Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nové české pohádky moc nemusím, ale tahle pohádka byla zábavná a docela jsme se u ní s přítelkyní nasmáli. Herci si to očividně užívali, navíc takový Ladislav Mrkvička se zde objevil ve skvěle ujeté roli. Příběh také fajn, až mě překvapilo, že se z tohohle neoriginálního základu dá vymačkat ještě dobrý děj, který bude bavit. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo. Janák se scénáristou Hudským se inspirovali ve světě tu u Shreka, tu u Hvězdného prachu, tu u Příběhu rytíře, a smíchal dohromady něco, co sice není takovou tou milou, ryze českou pohádkou, ale zato to funguje samo o sobě. Příběh je vtipný a relativně zajímavý, humor funguje a ústřední pár je sympatický a fandíte mu, Děrgel s Josefíkovou navíc opravdu vypadají jako filmová princátka. Lokace jsou velmi pěkné (Kokořín, Křivoklát), ale co potěší nejvíc, to je herecké obsazení. Kryštof Hádek coby závistivý druhorozený princ je přesně slizký, Pavel Kříž je fajn coby přitroublý sluha Pakosta... a pak tu máme české herecké zlato: Josef Abrhám, Ladislav Mrkvička, Jaromír Hanzlík, Veronika Freimanová, Petr Štěpánek. Tyhle bardy jsou už dlouho v pohádce neviděla, takže jejich přítomnost mě velice potěšila. Jedna z mála novějších pohádek, na které se ráda podívám znovu. 70 % ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. V úhoru současných televizních i celovečerních pohádkových příběhů zastává Korunní princ tu přijatelnější formu, částečně také proto, že se dokázal vymanit ze zavedeného líbivého stereotypu (což je vzhledem k výběru režiséra přinejmenším podivuhodné). Příběh má spád, myšlenku a je na něm znát jistá scénáristická propracovanost, přestože leccos by se dalo ještě vylepšit. Jak už se ve svém obšírném pojednání zmínil kolega Adam Bernau, za nejslabší považuji překvapivě oba královské páry, které se stávají pouhou kulisou, přičemž jejich rozhodující slovo má nemalý význam. Tradičním nešvarem moderních pohádek je potom jejich záliba v rytířských turnajích, většinou stylizovaných do velkorysé akční podívané, ale v případě Karla Janáka je to přece jen posun k lepšímu (viz. jeho předchozí tvorba). Celkově nelze proti Korunnímu princi nic zásadního namítat, atmosféra je přímo pohádková, elixír zapomění bych ocenil jako jednu z nejzdařilejších ingrediencí současných českých pohádek a herci hrají své postavy s neskrývaným potěšením a elánem. Příjemně překvapili jak mladí, tedy Děrgel, Hádek i Josefíková, tak herci starší generace, především vynikající Kříž a Abrhám. Ten v roli půvabného čaroděje, tedy mimo svůj klasický záběr, naznačuje, že by mohl být vítanou posilou i lehčích žánrů. Po letech prachbídného strádání a nepřekonatelného odporu se konečně objevil záblesk něčeho lepšího, vtipnějšího a stylovějšího. Na obyčejnou televizní pohádku málem zázrak. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo milé a nečekané překvapení. A po Andělu Páně 2 aspirant na druhou letos mnou viděnou nejlepší pohádku. Příběh mne zaujal, bylo to vtipné a z čeho jsem byl paf, byla opravdu skvělá výprava. tady neběhají princové v žádných fialových legínách, tady si s kostými někdo opravdu vyhrál. Exteriéry to samé. Trikové efekty také ušly, pravda ty se stromy byly horší, ale drak byl celkem v pohodě! Herecké obsazení bylo sympatické a herci se snažili hrát. Vtipný byl Hádek i Abrhám, okatá Josefíková byla opravdu krásná princezna. Rytířský turnaj také výborný. Co více od dnešní pohádky chtít? Já osobně jsem spokojen a já si dávám za 4 hlty vína * * * * . Ehh.. co sem to chtěl.. co tu dělám... proč tu píšu?... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Korunní princ aneb Příběh rytíře s cyklickou amnézií. Nemám rád komplikované pohádky. Nemám rád klaďase ťunti. Nemám rád přehrávající záporáky. Nemám rád Brumbábrháma. A nemám rád doping. Teda ve středověku známý pod marketingovým označením ELIXÍR. "Elixír mládí - starečka píti svádí. A babičku též, neb je stará jako lež." Tenhle film je slabý asi jako kyselka Korunní vedle 996 dní staré whiskey, kterou mi při sledování nabízeli. PS: Kruciatus? Nezněla tak nějak kletba v Harry Potterovi? ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Princ Jan (Patrik Děrgel) při závěrečném souboji prohlásil, že prince Jana také chvíli hledal, ale marně. To by si ale díky nápoji zapomnění neměl pamatovat, když zapomněl i boj s drakem, který se odehrál až později. (Nick321)
  • Mnohé, nejen interiérové scény, byly natáčeny na hradech Křivoklát (hrad princezny) a Kokořín (sídlo princů). Veškeré souboje se točily na louce pod hradem Točník. (formelin)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama