Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak já teda nevím, ale ten velkej rozdíl v hodnocení se mi oproti jedničce nějak nezdá. Dvojka je na opakovaný shlédnutí u mě úplně stejná pecka jako jednička. Jasně změnil se režisér, ale Kerschner určitě nebyl žádný packal. No a Peter Weller i tady dokázal, že on je tím jediným pravým Robocopem. Jinak mi to přišlo stejně šťavnatý, stejně brutální i kapku ujetý jako jednička. Někdo tu kritizuje, že se údajně vytratil humor, ale já se při některých hláškách nachlámal neskutečně. Jediný co má jednička lepší jsou záporáci. Tady holt tak kvalitní nebyli i když to s tím zlým malým parchantem je cool nápad. Za mně 85% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Preč sú časy skvelej "jednotky", ktorá patrí k tomu najlepšiemu čo bolo kedy v rámci akčných béčok natočené. Absolútne chaotický scenár, kde sa nedostatok invencie nahrádza strieľaním po všetkom a všetkých naokolo, karikatúrne postavy (najmä to decko , čo mal byť ako najväčší boss ma neuveritelne sral!!!) a žalostné triky (až na pár výnimiek)...Absolútne dementné pokračovanie!!! Trojku už ani nechcem vidieť!!! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jakousi bizarní úlitbou dětským divákům, u kterých zřejmě Robocop boduje nejvíc. Film je plný dětí (dokonce jeden ze záporáků je dítě) a infantilního humoru, ale zároveň zůstavá ultrabrutální eighties řežbou s desítkami mrtvých, která (pro představu) začíná scénou, v níž dvě štětky vypíchnou chlápkovi oko podpatkem a končí tím, že Robocop zlému policejnímu robotovi, co právě postřílel několik policistů, vyrve jeho (živý) mozek a rozklepe ho pěstí jako řízek. Jinak je to béčko radost pohledět - kde jinde uvidíte robota na motorce hrát si s obrněným vozem na to, kdo uhne dřív nebo souboj dvou robotů, končící zmíněným vyrváním mozku z (robo)těla? Obzvlášť mě pobavila karikatura černošského starosty. "VY SE S NIMI CHCETE DOHODNOUT? VŽDYŤ JSOU TO ZLOČINCI!" Starosta: "PROČ MUSÍŠ LIDI ŠKATULKOVAT? TO NESNÁŠÍM!" ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Hromadka plechu opet utoci. Ve stylu verhoevenovi hvezdne pechoty se nam snazi zesmesnit tentokrate reklamu, coz se mu nedari a vysledek je spise trapny. Nedomyslenost, nelogicke chovani a hloupe dialogy nad kterymy krouti hlaovou i obecny idiot. To jsou jen nektere z kladu tohoto pokracovani, ktere je zbytecnejsi nez papirove tasky v supermarketech. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Peter Weller - (Robocop) +++ Nancy Allen - (Anne Lewis) +++ Belinda Bauer - (Dr. Juliette Faxx) +++ John Glover - (Magnavolt Salesman) +++ Mario Machado - (Casey Wong) +++ Leeza Gibbons - (Jess Perkins) +++ John Ingle - (Surgeon General) +++ Tom Noonan - (Cain) +++ Roger Aaron Brown - (Whittaker) +++ Produkcia: John Davison +++ Scenár a námet: Frank Miller +++ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Melódia, ktorú hrá na husliach artista "Spider Baby" Starlirski (Yogi Baird), je z pesničky "Born To Be Wild" od skupiny Steppenwolf. (Lukoh)
  • Vytvoření druhého RoboCopa lze interpretovat jako pohled na společnosti, kde rychle zastarávají starší produkty, aby mohly být nadále prodávány nové. Nekontrolované vraždění lidí ve filmu ukazuje, jak korporace znehodnocují lidský život na proměnnou rovnici. Objevují se tu další reklamní vsuvky, např. na bezpečnostní systém MagnaVolt, který zabíjí zloděje aut elektrickým proudem, a na Sunblock 5000, modrozelený produkt péče o pleť, který má zabránit vzniku rakoviny kůže, ale přitom může sám způsobit rakovinu kůže „od té doby, co jsme ztratili ozonovou vrstvu“. Myšlenka, že je Cain (Tom Noonan) hippie, spočívala v tom, že láska k sexu a drogám a nenávist k vymáhání práva (běžné aspekty hippies) negativně ovlivnily Detroit 90. let. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama