Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po letech udělal čas a podíval se v televizi na RoboCopa 2. No a docela jsem zíral, jak film oproti klasické jedničce ve všem ztrácí. Když si odmyslím, že se něco divácky zajímavějšího začne odehrávat až v závěrečné půlhodině a že je to spíš sled poslepovaných sekvencí, bez nějaké hlubší spojitosti, navíc s mizernými triky, zarazila mě téměř úplná absence brutality (no dobře, až na tu operaci, kterou stejně ustřihli), kterou se proslavil skvělý originál od Verhoevena. A taky jsem až dnes zjistil, že film natočil Irvin Kershner, režisér úžasného IMPÉRIA ze Star Wars ságy. Snižuji o hvězdičku hodnocení a ještě víc si po dnešku vážím ultimátně krvavého a dějově pestrého RoboCopa z roku 1987. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním slávnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o Robocopovi, ktorý musí bojovať nielen proti bežným zločincom, ale má problémy aj s mocou organizáciou, ktorá chce prevziať pod svoju kontrolu celé mesto, využíva zločincov a Robocopa chce nahradiť. Spracovanie je také zvláštne, ani neviem, čo si mám o ňom myslieť, ale moc spokojný nie som. Na jednej strane je to stále celkom drsný a nekompromisný akčný film s množstvom mŕtvych, ale zároveň film často pripomína aj paródiu, všade je plno detí, dokonca ešte aj jeden z najhlavnejších záporákov je malý chlapec a je tu množstvo zvláštnych postáv a momentov. A navyše film je zbytočne moc dlhý, skrátenie by mu rozhodne prospelo, hlavne v prvej polovici je dosť slabých miest, až v druhej naberie spád. Akcie je tu dosť, ešte viac ako v jednotke a kvalitatívne je na podobnej úrovni. Je trochu miernejšia, ale stále je tu dosť krvi a zabitých a to aj civilistov a policajtov a celkovo je aj nápaditejšia, za čo môže aj využitie iných robotov. Najviac sa mi páči záverečná akcia s nasadením množstva policajtov. Herecké obsadenie je len priemerné, hlavné duo Peter Weller a Nancy Allen zostalo nezmenené a pár postáv ešte dokáže zaujať, ale mnoho ich za nič nestojí. Réžia je bez väčších problémov a technická stránka tak pôsobí tiež, ale len do boja dvoch robotov, ktorého efekty sú dosť zlé, ale mimo toho som spokojný. Nie je to zlý film, zabaviť celkom dokáže, ale z tejto série je to najslabší diel. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 56%. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování, podle mně nepřesvědčivější vize budoucnosti, která se pomalu, ale jistě plní. Přístup OCP donutí policisty v Detroitu ke stávce a podle toho to také ve městě vypadá. Rabování, násilí, bezpráví a nová všudepřítomná droga Nuke. Prostě další vývoj, který jen podtrhuje kvalitu předchozího scénáře. I když se OCP snaží Robocopa vyřadit ze hry, on si plně uvědomuje sám sebe a opět bere situaci ve městě do svých rukou. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Dvojka přímo těží z jedničky. Návrat všech postav, rozjeté charaktery, slušná akce, nekompromisní brutalita, která ovšem není tak syrová, jako u originálu. První Robocop je legenda akčního filmu, dvojka není nic jiného, než jen nastavovaná kaše, která je ovšem celkem zábavná a nějakou velkou ostudu neudělá... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi hloupé a špatné. Na tenhle film nemůže být hrdý snad ani jeden ze zúčastněných - dokonce ani animátor Phil Tippett, který sice robotického záporáka rozpohyboval výborně, ovšem výsledek jeho práce i tak působí směšně, protože režie zkrátka neznala míru. Z Robocopa se navíc vytratil satirický podtón a stala se z něj pouhopouhá přeplácaná akční nesmyslnost, která si na styl původního filmu akorát hraje. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy zloději, kteří vykrádají obchod se zbraněmi, rozstřílí RoboCopovi (Peter Weller) auto, je nápis Detroit na dveřích auta nepoškozený. V dalším záběru je ale prostřelený. (Zek)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama