Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 4

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 4

Recenze (143)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Rozhodně veliké překvapení, že se dokument od Olivera Stonea vysílal před půlnocí! Dokument to byl rozhodně velmi výřečný. Vladimir Vladimirovič s úsměvem odpověděl na všechno. Místy dost tendenční otázky však neubírají celku na vážnosti. Je zajímavé se podívat na to, jak je svět a situace viděna z druhé strany. Od malička mi bylo natloukáno do hlavy, že USA jsou hrdinní osvoboditelé a ze světa filmů stále dokola omíláno, jak američtí zachránci světa bojují za mír a spravedlnost. Co když to tak úplně není? Co když ti, kdo porazili Němce, nebyli jen hrdinní Američané?Co když USA ve skutečnosti svět nezachraňuje ale okupuje? Co když se z USA skutečně stala nejzadluženější země světa? Co když chování "kam vítr, tam plášť" není úplně to, čím by se vůdce celého národa měl řídit? Co když je to všechno úplně jinak? Podívejte se a pak si udělejte názor. Bez toho nemáte právo kritizovat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

O Putinovi jsem se dozvěděla jen minimum a věřím, že většina otázek byla stejně předem daná, takže ho to jako profíka nerozhodilo. Zdaleka se neví o jeho skutečném já, to by jsme se možná nestačili divit. Myslím, že mnohé naznačuje i závěrečný pohled na výzdobu jeho pracovny, téměř paláce v kterém bydlel a podobně. Tam tahají za nitky úplně jiné, kolosálně obrovské struktury. Jeho rčení v tom smyslu, že pošlapávání lidských práv je mu vzdálené, tak to mě nadzvedlo ze židle. Ano, tam se konají na takové lidi razie, které nemají daleko k zatýkání teroristů. Opravdu mně unikl záměr Stonea, co tím sledoval a očekávala jsem větší slovní bitvu. Koneckonců, námětů měl hafo. Ale tohle beru jako jeho poloviční režii, ta druhá mu byla nadiktována a nikdo mě nepřesvědčí, že ne. Takový malý flirt, který nebudu hodnotit, protože zatím nevím jak. Ještě si to nechám uležet..................nicméně doporučuji, každý si může udělat svůj obrázek sám. Po delším uvažování to hodnotím jako ryba ani jako rak, průměrem. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pri všetkej úcte k Stoneovi ako tvorcovi aj dokumentaristovi, tento seriál je viac než iba kontroverzný.... To má Oliver samozrejme rád, no tam kde preukazoval pozoruhodný vhľad do americkej reality, v tej ruskej sa predsa len trochu stráca a Putinovi aspoň v prvých dvoch častiach takmer akoby prisluhoval. Ten naopak tu prezentuje svoj uhol pohľadu, ale vcelku vyznieva ako celkom rozumný, dokonca ľudský líder, človek z mäsa a kostí, ktorý sa snaží robiť svoj prácu. Hoci z iných zdrojov vieme, že mnohé jeho tvrdenia sú iba jeho vlastná sebapropaganda, osobne by som mal ďaleko k tomu odsudzovať ho kvôli tomu... - aspoň donedávna. Bohužiaľ v dňoch, kedy píšem tento komentár, je už definitívne jasné, že svet si ho bude naveky pamätať celkom inak. A teraz, zo spätného pohľadu, to môže vyzerať aj tak, že slávny filmár sadol na lep autokratovi a stal sa s dobrým úmyslom šíriteľom dymovej clony jeho lživej propagandy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb charizmatický človek. Niektoré jeho slová ohľadom Ukrajiny a istom mieri v budúcnosti, už dnes s odstupom času vyznievajú dosť pokrytecky či zavádzajúco (bez ohľadu na dôvody), no počúvať jeho názory, ohľadom všeobecného pohľadu na svet ale aj "protivníkov" zo západu ako takých, mi je proste sympatické. Bez pochýb nesmierne vzdelaný človek, výborný rečník, pohotový, ktorého málo čo zaskočí, dosť možné manipulatívneho typu. Potešilo ozrejmenie dôvodov útoku na Sýriu (Turkmenistan, ako "cesta" k obchodu s nerastnými surovinami teroristov), či problematika okolo Krymu a jeho následného pripojenia k Ruskej federácii (jednoznačný súhlas ľudí v referende v rámci zákona - 90%). Pripomienka okolo Edwarda Snowdena, ktorá sa z času na času opomenie, je už trošku na inú debatu, nakoľko sa jedná o veľmi komplikovanú tému na dlhšiu dobu. Čo sa týka Olivera Stona. Zaujímalo by ma, či mal nejaké oprávnenie pýtať sa tak komplikované otázky, ktorými priamo Putina konfrontoval. Veľa ľudí ho vníma ako Rusofila, no jeho mimika tváre či neverbálna rétorika, rozhodne na mňa tak nepôsobili, čo sa zas nedá povedať o závere, keď sa išiel pokukať na Lenina. Vtedy je už cítiť, že je "trošičku viac" orientovaný na východ. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nemám problém ztotožnit se s názory v tomhle dokumentu. To co mi vadí, že to je fakt strašná nuda. Stone jde Putinovi hodně na ruku, otázky vybírá pro diváka dost nezajímavé (spíš to vypadá jakoby je vybral sám Putin), a pokládá je sofistikovaným stylem našich sportovních redaktorů. A takové ty scény, kdy se spolu např. dívají na Dr. Divnovlásku, působí hodně vychtěně a křečovitě. Určitě jsem čekal, když ne mnohem víc, tak rozhodně něco jiného. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno