Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Famózní hra Robocop: Rogue City, jejíž děj se odehrává mezi druhým a třetím dílem filmového Robocopa mě přiměla doplnit si kontext, a tak jsem se po mnoha letech znovy vydal do "blízké budoucnosti", ve které Detroit prakticky vlastní megakorporace OCP. A navzdory nevysokým očekáváním jsem byl docela příjemně překvapen. Byť se tu mnohem víc tlačí na pilu (občas doslova, ehm;)), vykreslení rozpadu společnosti bez policie je naprosté WTF (ano, sedmiletí baseballisté, dívám se Vaším směrem), a vizuální efekty už jsou dost za zenitem, dokáže být poslední film režiséra Epizody 5 místy správně nepříjemný. Tom Noonan jako feťácký guru Cain je skvělý, scéna s mozkem, míchou A OČIMA v kádi je správný raně devadesátkový úlet, a scény, kde se Murphy musí vyrovnat se svojí rodinnou minulostí, jsou taky parádní. Jenže na každé pozitivum je tu negativum jako dětský záporák, kterému se nejde nesmát, nebo naopak navzdory záměru tvůrců šíleně nevtipná figurka černošského starosty. Za úplně ztracený čas to nepovažuju, ale rozhodně to bylo víc guilty než pleasure... 60% maximálně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Méně krve, více kulek, zamotanější děj, více postav, brutálně přeplacané a minimálně o dvě třídy horší oproti jedničce. Film který klasicky spadá do dvojkového syndromu. Všeho více je ve finálě akorát méně. Verhoeven věděl proč dát ruce pryč. Kershner si udělal akorát ostudu. Dva puntíky za našláplou akci a některé technicky zdatné sekvence. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

fars 

všechny recenze uživatele

Pro me absolutni guilty pleasure. Jo, priznavam se ze jsem si film ted po letech poustel a pulku jsem fakt prochechtal, ale ono to snad ani jinak nejde, nektere sceny jsou tak tezce wtf ze tvurcum ani neverim ze to mysleli vazne :-) Navic akcni sceny na tu dobu vypadaji i dneska docela slusne. A zaverecne akcni peklo s bitkou robocop vs. velka masina na drogach.. ale no tak, stejne vas to vsechny bavilo :-) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k druhymu Robocopovi tak kritickej, jako vetsina - porad je to dobre odvedenej starej akcnak, kterej ztratil oproti prvnimu dilu jen malo. Neviditelnej Old Man z prvniho dilu uz viditelne trpi sklerozou a tak se rozhodne Robocopa pochcat a prijit s novou verzi, ke ktery mu pomuze zla psycholozka. Aby toho nebylo malo, dalsi svine jsou fetaci vedeny trojici posahanej mesias - jeho devka - (zdanlive Robocopuv??) 12-letej predrsnelej syn. Mezi temahle frakcema se mihota Robocop a Anna Lewisova (+ nejaka vedatorka, mentalni starosta Detroitu a par dalsich) a vysledkem je hromada akce, par lacinejch dobovejch drsnaren a temer zadny prostor k odpocinku. Vysledek chvilema pusobil kycovite (predevsim diky predrsnelymu smradovi), ale akcni sekvence maji proste spad a neboji se poslat ke dnu i civilisty, novinare a picenta, a to se proste vzdycky ceni. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy je RoboCop (Peter Weller) přeprogramován doktorkou Faxxovou (Belinda Bauer), přejede na obrazovce následující číselná sekvence: 50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59. Pokud čísla pomocí kódovacího jazyka ASCII převedeme na písmena, dostaneme větu: „Pete Kuran je skvělý chlapík.“ Peter Kuran byl tvůrce speciálních efektů. (HellFire)

Reklama

Reklama