Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 2

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 2

Recenze (143)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dva díly bohatě stačily. Není to dobrý dokumentární materiál. Stone je strašně slabý, podlézavý...rezignoval na cokoliv kontroverzního nebo nepohodlného. Vše je koncipováno tak, aby vždy Putin úspěšně zasmečoval. Přitom by se mu dalo v tolika věcech oponovat a trošku ho vystavit tlaku. Některé jeho vysvětlení dávala smysl, ale kolikrát neskutečně překrucoval fakta, vytrhával věci z kontextu či jinak manipuloval. Putinova chyba to nebyla. Ten si jen správně otipoval slavného vyčpělého režiséra, který se nechal rád využít. Tak si to sesumírujeme, jak to vidí oficiálně Putin. Rusko je demokratické, tolerantní /má rádo i gaye :) /, zákon je svatý pro všechny - včetně tajných služeb. Ruska federace chce s každým jednat a být kamarád, ale všechny okolní státy ho provokují ba přímo intervenují proti Rusku a to se jen brání. Nejhorší na tom je, že se nedozvíte nic nového nebo podstatného. 48%. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

První díl pojednává hlavně o rozpadu Sovětského svazu, o Gorbačovovi a Jelcinovi, o katastrofální situaci země, kterou musel Putin řešit, o válce v Čečensku, teroristických útocích v Rusku, o vzniku Al Kaidy, o spolupráci amerických tajných služeb s teroristy a jejich podpoře, o rozšiřování NATO navzdory předchozí dohodě, o vazalském postavení členských zemí NATO vůči USA, o astronomických vojenských výdajích USA atd. Druhý díl je o Gruzii, ukrajinské oranžové revoluci, o propagaci homosexualismu, o E. Snowdenovi a o jaderných zbraních ve světě. Třetí díl je o Ukrajině, Krymu a Sýrii. Čtvrtý díl se zabývá americkými a ruskými volbami, americkými kyber útoky na Japonsko, Írán a ruské banky a otázkou kybernetické (ne)bezpečnosti. Také se diskutovalo o Stalinovi, Churchillovi, Napoleonovi a Cromwellovi. Ve všech dílech můžeme krátce nahlédnout do Putinova soukromého života. Do jeho sídla, na jeho tréninky juda nebo hokeje, jízdy na koni a podobně. Překvapilo mě, jak moc je prezident Putin upřímný a jak odpovídá na 90% všetečných Stoneho otázek. Oliver Stone pokládá otázky na tělo, není servilní, čehož si také cením. Na některé otázka prezident Putin neodpověděl, protože šlo o tajné informace nebo byla otázka příliš osobní. Díky, odvážná a statečná Primo! ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozhovor s Vladimírem Putinem, ve kterém povídá o celém svém životě, dozvíme se jak vnímá Stalina, Lenina a hovoří snad o celé své politické kariéře, o všech zásadních tématech. Dozvíme se mnoho zajímavých a nových věcí. Mě například překvapilo, že i přesto, jak USA se naváží do Ruska a neustále ho provokují, tak i tak je Putin pořád ochoten s USA spolupracovat. On nechce žádnou válku, žádné zbrojení, on chce s USA spolupracovat ve všech oblastech, nechce dávat na zbraně žádné finance. Bohužel však USA s mírem nesouhlasí a potřebují mít nepřítele, aby mohli dále zbrojit. Já Vladimíra Vladimiroviče Putina hodně obdivuji za to, co dělá pro svou zemi. Záleží mu na jeho lidu, na ruských občanech a dělá vše co může, aby se Rusové měli dobře. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pri všetkej úcte k Stoneovi ako tvorcovi aj dokumentaristovi, tento seriál je viac než iba kontroverzný.... To má Oliver samozrejme rád, no tam kde preukazoval pozoruhodný vhľad do americkej reality, v tej ruskej sa predsa len trochu stráca a Putinovi aspoň v prvých dvoch častiach takmer akoby prisluhoval. Ten naopak tu prezentuje svoj uhol pohľadu, ale vcelku vyznieva ako celkom rozumný, dokonca ľudský líder, človek z mäsa a kostí, ktorý sa snaží robiť svoj prácu. Hoci z iných zdrojov vieme, že mnohé jeho tvrdenia sú iba jeho vlastná sebapropaganda, osobne by som mal ďaleko k tomu odsudzovať ho kvôli tomu... - aspoň donedávna. Bohužiaľ v dňoch, kedy píšem tento komentár, je už definitívne jasné, že svet si ho bude naveky pamätať celkom inak. A teraz, zo spätného pohľadu, to môže vyzerať aj tak, že slávny filmár sadol na lep autokratovi a stal sa s dobrým úmyslom šíriteľom dymovej clony jeho lživej propagandy. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele

Pro Stonea byl atentát na Kennedyho formujícím zážitkem. Pečlivě se mu věnoval i ve své kinematografii. Ve filmu JFK vycházel z řady neoficiálních řečí, ale později vyšly najevo dokumenty, v nichž se ukázalo, že Stone spoustu věcí trefil. Došel k názoru, že jeho vláda je zkažená, zkorumpovaná, lže, což ho vedlo k podceňování hrozby z východu a výsledkem je, že nechá Putina 4 hodiny vykládat, což je to absurdní, páč Putin je derealizovanej diktátor, lhář a masovej vrah - dnes, během války na Ukrajině, o tom pochybuje jen dezinformovanej dezolát. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama