Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (492)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Není to totální průser - je to totální průměr. Z herců mne nejvíc zaujali dnes obzvláště mentálsky vypadající a snaživě se pitvořící Hádek s Křížem a především roztomilá Eva Josefíková která je k nakousnutí, neboť co jí chybí na objemu hrudníku (nebo že by to byl optický klam způsobený nevhodným kostýmem?), to snadno nahradí sympatickým projevem a úspěšnou snahou o skutečné herectví. Ostatní neurazí, nenadchnou. Příběh nic moc, upřímně řečeno, ta opakovaná amnézie a hlavně dialog: "Kdo jsi?" "Já nevim" mne už po jisté době začínaly srát. Buď už stárnu a měknu, nebo mám letos abnormálně sváteční náladu, nevím - faktem zůstává, že "Korunní princ" je zdaleka to nejlepší, co jsem kdy od tohoto režiséra viděl a tak, ať nežeru, za 3. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se přeci jen v Česku začínají natáčet lepší pohádky. Tahle je totiž velmi povedená. Příběh je hezký, má kladného i záporného hrdinu, krásnou princeznu, dobrou zápletku a je to celkem milá pohádka. Hodně se mi líbil Patrik Děrgel, tohle je první film, ve kterém ho vidím a opravdu v této pohádce byl skvělý. To samé mohu říci i o Evě Josefíkové, taktéž výborný výkon. Jediné větší negativum je Kryštof Hádek, jehož herecký výkon se mi nelíbil. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Nestihl jsem prvních pět minut, a tak netuším, jestli ústřední princ Honza měl stejně vygumovanej výraz jako po zbytek filmu, ale ten vygumovanej výraz rozhodně Děrgel zvládá na jedničku. Kryštof Hádek frajer. Evička vyrostla z role princezny až příliš rychle, si myslím. Kříž a hlavně Abrhám luxusní! Jinak celkem pohodová štědrovečerní prča, která trpí asi jen tím, že tak vygumovaná jako výraz prince Honzy bejt neměla. Zkrátka je vtipný tím, jak je to vlastně tupý. Jo a drak se zoufale nepovedl, jako by ho dělal student prvního ročníku počítačový animace. // 24.12.15 ze souboje "nových" štědrovečerních pohádek vychází vítězně Korunní princ, a to asi nejen tím, že má v každým případě sympatičtější postavy, ale i faktem, že je to přeci jen pořád televizní film, ale ve své podstatě mnohem líp vypadající než tři bráchové, kteří šli o hodinu a půl později na nově. A za to všechno si nakonec po ohromným zklamání v podobě Tří bratrů zaslouží o tu jednu hvězdu víc. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klasicky podprůměrná nová vánoční pohádka České televize. Sem tam se zableskne nějaká slušnější scénka, ale mechanicky sestavený scénář z pohádkových klišé nedává možnost, aby se z filmu stalo něco lepšího. Typický příklad: princ Karel je ubytován v hostinci, do kterého přijde i korunní princ Jan. Jako divák čekám, k čemu to tvůrci využijí. A výsledek? Ti dva se vůbec nepotkají. Takže nakonec kvituji aspoň to, že Karel Janák s oblibou obsazuje krásné dívky (Eva Josefíková, Kristýna Boková a nějaké ty roztleskávačky, nebo jak se jim říká při zápasech). ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po pár letech konečně vánoční premiérová pohádka, za kterou mi nebylo na první pohled stydno. Příběh docela originální, přiměřeně vtipný, decentně moderní ve chvílích, kdy se to hodilo (turnaj). A většina negativních hodnocen zde na CSFD se objevila po prvních deseti minutách, takže prostě jen standardní dávka blbců. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Princ Jan (Patrik Děrgel) při závěrečném souboji prohlásil, že prince Jana také chvíli hledal, ale marně. To by si ale díky nápoji zapomnění neměl pamatovat, když zapomněl i boj s drakem, který se odehrál až později. (Nick321)
  • Mnohé, nejen interiérové scény, byly natáčeny na hradech Křivoklát (hrad princezny) a Kokořín (sídlo princů). Veškeré souboje se točily na louce pod hradem Točník. (formelin)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama