Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 4

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 4

Recenze (143)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně hodnotný dokument, který je dnes ze zřejmých důvodů mnohem hodnotnější a zajímavější, než byl v roce vzniku. Trošku zde chybí jakákoli konfrontace. Naštěstí, západní pohled snad každý z nás důvěrně zná, před tím se nejde schovat, chrlí se na nás z médií denně. Proto rozhodně neuškodí nahlédnout na celou situaci i z východní strany. Poté si člověk spíše udělá obrázek o pravdě, který není zdaleka černobílý, jako ostatně prakticky nic na světě. Právě dění a situaci na Ukrajině je zde věnován skoro celý jeden díl, a to v době, kdy si málokdo z nás dokázal vůbec připustit, že po tolika letech míru může vůbec v Evropě vypuknout válka. Krásně tento dokument pomůže dát si obrovskou hromadu věcí do lepších souvislostí. Přestože se jedná o jednostranný pohled na svět, tak je nyní velmi dobré tento pohled znát a z mého pohledu se jedná o nesmírně hodnotný dokument, který dozrál časem a událostmi. Nenudil jsem se ani sekundu. [85 %] ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pri všetkej úcte k Stoneovi ako tvorcovi aj dokumentaristovi, tento seriál je viac než iba kontroverzný.... To má Oliver samozrejme rád, no tam kde preukazoval pozoruhodný vhľad do americkej reality, v tej ruskej sa predsa len trochu stráca a Putinovi aspoň v prvých dvoch častiach takmer akoby prisluhoval. Ten naopak tu prezentuje svoj uhol pohľadu, ale vcelku vyznieva ako celkom rozumný, dokonca ľudský líder, človek z mäsa a kostí, ktorý sa snaží robiť svoj prácu. Hoci z iných zdrojov vieme, že mnohé jeho tvrdenia sú iba jeho vlastná sebapropaganda, osobne by som mal ďaleko k tomu odsudzovať ho kvôli tomu... - aspoň donedávna. Bohužiaľ v dňoch, kedy píšem tento komentár, je už definitívne jasné, že svet si ho bude naveky pamätať celkom inak. A teraz, zo spätného pohľadu, to môže vyzerať aj tak, že slávny filmár sadol na lep autokratovi a stal sa s dobrým úmyslom šíriteľom dymovej clony jeho lživej propagandy. ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, jestli neměl Stone nějaký vychytralý záměr (pokud ano, pak toho naivu velmi dobře zahrál), ve finále mi ale z Putinova monologu a jeho, chvílemi žoviálně mrkajících, chvílemi ledových rybích oček, lží a vycizelovaných prezentačních dovedností hořkl uklidňující heřmánkový čaj na patře. Obzvlášť mne dostávaly ty zlehka nadhozené lakonické výhrůžky... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozhovor s Vladimírem Putinem, ve kterém povídá o celém svém životě, dozvíme se jak vnímá Stalina, Lenina a hovoří snad o celé své politické kariéře, o všech zásadních tématech. Dozvíme se mnoho zajímavých a nových věcí. Mě například překvapilo, že i přesto, jak USA se naváží do Ruska a neustále ho provokují, tak i tak je Putin pořád ochoten s USA spolupracovat. On nechce žádnou válku, žádné zbrojení, on chce s USA spolupracovat ve všech oblastech, nechce dávat na zbraně žádné finance. Bohužel však USA s mírem nesouhlasí a potřebují mít nepřítele, aby mohli dále zbrojit. Já Vladimíra Vladimiroviče Putina hodně obdivuji za to, co dělá pro svou zemi. Záleží mu na jeho lidu, na ruských občanech a dělá vše co může, aby se Rusové měli dobře. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

O Putinovi jsem se dozvěděla jen minimum a věřím, že většina otázek byla stejně předem daná, takže ho to jako profíka nerozhodilo. Zdaleka se neví o jeho skutečném já, to by jsme se možná nestačili divit. Myslím, že mnohé naznačuje i závěrečný pohled na výzdobu jeho pracovny, téměř paláce v kterém bydlel a podobně. Tam tahají za nitky úplně jiné, kolosálně obrovské struktury. Jeho rčení v tom smyslu, že pošlapávání lidských práv je mu vzdálené, tak to mě nadzvedlo ze židle. Ano, tam se konají na takové lidi razie, které nemají daleko k zatýkání teroristů. Opravdu mně unikl záměr Stonea, co tím sledoval a očekávala jsem větší slovní bitvu. Koneckonců, námětů měl hafo. Ale tohle beru jako jeho poloviční režii, ta druhá mu byla nadiktována a nikdo mě nepřesvědčí, že ne. Takový malý flirt, který nebudu hodnotit, protože zatím nevím jak. Ještě si to nechám uležet..................nicméně doporučuji, každý si může udělat svůj obrázek sám. Po delším uvažování to hodnotím jako ryba ani jako rak, průměrem. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama