Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvá časť. No stále pozerateľné. Je tu podstatne viac humoru a občas som mal z toho pocit, že je to paródia na prvý diel. Humor je to však vydarený. Krvou sa nešetrí aj napriek tomu, že sa tu nejak rozmnožili deti. Dokonca ešte aj jeden záporák je malé decko! WTF?! Tempo filmu je pomalé a občas dosť nudné. Akcie je veľmi málo hlavne v prvej polovici. Tá druhá je už lepšia a skvelý je hlavne posledný súboj. Hlavný hudobný motív z jednotky je fuč a nahradila ho hudba nevýrazná. Všimol som si však jednu vec a neviem či si to len ja zle spájam alebo to tak môže byť aj v skutočnosti. Sú tu dve scény, ktoré mi veľmi pripomenuli Terminátora 2 a ten bol o rok neskôr. RoboCopova jazda na motorke proti nákladnému autu - Arnie bol na motorke proti kamiónu a strieľanie záporáka Kaina do policajných áut - Arnieho strieľanie do policajných áut. Môže byť, že Terminátor 2 sa inšpiroval (vykradol) týmto pokračovaním? Inak je tento film čistým priemerom. 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typická ‚dvojka‘ 90-tých let, kdy muselo být všechno větší, velkolepější a nabubřelejší. Jenomže děj nic neřeší, jednotlivé motivy, jinak velmi slibně rozehrané, posílá po chvilce bručet do kouta, aby se sunul dál až k tragickému finále s robotem na drogách. Akční scény jsou fajn, ale všechno ostatní působí dojmem nedokončeného díla podle slibného náčrtu. Nevím, jestli Kershner s Millerovým námětem vymrdal úmyslně, nebo to dostal pod ruky už takhle děravé, každopádně od spolupráce těch dvou bych čekal mnohem lepší výsledek. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokračování dnes již kultovní záležitosti v roce 1990, dopadlo v očích širší veřejnosti zhruba stejně jako u Predátora. A to tak, že druhý díl je vlastně spíše vychtěná a podvyživená záležitost, na kterou se časem snesla hodně silná vrstva prachu a málokdo ji má vyloženě rád. Takže Robocop 2. Co nám nabídl. Méně krve, méně násilí, slabšího režiséra, méně vizionářství, slabého záporáka a překvapivě horšího Petera Wellera. Nevím zda-li to bylo údajnými spory na place, ale v prvním díle chrlil Robocop jednu drsnou hlášku za druhou, aby se v díle druhém klidně i na 15 minut zdekoval z plátna, aby vyklidil prostor pro svého protivníka. Přestože tedy se zub času do tohoto dílu zakousl podstatně nemilosrdněji, tak mě nejvíce baví posledních 30 minut. 60% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem se bál velkého úpadku. Naštěstí šlo jen o úpadek mírný. Je to vlastně větší ptákovina ve smyslu, že se to bere ještě méně vážně než díl první. Trošku jsem se bál, že to najede na rodinnou linku a ono to šlo úplně jinudy. Děj je opět poměrně chytrý a servíruje několik skvělých nápadů. Například Alex a jeho osobnost věnující se životnímu prostředí je super. Úplná bomba jsou pak záporáci. Vedle nich je RC jako policajt ze školky. Škoda, že dnes už takhle nekompromisní postavy téměř nedostaneme. Abych jen nechválil. Vše je hodně očesané a neubráníte se dojmu, že to mělo být asi kratší a že tam chybí ta jiskra jedničky. Celkově ale 78 procent za odlehčenou akční řezničinu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vesměs to samé, co jednička, akorát o něco akčnější a taky utahanější a tupější. Že za kormidlem nestál Verhoeven je znát. Navíc ten srandovní chlápek v papundeklovým kostýmů je tu docela upozaděný, což je škoda, protože příběh stojí za starou belu a jakmile není plecháč na scéně, tak je to i docela nuda. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Speciální efekty byly vytvořeny pomocí počítače Commodore Amiga. (HellFire)
  • Glam metalová skupina Babylon AD vytvořila ke své skladbě "Kid Goes Wild" videoklip obsahující postavu RoboCopa (Peter Weller). Píseň je také součástí soundtracku k filmu. (Terva)
  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)

Reklama

Reklama