Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hele strejdo, není to takhle trochu trestný někoho unýst?" Tupý bijec Boban, alias slovenský profesor doktor Pálka, mě bavil ze všech nejvíc. On i dement Melichar měl své zábavné chvilky, stejně jako mafián Vytloukal a vlastně celý policejní sbor, takže já jsem se bavil velmi slušně. Jen těm dvojníkům chvilku trvalo než se rozjeli, ale po výměně identit se z toho stala docela slušná jízda, při které mě ke čtvrté hvězdě donutila vynikající scéna ve slovenštině - "Dé jednotka to je radosť pre každého vodiča." ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Mě už u českého filmu stačí opravdu málo. V tomto filmu je to existence toliko nevídaného jevu v české kinematografii a tím je příběh. Vše se točí kolem jednoduchého a vcelku předvídatelného příběhu, který je pro komedii jako dělaný, ovšem co pořád chybí je konstrukce vtipu a humoru kolem tohoto příběhu, který je laciný a zcela nevyužil potenciál příběhu. Ovšem jisté záblesky (vtipné scény i mimo hlavní záběry kamery) tu vidím a to je více než jsem čekal. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek byl tradičně debilní. Asi jako kdybyste koukali na klasickou českou komedii posledních let. Jenže pak se protnuly životy dvou protagonistů, které v obou případech hrál Ondřej Sokol, a začalo to být upřímně moc fajn. Vtipné, zábavné, místy hodně nápadité a s herci, které mám tak rád. Jen ten Kohák by si tu Spartu mohl sem tam odpustit. Jenže to bych po Sparťanech chtěl asi moc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Má to určité mouchy, záměny se dalo využít k větším eskapádám a konec být trochu nabušenější, ale vlastně mi tyhle drobnosti ani nevadily - alespoň nešlo o takovou tu macourkovsko-vorlíčkovskou řachandu, ale subtilnější komedii, kde se člověk sice nesměje pořád na plné kolo, ale celou dobu usmívá a sem tam se víc zasměje nějakému fórku navíc (třeba jak obral ty bezdomovce o drobné, to mě docela pobavilo, plus různé hrátky se slovy nebo zažitými situacemi - a samozřejmě Jarda Jágr jako prezident je best of)). Celý film je už slušně rozehraný, člověk se pak těší na tu výměnu, a dostane se mu, čeho žádal, a k tomu něco navíc. Sice nevím, proč na větší část filmu zmizela postava Koháka, ale vlastně mi to ani nevadilo, Sokol to celé překvapivě utáhl sám (na rozdíl od ubrečeného Krásna). Líbily se mi i vedlejší postavy v podání Šteindlera, Etzler byl tady skvělý, možná škoda že Táborský se Čtvrtníčkem nedostali víc prostoru. Jako v rámci žánru na české poměry vysoká nadprůměr, vážně škoda, že si s tím tvůrci ještě chvilku nehráli a nedotáhli děj i některé drobnosti do dokonalosti. Tohle je film, na který se rád podívám znovu a vím, že se opět budu bavit, což se o mnoha současných českých rádoby komedií zrovna moc říct nedá. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Jakožto nepřítel speciáně českých komedií jsem byla tak trochu přinucena se dívat, ale kupodivu jsem se bavila, takže se toho nemusí bát ani ti, kdo jinak obcházejí podobné filmy obloukem. Dokonce jsem se i smála, stačí jenom se naladit na tuhle vlnu a jde to. Nárožný mi pomohl vnímat dílko jako takovou pohádku pro dospělé, jak pojal svoji figuru stejně, jako různé ty pohádkové krále s tím svým typickým durděním a hlášením:) Je celkem jedno, jestli hudruje na nezbednou princeznu nebo pitomoučkého kriminálníka, obojí fakt baví a umí to jenom on:) Sokol je prostě borec a Kohákovi tak nějak proti své vůli začínám přicházet na chuť taky. Takže velice slušné a silné tři hvězdy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení před pražským hotelem Interntonal se Miroslav Etzler v roli amatérského boxera tělocvikáře Kaliny po několikátém jetí natolik vložil do role, že Jakubovi Kohákovi v roli Melichara na chvíli opravdu „udělal tmu“, a to tak důkladnou trefou, že Jakub Kohák dokonce chvíli odmítal točit tuto scénu znovu. (Fuego)
  • Natáčelo se v Praze, Litoměřicích a ve Slaném. (Terva)

Reklama

Reklama