Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 1

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (682)

boshke 

všechny recenze uživatele

Já jsem první, kdo by po Bayovi díky jeho posraným robotům hodil nejen kamenem, ale rád i něčím mnohem větším a ničivějším, ale 13 hodin jsem mu žral. Ano, patos, ano, přehnané vlastenectví, ano, rozstřílená a polospálená americká vlajka, ano, hloupé a patetické dialogy. Ano. Ale bral jsem to. Říkal jsem si, jak jinak může Američan, notabene Bay, zpracovat takové téma bez těchto všech atributů. Potěšil David Costabile i John Krasinski. A chlapcům, kolem kterých běhá tlupa Arabů s kalachy a oni nevědí, jestli jim do zad začnou střílet nebo ne, fakt nezávidím... 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Strhující a intenzivní podívaná,kde je Michael Bay na svém vrcholu kariéry! Call Of Duty Rules! A já dávám pětku čistší než dno oceánu. Tenhle film s absolutním nadhledem překonává všechny válečné filmy podobného ranku ( Lone Survivor, American Sniper, Jarhead). Po pomalejším úvodu Bay servíruje snad 100 minutovou impozantní, velkolepou a intenzivní válečnou vřavu, kde tahle elitní šestice brání ambasádu zuby nehty proti neodbytným "vlnám" Libyjcům! Ústřední šestice elitních mariňáků je vybrána špičkově a byť se mezi nimi nenajde žádná známější tvář, všichni hrají profesionálně a přesvědčivě, že jim divák 144 minut drží pěsti. Natočeno bezesporu úchvatně, autentičnost a temná atmosféra diváka vtáhne natolik, že má pocit, že tráví čas společně s postavami filmu. A že ty výbuchy jsou místy pořádné pecky. Potěší i řádně servírovaná brutalita, kde především ke konci lidé se slabším žaludkem budou zavírat oči, kdežto " Ti Druzí" se budou radovat a vrnět blahem. Je zde také spousta silných a zapamatovatelných momentů, které vyvolávají husí kůži a tekoucí slzy zároveň a tuším 5x jsem přes celé kino radostí sprostě zařval. Ano až tak moc mne film evokoval. Nářez jak svině hned z kraje roku a místo v topce jej nepochybně nemine. Story 7/10, Atmosféra 8/10, Gore 8/10, Vizuál 10/10, Akce 10/10, Napětí 9/10,Humor 5/10. Zábavnost 9/10. 95%. Tohle Míšo servíruj častěji, sedne ti to !! ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Jelikož v době uvedení tohohle filmu vrcholí v USA prezidentské volby mezi Clintonovou a Trumpem (aktuálně má u sázkovek Clintonová kurz na vítězství 1,3 a Trump 3,05), nelze v tom filmu nevidět dílo na zakázku, který udělal Bay pro republikánskou stranu. Důvod je ten, že Clintonová byla v době útoku v libyjském Benghází ministryní zahraničí a republikáni se na ní celý průšvih snaží hodit. Faktem nicméně je, že ten film není navzdory tomu a navzdory svýmu nižšímu rozpočtu žádnej slabej vývar, co chutná jako namočený fusky s nějakou fancy omáčkou, ale uměřená vtahující podívaná. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

V podstatě nonstop military akce, která na plátně hezky vypadá a i je dostatečně intenzivní. Bohužel je to ale vlastně totéž pořád dokola a bez pořádného příběhu dvouapůlhodinový film utáhne jen málokdo a málokdy (Ridleymu Scottovi obdobný přístup v Černý jestřáb sestřelen vyšel jen tak tak). Naštěstí se ale Michael nepokoušel řešit politiku (tudíž je všechno "krásně" černobílé) a soustředil se "jen" na kvalitní žánrové řemeslo. A to mu vlastně docela vyšlo. 60 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZTAHY MEZI VLÁDAMI JSOU DŮLEŽITÉ, ALE VZTAHY MEZI LIDMI JSOU SKUTEČNÝM ZÁKLADEM DIPLOMACIE. A JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE POSLÁNÍM NÁS JAKO AMERIČANŮ JE POMOCT BENGHÁZANŮM SE SVOBODNOU,DEMOKRATICKOU A ÚSPĚŠNOU LIBYÍ... /// Hezkej film o důsledcích vývozu demokracie, díky níž se Benghází stalo jedním z nejnebezpečnějších měst na světě. Taky se můžeme dozvědět, že takovej kontraktor… ano, je taky jen člověk. Pravdivej (?) příběh, bez politickejch servítků a plnej akce ve stylu „Black Hawk Down“. Boj, ve kterým je těžko rozeznat, kdo je na který straně a kterej Bay přikrášluje záběrama „na efekt“. Celkem umírněně, takže to dramatičnosti prospívá. Lovná zóna Američanů sebou samozřejmě přinese i dávku patosu, ale kdo jsi bez viny… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2014 napsal Mitchell Zuckoff, neznám (a ani nemám žádný žoldácký zážitky!). 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Nejsem si jistej, jestli můžou ovce šukat v půl třetí ráno. 4.) Thx za titule „Mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (207)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Michael Bay chtěl natáčet na kinofilm, zatímco kameraman Dion Beebe chtěl točit digitálně. Bay nakonec souhlasil s natáčením na digitální techniku vzhledem k počtu nočních scén a nabitému rozvrhu natáčení. (Cheeker)
  • Po příletu do Libye odváží z letiště Tyrone S. Woods (James Badge Dale) Jacka Da Silva (John Krasinski) na základnu. Projedou kolem vraku tanku M60 Patton. Ve filmu můžeme zahlédnout spoustu vraků libyjské armády, např. tanky T-72 nebo BTR-60. Zmíněný M60 Patton se ale ve výzbroji libyjské armády nikdy nenacházel, tudíž ve filmu nemá co dělat. (bejkovec)

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama