Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (358)

castor 

všechny recenze uživatele

Snowboard, raft a nově i kolo. Ač je éra komedií o teenagerech dávno pryč, někdo si na předchozí komerční úspěchy vzpomněl a vysílá jednu bandu na nedobrovolný cyklovýlet. Jeden hošan se zavírá do světa fantasy videoher, druhý je závislý na sociálních sítích, holek má nespočet, ale na reálnou si nikdy nesáhl, a poslední předstírá, že je homosexuál, aby mu vynášel jeho internetový módní pořad (a právě Vojtěch Machuta je z trojice nejschopnějším „hercem“). Úplně špatně rozhozené to není, průšvih je, když se tvůrci začnou snažit vychovávat á la lepší je to bez smartphonů. Na druhou stranu neschopnost navazovat reálné vztahy je sakra problém dnešní mládeže. A tahle jednohubka obecně do závislosti mladých na netu „solidně“ kope. Hoši pod vedením pohledné macechy Hany Vagnerové (palec nahoru) samozřejmě narazí na stejně staré roštěnky a zbytek si každý domyslí. Tvůrci předvedou několik sympatických momentů, sluncem zalité záběry, slušné tempo, fajn výběr hudby i pár hezkých zadků. Samozřejmě je tam celá řada přešlapů, nespočet scén vyšumí do ztracena, ale já si tedy přehlídku absolutního nevkusu na domácí scéně představuju jinak – že Všiváci, Modelky, Bastardi nebo Hranaři? (Kvalitativně nevyrovnaný) scenárista Petr Kolečko napsal Pepika Hnátka i Masaryka, nyní dává vyniknout zejména nadsamci Pavlu Nečasovi, který (když nemá třísky ve ksichtu) uchopil bodrého trenéra kouzelně. Rád půjdu proti většině a tři hvězdy vlepím. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pozerať domácu komédiu znamená cielene sa vystavovať trápnosti. Obvykle sa jedná o prehliadku kreténov a prehnaných stereotypov. To može byť aj dobre, také krivé zrkadlo sa spoločnosti zíde. Kolečko si spomenul na niekdajší úspech SNOWBOARĎÁKOV a RAFŤÁKOV a skúsil to znova, s dobre vymyslenou aktualizáciou. Problém ale je, že rýchlo skĺzol z dobrého úmyslu a z celkom slušne nahodenej a rozohratej komédie tohoto typu prepadol do skutočne trápnej romantiky. Vývoj je tak rýchly a absurdný, že sa stráca nielen humor, ale aj zmysel. Pretože ak takým kopytám stačí pár dní a trochu bicyklovania na to, aby jeden zbalil exotickú černošku, druhý slovenskú speváčku a tretí sexy macochu, tak sa my, normálni muži žijúci v reálnom svete, môžeme jedine rozčuľovať nad takou naivitou - alebo nespravodlivosťou osudu, že čo má proti nám! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernému hodnocení jsem moc nečekal, ale že k tomu psal scénář Kolečko a Snowboarďáky jsem měl svého času docela rád, tak jsem tomu šanci dal. A nelituju. Má to pár fakt dobrých vtipů, pár docela trapných vtipů, občas trochu haprují herecké výkony, které někdy až moc tlačí na pilu - zejména ze začátku, kdy kluci předstírají až nereálnou závislost na moderních technologiích (byť vidím ten záměr), ale jinak se to veze na nesmírně pohodové vlně lehce naivního letního dobrodružství. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Kvůli Haně Vagnerové jsem se fakt snažil překonat sám sebe a dát filmu alespoň jednu hvězdičku, ale nezvládl jsem to. Věděl jsem, že nejdu do ničeho úžasného, když se do filmu obsazují zpěváci místo herců, člověku to dojde, ale tohle byl humus. Vzhledem k tomu, že žijeme v multikulturním státě, je logické, že českou rychlobruslařku hraje černoška, ale než jsem se nad tím stačil pořádně rozčílit, přišli tvůrci s rasistickým nápadem a zaparkovali v kempu velblouda, to byl asi jediný moment, který mě rozesmál. Snímek se jinak vyznačoval jen křečovitými pokusy o humor, toporně působícími herci a zoufalým scénářem, takže to jinak ani dopadnout nemohlo. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Po prvotních myšlenkách na odpad jsem postupně zjišťovala, že to není až taková příšernost, jak jsem původně očekávala. Pár dobrých vtípků se tu najde a cílová věková skupina jistě ocení i vysokou frenkvenci sexistických narážek tolik typických pro Petra Kolečka. Mně osobně se zamlouval hlavně fajnový soundtrack. A nebylo by na škodu, kdyby se nad závěrečnou pointou mladá generace trochu zamyslela. Skutečné zážitky totiž opravdu žádná virtuální realita nenahradí. (50%) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Kola na kolovou byla zapůjčena z TJ Sokol v Praze. (Duoscop)
  • Každý herec najezdil v rámci natáčení kolem 90 kilometrů, což je paradoxně méně, než slibují, že ujedou ve filmu. Výjimkou je Pavel Nečas, který mezi některými lokacemi rád přejížděl na kole, a najezdil tak mnohem více kilometrů než ostatní. (Zdroj: Falcon)
  • Vo filme sa objaví nočný záber na hrad Landštejn, ako aj záber na Klášter paulánů u kostela Nejsvětější Trojice. Oba objekty patria k najkrajším historickým pamiatkam prírodného parku nazývaného tiež "Česká Kanada". (PinkButterfl)

Reklama

Reklama