Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První sezona je seznámení se světem. Vcelku jasně a přehledně se rýsují charaktery a připravují příběhy, které se rozvedou. S očekáváním jsem začal sledovat druhou sezonu a ta uměla vyrazit dech (především v závěru). Působivé, chytré a animací perfektně zasazené. Hudba ladí taky perfektně. Očekával jsem i trochu větší využití Drákulova dvora plného intrik a upírů s jiným názorem, ale nevadí. Třetí sezona je rozhodně lepší než první, ale působí jako další příprava na "sudou sezonu", která se rozjede. Především předposlední díl byl fenomenální, kdy se minimálně tři příběhy přiblížily ke svému vrcholu (některé i doslovně). Samotné finále pak bylo logicky zase o trochu slabší, ale to už je u seriálu celkem zvykem. Je rozhodně zajímavé, kam některé příběhy jdou a jsem zvědav, zda se vrátí Saint Germain nebo jak dlouho ještě bude Syphu a Belmonta bavit tenhle špinavý a amorální svět. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Castlevania rozhodně nepatří v herní historii k seriím, které by měly nějak zvlášť originální příběh, vlastně jde o čisté béčko. Proto není divu, že i prozatimní 4 díly Anime adaptace jsou klišovitě béčkové jako řemen. ------- Už úvodní díl, který se točí kolem toho, že se nasere samotný Drákula, protože mu pomatení lidé upálí jeho milovanou ženu a on na ně za odměnu povolá armádu přimo z pekla působí jako primitivní béčko z osmdesátých let. To zároveň neznamená, že by Castlevania nebyla zábavná, jen je potřeba brát příběh s velkou rezervou. Pak si totiž užijete parádní temnou atmosféru a skvěle brutální souboje, ale bohužel nic moc mimo to. Tedy zatím. Úvodní 4 díly jsou v podstatě jen jakousi předehrou, to hlavní by teprve mělo přijít a bude zajímavé sledovat, jestli se zejména scénář alespoň trošku oprostí od jednoduchého videoherního příběhu. Prozatím za čisté 3*. ()

Reklama

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních animovaných seriálů co jsem doposud viděl. Všechny ty postavy jsou tak brilantně napsané, příběh je přímočarý, nikde nezadrhává a úplně vás to vtáhne tou temnou atmosférou s upíři tématikou. Celé je to zabaleno do perfektní animace, která při akčních scénách dominuje a vy budete zírat s otevřenou pusou. Seriál bohužel u druhé série lehce spadl na kvalitě, ale i přes to se jedná o výbornej seriál a mrzí mě, že jsem to už viděl, protože bych si to dal znova.  8/10 ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Animácia, prostredie, príbeh, akcia, charaktery, to všetko tu je na jednotku. Castlevania si zaslúži väčšiu pozornosť akú má. Nie len preto že je adaptáciou hry, čo takmer nikdy nedopadlo dobre, no aj preto že ten svet je dychberúci. Nekompromisný a zároveň vťahujúci. Prvá séria bola moc krátka. Ajtak sa mi ale hneď zapáčili tie krvavé scény, štýl animácie a zvraty. Potom prišla séria čislo dva a už som bol ultrafanúšik. Ďalši série netreba nejak podrobne opisovať, no pripravte sa že sú možno ešte lepšie. Dostalo sa v nich viac na pocity postáv a motivácie. Pri pár častiach sa ide extrémne do hĺbky a tým že epizódy sú krátke, verím tomu že to dáte celé za veľmi rýchly čas. Vyvrcholenie je bezchybné a dúfam že sa Netflix ešte niekedy do tohto sveta vráti. Kľudne aj v rámci nejakých spin-off projektov.   1.séria 8/10 2. séria 9 /10 3.séria 10/10 4.seria 9/10 ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Netflixovský nástrel na poli klasického anime sa našťastie vydaril veľmi pekne a dobré ohlasy zabezpečili Castlevanii novú sériu s viac dielmi. Animačne aj hudobne je to poctivo zvládnuté, má to tragický nádych hernej predlohy a tvorcovia využili najsilnejšiu stránku, ktorú Netflix ponúka t.j. nie sú limitovaný žiadnou vysielacou cenzúrou, takže krv môže striekať a tiecť ako má pri niečom, čo má názov Castlevania. 4/4 - 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné slavné herní série. (P. J. D.)

Reklama

Reklama