Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (285)

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Sice už je filmový svět plný dvojčat, dvojníků a dvojrolí, tento film, jelikož je český, překvapil. Zápletka ničím nevybočuje ani nevyčnívá. Dvojice Sokol vs Kohák k sobě sedli a jejich humor pobavil. Po dlouhé době se českým filmařům povedl koukatelný film na který se divák dokáže dokoukat do konce aniž by film vypnul nebo prospal. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A zase jedna záměna. Tentokrát v českém filmu. Říkáte si, že je docela "přesokolováno", pro tentokrát to zkuste vydržet. Věc se má takhle: na světě jsou dva identičtí dvojníci velmi rozdílných povah. Jeden je drzý zlodějíček, druhý je slušným až zakřiknutým středoškolským profesorem. Jednoho dne se tihle shodou okolností vymění a každý z nich zaujme v životě roli toho druhého. Z jejich neplánované výměny samozřejmě pramení řada skopič(ov)in a nedorozumění, na čemž tenhle film v podstatě staví. A kolem nich se motá Nárožný, Etzler, Krainová. Všichni tři jmenovaní jsou herecky hrozní. Kohák jen orámcoval příběh na začátku a na konci. Poměrně dost nevysvětlitelně zmizí ze scény. Sokol 1 a Sokol 2 není vždy úplně jeden od druhého zdárně odlišen, takže při menší divácké nepozornosti nedá moc velký problém se mezi oběma hůře orientovat. Občas se hláškuje, film nijak významně nevypadává z tempa. Ve finále se oba dvojníci nutně sejdou na jedné scéně, takže divák necita očekává technické fiasko, které se ale nekoná. Jiří Chlumský režijně nepropadl, něco extra ale nepřidal. Námět byl přece jen poněkud omletý a extra režijní materiál neskýtal. 6/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hele strejdo, není to takhle trochu trestný někoho unýst?" Tupý bijec Boban, alias slovenský profesor doktor Pálka, mě bavil ze všech nejvíc. On i dement Melichar měl své zábavné chvilky, stejně jako mafián Vytloukal a vlastně celý policejní sbor, takže já jsem se bavil velmi slušně. Jen těm dvojníkům chvilku trvalo než se rozjeli, ale po výměně identit se z toho stala docela slušná jízda, při které mě ke čtvrté hvězdě donutila vynikající scéna ve slovenštině - "Dé jednotka to je radosť pre každého vodiča." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek byl tradičně debilní. Asi jako kdybyste koukali na klasickou českou komedii posledních let. Jenže pak se protnuly životy dvou protagonistů, které v obou případech hrál Ondřej Sokol, a začalo to být upřímně moc fajn. Vtipné, zábavné, místy hodně nápadité a s herci, které mám tak rád. Jen ten Kohák by si tu Spartu mohl sem tam odpustit. Jenže to bych po Sparťanech chtěl asi moc. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Až prekvapujúco príjemná česká komédia. Dejovo zložito-jednoduchá, herecky dobre obsadená, dobre zahraná, v solídnom tempe len s občasnými výpadkami, trefnými fórkami ktoré nie sú prízemné a vedia pobaviť a Jágrom ako prezidentom. Sokol v dvojúlohe obstál, ale len preto, že obidve postavy mu boli napísané na telo a veľmi z nich nemohol vybočiť. Nečakajte ale nič prevratné, proste lepšia česká komédia poslednej doby, ktorá si skutočne stojím za svojí žánrom. Príjemné 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Josef Melichar má ve svém bytě všude šály AC Sparty Praha, jelikož jeho představitel Jakub Kohák je její velký fanoušek. (mazuka)
  • Scény na nábřeží se točily v pracovní dny a za plného provozu jak osobní, tak hromadné dopravy a tak si taxikář Bohouš (Jan Filipenský) vyslechl sérii šťavnatostí na téma drožkáři a čuňata za volantem od kolemjdoucích a kolemjedoucích. Naštěstí natáčení prý nebylo dlouhé, takže se to prý dalo ještě vydržet. (Fuego)
  • V Litoměřicích se natáčelo v ulici Eliášova (sídlo policie), Mírové náměstí, ulice osvobození (trafika), Dům Kultury - Shaker Bar (vyzvednutí dcery) a ulice Dykova (dům Prospalových). Sídlo policie je v ulici Eliášova v Litoměřicích, kde sídlí skutečné velitelství policie pro okres Litoměřicko. (mazuka)

Reklama

Reklama