Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (260)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"ASK YOUR FATHER-IN-LAW. HE HAS ALL THE MONEY IN THE WORLD." -------------- Bravúrne zrežírované, fantasticky a zručne natočené. Ridley sa proste nezaprie. Majster remesla s prvotriednym citom pre obrazovú podmanivosť. Opojné, pompézne a hlavne prepracované interiéry nemiznú ani na okamih. Soundtrack poriadne svojský, s dávkou temnoty, ale zároveň aj opulencie. Neznalosť látky viacnásobne prehlbuje konečný zážitok. Na túto tému je tu ešte slušne vyzerajúci seriál Trust, no neviem, ako ho po tomto Plummerovom výkone vôbec spracujem a ocením. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek o chamtivém dědkovi, který je nejbohatší muž na světě, ale není schopen dát za svého vnuka (pro něj) blbých 17 milionů amerických dolarů. Chamtivec chamtivý. Film mě zaujal, celkem se mu dařilo držet moji pozornost, i když mohl být o něco kratší. Michelle Williams zde vypadá hrozně staře a Charlie Plummer mi nebyl moc sympatický. Ale Mark Wahlberg výborný, škoda, že nedostal více prostoru a Charlie Plummer dobře zahrál toho dědka. I když původně ho měl hrát Kevin Spacey. Kdybyste chtěli bodové hodnocení, tak 3,5*. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Opravdu se divím Ridleyho hysterickému kroku přeobsadit Spaceyho. Já si myslel, že je jeho postava marginální a ne jedna z hlavních. Myslím, že to svědčí o tom, že už mu nějakou dobu kape na karbid... Každopádně mne jeho nejnovější počin nenadchl. Přišlo mi, že se Ridley nedokáže celou stopáž rozhodnout, co vlastně za film to má být, tak je to tak trochu všechno... a tak hodně nic... 60% ()

classic 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch chodím pravidelne na filmy britského režisérskeho veterána Ridleyho Scotta, a už veľmi dobre dávno viem, že to nie je to, čo voľakedy bývalo... Za najlepšie jeho snímky považujem v prvom rade - VOTRELCA a BLADE RUNNERA, a to sú bez akýchkoľvek diskusii - skutočné majstrovské diela, síce disponuje i ďalšími, „štvorhviezdičkovými” , ktoré by som napočítal sotva na jednej ruke, ale tým dvom, sa už nič v jeho kariére nevyrovná ? Skrátka, jeho MENO je POJEM, a v poslednom čase sa vkuse vŕtal v látke, ktorú vynašiel + geniálne zrežíroval, a tak si teraz povedal : „Nakrútim oscarový film” ! / Miliardár J.PAUL GETTY, ktorému v Ríme uniesli vnuka Johna Paula Gettyho III. , požadovali zaňho mastné výkupné, najprv astronomických 17 miliónov dolárov a keď stále nič, tak sa rozhodli, že mu odrežú UCHO, a to pošlú do novinovej redakcie, a tak sa hádam „konečne pohnú ľady” ? A potom sa to skresalo na štyri milióniky. Vidím dosť veľký potenciál, ktorý režisér nedokázal plne zúžitkovať, a nakrúca o tom nepríliš húževnatý snímok, ktorý tak rýchlo dokáže z hlavy vyprchať, ako keď si otvoríte šampanské. Na jednej strane špičková strihačka CLAIRE SIMPSON nadelila snímku viac, ako dve hodiny času trvania, ale na strane druhej - film sám osebe obsahuje kopec „hluchých miest” , a z tých všetkých scén, či filmových sekvencii, ma zaujala iba JEDNA, keď vnukovi odrezal doktor ucho, čo môže vyznievať, až ironicky z mojej strany, hm... bohužiaľ, je to tak. Z hereckých výkonov, ma nezaujala ani vdova po Ledgerovi, Michelle Williams, či Marky - Mark, ale „JEDINE” CHRISTOPHER PLUMMER, ktorý je vo svojej roli „zbohatlíka” , oveľa lepší a prirodzenejší, ako pôvodne obsadený Kevin Spacey, ktorého po nakrútení všetkých svojich scén, a následného prevalenia Aféry z obťažovania chlapcov, VYMAZALI ZMIZĺKOM, čo je tak trochu barbarským činom ? To nemení nič na tom, že sa i napriek tomu stále jedná o priemerný film, ktorý nezachráni žiadny filmový Getty, keď samotná réžia a scenár, prakticky i teoreticky nemajú bohviečím zaujať. Dobrý film, ktorý je tak na jedno pozretie, ako silvestrovské očko. Mňam. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TY SI TU BÝVAL?" ,,ÁNO, V 2. STOROČÍ, KEĎ SOM BOL CISÁR HADRIÁN." __ Po dlhšej dobe opäť ďalší Scottov film, s ktorým som bol nadmieru spokojný a nemám potrebu mať k jeho spracovaniu vážnejšie pripomienky. Povedzme si rovno: dôvody pre vystrihnutie Spaceyho sú hlúpe a bola v nich iba snaha nakloniť si priazeň nielen divákov, ale priam celej americkej verejnosti. Ako už predo mnou napísali iní, dúfam, že keď niekedy humbuk okolo ,,me too" pominie, budeme môcť vidieť pôvodnú verziu filmu a porovnať oboch hereckých predstaviteľov Gettyho. Každopádne Plummer podal z celého ansáblu najlepší výkon a zvlášť treba oceniť zvládnutie celej postavy v rámci dvojtýždenných dotáčok. Zaujímavé akých znamenitých úloh sa dostáva tomuto velikánovi na staré kolená. Pri zobrazení tej lakomosti a neustálej túžbe po ďalších miliónoch som prial penil, o to viac keď únoscovia postupne zľavovali z výkupného. Starý Getty v Plummerovom podaní je pre mňa jeden z najodpornejších hajzlov s akými som sa vo filme stretol. Očakával som nejaký pamätnejší moment, akýsi symbol celého filmu, každopádne je možné, že v budúcnosti poženiem hodnotenie ešte hore. __ ,,AKÉ TO JE ČÍTAŤ PRÚŽKY PAPIERA?" ,,VERU, TO NA CHVÍĽU STRATIA PENIAZE ZMYSEL A JE ICH VŠADE DOSŤ AKO VZDUCHU A JA SA VZNÁŠAM." (2136. hodnotenie, 161. komentár k filmu) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Film způsobil kontroverzi ohledně „gender pay gap“, když vyplula na povrch informace, že za přetáčení bylo Marku Wahlbergovi vyplaceno 1 500 000 amerických dolarů, zatímco honorář Michelle Williams činil pouhých 1 000 dolarů. Oba přitom hráli hlavní role. Mark Wahlberg se následně rozhodl svůj honorář věnovat hnutí Time's Up. (hansel97)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama