Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Předem upozornuji ostatní, kteří to nevědí, že toto není oficiální bondovka. Je to neoficiální bondovku a remakem bondovky thunderball. A musím bohužel říci, že se to nepovedlo. Otřesná hudba, nulový příběh. Něco se ve filmu najde slušného, ale moc toho není. Nechci dát odpad, ale jen jednu hvězdu s odř.ušima jen tak z nostalgie. 20% = * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud to správně chápu, tak neoficiální 007 znamená kromě toho, že to natočila jiná distribuční společnost, že se někdo naštval a po dvanácti letech povolal Šóna zpět do služby.... Tuctovka se všemi žánrovými neduhy, z nichž asi nejvýznamnější jsou pro mě tentokrát ty krkolomné zvraty a zvrácená stopáž. Viděno v prvním dabingu, tj. bratislavském (brněnském) - Junák na Conneryho velmi dobře, a škála použitých hlasů je velmi pestrá, takže v tom chyba není. Scénář je ale nemastný neslaný a osud postav je mi putna. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Neoficiální bondovka není zrovna dvakrát povedená (zvlášť při srovnání s Chobotničkou z téhož roku). Pokud se kvalita hrdiny měří schopnostmi nepřátel, tak ti toho tu moc nevymysleli. Totéž se dá říci i o režisérovi. Když přidáte nevýraznou hudbu, zjistíte, že film zachraňuje hlavně půvab Kim Basinger. Pro ni, jako pro jednu z mála bondgirl, nepředstavuje bondovka vrchol kariéry – ten měla ještě před sebou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivnost nad jiné podivná. Vzdoropapež Connery přepracuje jednu ze svých klasik do podoby padnoucí úchylným nevkusným osmdesátým létům, a přesto vyklízí pole se ctí, neboť přináší mnoho hvězd a mnoho nevídaného. Mocný bijec Šakal Edward Fox jako neschopný byrokrat v čele MI6, nijaká Moneypenny, počítačové hry, aerobic, Klaus Maria Brandauer nesahající Celiho Emiliu Largovi ani po kotníky a krásná hvězdička Kim Basinger hrající ve svých třiceti letech nevinné poupátko. A k tomu nehoráznost jako Rowan Atkinson:) Jedinou opravdovou inovací tak zůstává femme fatale a pěkným štěkem Ernst Stavro Blofeld Maxe von Sydowa. Ale upřímně - těžko by se z Bonda dalo bez tak typických rekvizit jako je logo, hudba (tentokrát od starého harcovníka Michela Legranda) a tak podobně, vykřesat něco lepšího. Stojí to za vidění, i když si žádá trochu sebezapření. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne bola posledna bondovka s Connerym Diamonds are forever. Tento podpriemerny paskvil reziroval Irvin Kershner /Star wars V - Imperium vraci uder/, Connery sa evidentne po 50- ke dost trapi a oproti starym kultom /Goldfinger, Thunderball/ je jeho herecky vykon nevyrazny a matny. Plus uz vidno, ze fyzicky na film nema : ano, vo filme sice zvlada akcne sceny na urovni, ale v realite ci by to dokazal - neviem, neviem. Slavny Conneryho vyrok -- " Triky su to jedine, co tie komixy drzi pohromade ...ide iba o peniaze " - tu ziskava na svojej smutnej pravdivosti. Toto je fakt viac ubohost a nie bondovka. Scenar je dost otrepane klise /aspon, ze tie atomove hlavice tam dali/, ledva drzi pohromade .....proste som tejto neoficialnej bondovke nikdy neprisiel na chut a nikdy ma nebavila. 41 % z ucty ku Connerymu. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (36)

  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)
  • Když na Palmyře přepaluje Bond (Sean Connery) hodinkami pouta, přichází ho zkontrolovat hlída se samopalem AK-47. V samopalu však není zásobník, je tedy nepoužitelný. (pjotri)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama