. Tím jsem pokryl rozdíly mezi hollywoodským spektáklem a tímto čínským příspěvkem. Akce se ve všem vyrovná západní konkurenci a dle mého názoru je místy strhující a fenomenálně natočená (netvrdím, že realisticky) nejen na poměry asijské produkce. Pokud porovnám tento film s mým oblíbeným Black Hawk Down, tak to je až překvapivě velmi důstojná prohra o pověstná prsa (v tomto případě) čínské běžkyně. Black Hawk Down je strhující atmosferický zážitek. Operation Red Sea je strhující zážitek. Vlastně mě napadá ještě jeden podstatný rozdíl. Operation Red Sea je extrémně brutální. Kamera moc neuhybá a nabízí občas až znepokojivé záběry na následky výbuchů na lidské tělo. Operation Red Sea je jeden z těch lepších filmů co čínská továrna na sny vyprodukovala za posledních pár let. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Jeden ze členů čínské speciální jednotky používá českou útočnou pušku, a to Bren 805 s podvěsným 40 mm granátometem. (PeterVonKV)
  • Film je založen na skutečné události. (Rominator)

Reklama

Reklama