Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 8

Recenze (334)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Snímek postrádá jakoukoliv režisérskou vizi a bohužel i konzistenci. Scény často divně přeskakují a matou. Motivace jsou proměnlivé jako počasí. Vizuální styl spoléhá na krásné lokace, ale kulisy jsou jaksi odbyté. Vztah otce s dcerou ovšem funguje bezvadně. Liu Yifei je roztomilá a hrát umí, ale čínská esa jako Jet Li a Donnie Yen jsou trestuhodně stranou a prakticky nevyužití. Chybí napady, chybí hravost. Pokud chtěli realistickou verzi měli přitvrdit. Proč aspoň ten výcvik nemá razanci 36. komnaty Shaolinu? ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dosť nepodarená rozprávka. Vizuál je fajn, ten červený vták je pekný, zvyšok stojí za starú belú. Scény z bojov sa nevyrovnajú ani tým priemerným čínskym bijákom. Dej je až tupý, nezaujímavý, Mulan pár krát švihne mečom, trošku zabalansuje na lešení a je z nej legenda. To fakt v tej Číne je tak málo ľudí, že stačí jedna odvážna žena, aby zachránila celé kráľovstvo alebo dynastiu alebo čo to tam mali? Nič proti emancipácii, ale toto bolo fakt riadne prestrelené. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo $69,973,540▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,054,589  ║ Tržby za predaj DVD v USA $9,256,345║ Animák je u mňa dosť oblúbený. Hrané "remake" filmy klasických animovaných hitov to u Disney majú dosť ľahké. Málo čo skutočne zažiari (Jungle Book, Lion King) a tento dopadol tak asi na pol plynu. Mňa osobne nejak nenaštval, pozrel som v pohode ale má to svoje limity, nedostatky. Jednoznačne mi u takýchto projektoch chýba lepšia režisérska vyspelosť, nápaditosť, hravosť, málo kto sa dnes dokáže predať. Obsadenie dosť dobré, rovnako tak aj technická stránka. /70%/ ()

Macejko odpad!

všechny recenze uživatele

Príšerne zrežírovaná a dramaturgicky totálne nezvládnutá sračka, ktorá s pôvodným filmom nemá takmer nič spoločné. A tak je to vlastne najlepšie. Tragédka Niki Caro nemá ani len elementárnu schopnosť vyrozprávať príbeh a Jaffa so Silverkou týmto zúfalstvom definitívne potvrdili, že scenár k Zrodeniu Planéty opíc sa im podaril iba úplnou náhodou. Yifei Liu v hlavnej úlohe je podľa všetkého nielen zapálená súdružka (takže si zhovievavosť nezaslúži už z princípu), ale predovšetkým - a celkom evidentne - aj veľmi zlá herečka, ktorá má jediné šťastie, že nominanta na všetky Zlaté maliny už tento film má v podobe Jeta Liho, ktorého cisár je tak katatonicky mimo, že zvyšní členovia obsadenia pôsobia minimálne ako niekoľkonásobní držitelia Oscara za celoživotné dielo. Naozaj vďaka aspoň za tradične charizmatického tatka Tziho Ma (jediný zdroj tej štipky emócií v celom filme) a za prepálenú hunskú (teda pardon, žužanskú... ani sa nepýtajte) držku Jasona Scotta Leeho. Obligátnu pochvalu za výpravu tentokrát vynechám, pretože ako jediný dôkaz adekvátneho využitia toho obrovského rozpočtu vyvoláva skôr smútok nad premrhanou príležitosťou (fakt vďaka, Niki!), a tak mi ako posledný klad stojaci za zmienku ostáva iba výborný soundtrack Harryho Gregsona-Williamsa. Som naozaj rád, že som Mulan radšej upirátil, pretože pri predstave, že by som tento ohavný, neo-disneyovský mamon podporil v kine (čo som chvíľu naozaj zvažoval), ma berú mdloby a v ústach cítim pachuť žlče. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ono to ale vůbec neni tak špatné jak by se z hodnocení mohlo zdát! Mulan je hezké fantasy se solidní akcí. Takový klasický nenáročný Disney. Neni to převratné a velkolepé jak se avizovalo, taky by si to zasloužilo jít víc do hloubky, ale rozhodně to má na víc než 56%. Proto taky pálím 4*. No a Yifei Liu je boží :) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Představitelka hlavní role Liu Yifei podpořila před uvedením filmu tvrdé zásahy hongkongské policie proti protestantům v Hongkongu. Na Twitteru se ihned objevila výzva k bojkotu celého filmu. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Ragimiri)
  • Oproti kreslené verzi z roku 1998 se v tomto snímku neobjeví dráček Mushu – ten čelil kritice ze stran čínských diváků, kteří jej brali jako výsměch a urážku čínské kultury. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama