Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (261)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Scottovo volné zpracování příběhu slavného únosu osciluje mezi stylovým thrillerem a satirou. V souboji tchána a snachy se tu o výkupné hraje stejně tvrdě jako s kalábrijským gangem. Vizuálně je to nádherný film - od černobílé procházky nočním Římem 70. let, přes šerosvit hrající v zákoutích anglického sídla i kožené tváře skrblíka Gettyho nejstaršího, duny v Saudské poušti, marockou chvilku s Mickem Jaggerem, uneseného Paula, který jako by vypadl z andělského sboru na Botticelliho obraze, až po vedro mouchami olezlého italského venkova. Dědeček v podání Christophera Plummera vyhrává první místo na pekelném pořadníku hned za Dorotou Máchalovou! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

10. července 1973 je v Římě unesen John Paul Getty III (Charlie Plummer) a únosci požadují výkupné 17 milionů dolarů. Jeho zdrcená matka Gail Harris (Michelle Williams) se snaží peníze získat, ale vnukův bohatý děda Jean Paul Getty (Christopher Plummer) odmítá zaplatit cokoliv... Jean Paul Getty měl v příběhu dostat více prostoru a hlavní roli, protože byl to nejlepší z celého filmu. All the Money in the World (2017) si budou všichni pamatovat hlavně kvůli přetáčkám, kde Christopher Plummer nahradil Kevina Spaceyho z již dotočeného filmu několik týdnů před premiérou. Snad vyjde i původní verze, protože Kevin Spacey patří mezi talentované herce. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek o chamtivém dědkovi, který je nejbohatší muž na světě, ale není schopen dát za svého vnuka (pro něj) blbých 17 milionů amerických dolarů. Chamtivec chamtivý. Film mě zaujal, celkem se mu dařilo držet moji pozornost, i když mohl být o něco kratší. Michelle Williams zde vypadá hrozně staře a Charlie Plummer mi nebyl moc sympatický. Ale Mark Wahlberg výborný, škoda, že nedostal více prostoru a Charlie Plummer dobře zahrál toho dědka. I když původně ho měl hrát Kevin Spacey. Kdybyste chtěli bodové hodnocení, tak 3,5*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady mám problém. Začal jsem sledovat seriál Trust v režii Dannyho Boylea, který se zabývá totožným námětem a první dva díly mě uchvátily. Takže mám tendenci srovnávat, ačkoliv je mi jasné, že Boyle má oproti Scottovi výhodu většího prostoru. Nicméně u mě je potíž především v castingu. Netvrdím, že Plummer a spol. hrají špatně, ale v tomto případě seriáloví herci ty filmové přehrávají o parník. Scott alespoň nabídl jedinečnou obrazovou stránku, což od něj člověk čeká a několik solidních detailů, kterým vévodí řezání ucha. Nicméně celek na mě působil poněkud ospalým dojmem a vzhledem k tématu mi přišel příběh málo vyhrocený. Těžko říct, jak bych hodnotil bez znalosti seriálové adaptace, ale takhle je to z mého pohledu jen průměr. 50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ta pachuť po vystřihnutí mého oblíbence Kevina Spaceyho z hotového filmu stále přetrvává, ale čistě po herecké stránce si není na co stěžovat. Po výkonu Christophera Plummera jsem si vyloženě nedokázal představit, že bych ve filmu viděl někoho jiného a také mě hrozně bavil “Marky Mark” Wahlberg, který hraje toho svého klasického týpka, co se vyzná a tahle poloha mu neskutečně sedí. Nicméně tady můj výčet kladů pomalu končí. Režie Ridleyho Scotta je naprosto bezpohlavní, nevýrazná a dává za pravdu onomu zástupů haterů, kteří by jej rádi viděli v chudobinci namísto režisérské sesle. U filmu jsem se celkem dost místy nudil, z části kvůli tomu, že se jedná o naprosto klasický, ničím nevyčnívající, životopis jednoho bezpochyby zajímavého muže, zčásti kvůli problémům s tempem a ne tak zajímavému obsahu, kterému by možná více seděl hodinový formát. Boj za oscary je ta tam, stává se to každý rok, že z, na papíře zajímavých filmů s potenciálem, nevzejde nic světoborného, ale jistě se to bude zkoušet i nadále. Uvidíme co na to Riddley Scott. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2017 v Los Angeles v Kalifornii. (ČSFD)
  • Natáčalo sa vo Veľkej Británii, Taliansku a Jordánsku. (MikaelSVK)
  • Film mal mať pôvodne premiéru na AFI Feste, ale spoločnosť Sony ju stiahla po sérii obvinení zo sexuálneho útoku proti Kevinovi Spaceymu. Ten mal v opilosti v roku 1986 obťažovať iba 14-ročného Anthonyho Rappa, ktorý sa s tým rozhodol vyjsť na povrch po škandále a podobných obvineniach producenta Harveyho Weinsteina. (WalterIK7)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno