Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (87)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš. A D.Lam (nebo producenti) chtěli mít evidentně v tomhle spektáklu úplně všechno. Somálské piráty. Check. Členy elitní jednotky běžící proti kameře ve zpomaleném záběru. Check. Protahovaný souboj odstřelovačů. Check. Tankovou honičku. Check. Písečnou bouři. Check. Gore efekty. Check. Divoké přestřelky na sto a jeden způsob. Check. Ukázku vybavenosti čínské armády. Check. Nenaplněnou romanci. Check. Třepotání vlajky. Je tam vše, ale celkově to moc nechutná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $1,543,547Tržby Celosvetovo $579,220,560▐ Čínsky Čierny jastrab zostrelený, veľko tonážne nasadenie špeciálnych jednotiek a tak trochu predvádzanie bojaschopnosti a aj vojenskej techniky. Dobre má to spád aj keď nie úplne celistvé na danej stopáži ale prevažne je na čo pozerať, je to až nečakane drsné, krvavé, čo by som nečakal aspoň nie v takom merítku. Technicky to je zvládnuté akoby sa na tom podieľal Michael Bay s Ridley Scottom, tam klobúk dolu ako čínska kinematografia vie využívať tie ich nižšie rozpočty. Ešte doladiť prejav hercov a réžiu a môžu ísť na vyšší piedestál úrovne. /60%/ ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem chtěl, aby mi akční filmy lhaly, že válka je super a elitní vojáci jsou frajeři. V úvodní scéně tohohle filmu čínský odstřelovač ležérně trefí z letícího (!) vrtulníku teroristu přímo do hlavy přes řadu stojících rukojmí. Teď už vím, že chci, aby mi akční filmy sice lhaly, ale zase ne tak moc. ()

Ouwen

všechny recenze uživatele

Tohle skutečně někoho baví?! Neustálá kalamita akčních scén, bez nějakýho smyslu? Každej týpek tam vypadá úplně stejně, nelze je nijak odlišit, akce je pouze průměrná. Z mého pohledu, může bejt technicky prvotřídní, ale na můj vkus naprosto chaotická. Přestřelky působí průměrně, protože zde absentuje nějakej pořádnej příběh, nějakej charismatickej týpek, co by ten film utáhl, nebaví mě pořád sledovat nonstop nekončící akci. Příště bych poprosil do těch sto čtyřiceti minut vtěsnat nějakou story, nebo je důležitější sledovat sprint vojáků ve slow motion? ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nejsem činofil, ale Operace Rudé moře se mi celkem libila. I když skutečnou událost film dle mého názoru přiliš zveličuje, tak se je o pěkně zvladnutý akční film s moderními vojenskými technologiemi (ČLR se chtěla pochlubit). Fiktivního je tam plno. Ve volbě mezi slabšími čtyřmi a silnými třemi vyhraly čtyri hvězdy. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Ve chvíli, kdy reportérka zmiňuje, že její muž a dítě byli zabiti při teroristickém útoku v roce 2005 v Londýně, je ukázána fotografie ze skutečného teroristického útoku na patrový autobus v Londýně z roku 2005 na ulici Tavistock Square. (Swifft)

Reklama

Reklama