Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (105)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnudnejších seriálov, ktoré som za posledný rok videl, pritom veľmi dobrí herci, ale dej točiaci sa okolo chlapčekov šatičkách ma vôbec nebavil. Navyše je tu veľa scén, ktoré nekorešpondujú s duchom doby na konci 19. storočia - feminizmus, rasová otázka. Videná len prvá séria, možno druhá je lepšia, ale do tej druhej sa už nepustím. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vyloženě bezchybných seriálů, při nichž si vychutnáváte každý záběr každé epizody, mnoho není. Vždy se najde nějaký ten slabší díl, ale to v případě The Alienist nehrozí. Precizní dobová podívaná, kde je v dokonalé rovnováze naprosto vše, od příběhu, přes vizuální stránku až po skvělé herecké výkony v čele s úžasným Danielem Brühlem. Rozhodně bych nepohrdla další řadou, kdyby se autor knižní předlohy, jenž se na seriálu podílel, rozhodl pokračovat. 100% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový Mindhunter z 19. století. Funguje to na poli kriminálního kousku, který má své gradace, postavy, které se vyvíjejí a pokračuje to směle dále. Má to i momenty, které prostě nezaujmou, má to i momenty, které nějak jdou a dokáží zabavit, ale někdy, aby vás to chytilo, tak to trvá velmi dlouho. Nicméně jsem dospěl i do fáze, kdy jsem se na další díly těšil podívat. Druhou sérii bych asi klidně rád uvítal. Uvidíme, co přinesou zítřky. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Silně vtahující seriál, zejména díky skvělým hercům a vymazlené výpravě, kde se myslelo na nejmenší detaily, jako je třeba koňský trus na ulicích. Výprava tak tvoří významnou složku zábavy při sledování jednotlivých epizod, které jsou scénáristicky dobře zvládnuté a příběh neztrácí dech ani poutavost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historická detektívna séria, ktorá zasadením do času a priestoru môže evokovať špičkový Knick. Tu ale ide najmä o tie prípady, zatiaľ sme tu mali dva a oba boli veľmi odlišné. Spoločné črty ale mali, vrah je vždy doslova vyšinutý, skrýva sa ale za tým temná a krutá minulosť. Obaja páchatelia tak vyvolávajú u diváka aj súcit. Casting sa tiež vydaril, Daniel, Luke a Dakota sa do svojich úloh úspešne položili, len na toho Bruhla si asi budete zvykať dlhšie. Dôraz je kladený na temnú atmosféru v štýle Jacka rozparovača, čo v prvej sérii vedie k viacerým hororovým sekvenciám. V tej druhej dostáva priestor akcia v štýle potýčok s miestnymi gangami a pridáva sa aj nové prostredie Brooklynu. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama