Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Karel Janák příjemně překvapil - štedrovečerní premiéra jeho nové pohádky mě hodně bavila. Snad s výjimkou Abrháma, kterého moc nemusím, mi všichni herci přišli naprosto skvělí. Především Kryštof Hádek mě po všech těch rolích slušňáků vyloženě sednul v nové záporné poloze, a myslím, že si natáčení užil minimálně stejně tak, jako mě bavilo na něj koukat. Líbila se mi i má oblíbená Eva Josefíková v roli princezny, byť ten hrozný účes (nebo paruka nebo co to bylo) jí hodně ubral na kráse (a navíc jsem měl dojem, že v tom filmu byla předabovaná někým jiným, protože mi její hlas zněl nějak cize - jsem jediný, kdo měl ten dojem?). Zmínil bych ještě pochvalu ke krásným kostýmům všech postav, super trikům (toto je snad první česká pohádka, kde drak nerovná se naprostý trapas) a skvělé kameře - celkově za mě velká spokojenost, nasmál jsem se dost a dost, a věřím, že si k tomuto filmu při jeho dalších televizních reprízách najde cestu více lidí - aktuálních 64% se mi zatím zdá jako hodně podhodnocených. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Scénář velmi slušný, zápletka výborná. Pak si ale asi někdo řekl, že kdyby náhodou nevyšla ta pohádková linie, tak tam nasereme spoustu vtipných (rozuměj směšných) figurek, aby byla sranda. Což úplně nebyla. Asi proti plánu mi přišel směšnej i drak. Lépe by bylo uchovat tajemno, než tenhle přerostlej pterodaktyl, jehož lze snadno přeprat klackem z Hvězdných válek. Herecky dost zklamala starší generace v obou královských párech (Hanzlík, Freimanová, Štěpánek, Adamovská) plus Abrhámův čaroděj. Naopak Patrik Děrgel má potenciál a působí velmi sympaticky. V posledních letech je možno pozorovat i růst Jaroslava Plesla ve výborných vedlejších rolích. Jako celek na nedělní odpoledne moc pompézní, na Štědrý večer je to ale málo. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Pana režiséra Janáka fakt nežeru, a proto jsem měl těžké obavy, jak tahle štědrovečerní pohádka dopadne. Nakonec ale musím uznat, že se mi pohádka zdála nejenom dobrá, ale dokonce se mi i líbila. Krásné prostředí, sympatičtí herci (Gandalf Abrhám super, princezna pěkná, i když hospodská hezčí, Hádek super hajzl a Kříž super blb), stylová hudba a příjemná, nenásilná kamera. Občas je toho zapomínání a lektvarů až moc, ale počítám, že při dalším zhlédnutí mi to tak už nepřijde. Celá rodinka jsme si to užili a konstatovali, že letošní pohádka na Štědrý den nebyla vůbec marná. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po pár letech konečně vánoční premiérová pohádka, za kterou mi nebylo na první pohled stydno. Příběh docela originální, přiměřeně vtipný, decentně moderní ve chvílích, kdy se to hodilo (turnaj). A většina negativních hodnocen zde na CSFD se objevila po prvních deseti minutách, takže prostě jen standardní dávka blbců. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Průměrná ale rozhodně ne špatná štědrovečerní podívaná, která je podle mě oproti loňské Princezně a písaři i určitý posun vzhůru. Mnohem vtipnější, což oceňuji, ale občas to bylo přece jen až moc "ůlet". Sympatické obsazení tu hodně pomáhá a příběh je taky dobrý, mohlo to možná být kratší. A ani triky (hlavně drak) nevyšli tak špatně, jak bych se bál. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama