VOD (1)
Série(4) / Epizody(44)
Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)
První série zatím není žádná pecka, ale na 70% dosáhne. Jasně, že každý seriál s podobnou tématikou nemusí držet napnutou strunu celou stopáž a být temný jako návštěva z Jižní Afriky. Spíš ústřední manželská dvojice mě až tak neuchvátila. Jason není moc sympatický a jeho partnerka Laura se zjevem nehodí k němu ani k dětem. Už ta skutečnost, že v reálu je o 5 let starší než on a bez urážky, vypadá ještě na víc let, než jí je. Spousta času se tady prokecá a ubírá to na spádu, který k tématu patří. Nejlepší z té rodiny je malý syn a myslím, že i z celkového obsazení. Za zmínku stojí i reálnost těch všech trampot, protože ve skutečnosti by byli všichni po 5-ti dílech už mrtví a nebylo by co sledovat dál. Dále retrospektivní osmá část byla zbytečná a nudná, stačilo by pro nějaké souvislosti jen 10 minut. Druhá série. Až za polovinu je druhá série lepší, než ta první. Pak už se začnou znovu objevovat některé neduhy z jedničky. Ale stejně to baví. Třetí série. Tentokrát už jsou procenta naprosto plnokrevná. Ozark prostě dozrál. Největší pozornost si tu asi získává mladá vidlácká manažerka Ruth, jejíž chování a grimasy jsou tak zajímavé, že pokud taková není doopravdy, tak už jí to asi zůstane napořád. ()
Ozark je tak trochu směle připodobňován ke slavnému Breaking Bad, nutno s upřímností říct, že jeho kvalit nedosahuje, ale v rámci dynamického a nervy cukajícího seriálového krimithrilleru je vhodným substitutem za výše zmíněný skvost a každý fanoušek BB by jej měl rozhodně zkusit. Já se tady kochal napříč všemi sezónami a ačkoli seriál skončil jinak, než asi většina z nás očekávala, po tom téměř roce, co jsme se s Byrdovými nadobro rozloučili, už to drsné prostředí dost postrádám. ()
Jason Bateman je masér. Z introvertního finančního poradce v sociopata. Co trvalo Breaking Bad pět sezón si Ozark dává v první. Syrové, perfektně zahrané a přes zakolísání ve třetí epizodě (ten humor jí prostě nesluší) dokonale napsané a zrežírované, přičemž naprosto top jsou díly, nad kterými měl dohled právě sám Bateman. A především – ve vší té amoralitě a podrazáckých postavách zatraceně zábavné. Těšil jsem se na to jak malej a moje očekávání proletěly střechou. Přes delší minutáž se tu pořád něco děje a netáhne se to jako v některých jiných (především superhrdinských) produkcích Netflixu. Kriminálka jako řemen, s jasným plánem dominovat žánru do roku 21. Nemůžu se dočkat. ()
Ozark je jedním z těch seriálů,kde se 80% času spíš mluví než aby se něco dělo,ale pak přijde věc kterou divák nečeká a jen kouká.Skoro celou dobu jsem se přikláněl k 3 hvězdičkovému hodnocení,ale pak přišly poslední dva díly,které jsou nejlepší z celé série a hodnocení díky nim jde nahoru.Bateman sice není nový Walter White,ale je fajn,že se dokáže vymanit ze škatulky komediálních rolí na jedno brdo.Solidní práce...70% ()
Jason Bateman je chladnokrevný hovado, který rozvrátí životy všech v celku mírumilovném venkově (rozuměj na americké poměry), kam se na něj hrabe drogový kartel. Je totiž až nepřirozené a kazící dojem, jak by mohl někdo zachovat klid a chladnou hlavu při tom všem, co se kolem něho děje, Jinak je námět suprový a děj samotný taky není k zahození, jen je to misty moc utahané a čekal jsem s praním peněz větší kouzla, ale v výsledku tam toho moc ukázáno není. Zakončení první série bylo správně syrové a některé zvraty fakt nečekané. Jsem zvědav, zda se podaří navázat s dalšími díly. Zatím tedy 4* /// 2. série nakonec byla o chlup lepší, člověk si tak už nějak zvykl na ty absurdnosti a už si jenom užívá to neustálou nejistotu a napětí. Tohle se mi fakt líbí. Jen tak dál! ()
- Seriál je známy svojim výrazným farebným odstupňovaním, ktorý sa vyznačuje výraznými modrými odtieňmi, slabým osvetlením a hlbokými tieňmi. Kutchins vysvetlil, že to má za cieľ zaujať divákov, aby „[pozerali] okolo záberu, aby videli, čo sa skrýva v tieni“. Od tretej sezóny sa vizuálny štýl seriálu rozjasnil a jeho farebná paleta sa rozšírila tak, aby odrážala prominentné nové nastavenia kasína a nehnuteľností Navarro Estate. (Arsenal83)
- Laura Linney opísala rodinu Byrdeovcov ako "štyroch jednotlivcov, ktorí spolu dobre fungujú, no navzájom sa nepoznajú". (Arsenal83)
- Časť deja seriálu o tom, ako boli predkovia rodiny Snellových vyhnaný a doslova vytopený zo svojich domovov počas stavby priehrady, má korene aj v skutočnosti. Počas výstavby priehrady Bagnell v Ozarku v roku 1929 sa podobná vec udiala obyvateľom malých miest Osage a Camdenton. (Real Tom Hardy)