Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 4

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (109)

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený, ale příběhová stránka bohužel trošku pokulhává. Zápletka a některé scény či postavy částečně připomínají starší westerny, což určitě není špatně, ale něco tam prostě chybělo. Možná kdyby přibylo trošku humoru a film dostal takový ten lehce Coenovský/Tarantinovský nádech... Příběhová linie totiž není nějak zvlášť zajímavá a i když se ve filmu najdou některé hodně povedené momentky, tak je to do těch dvou hodin až příliš roztahaný. Každopádně jsem ale rád za takový menší návrat westernů mezi hlavní žánry. Buster Scruggs sice nic moc, ale z posledních let (2012-2018) Django, Revenant, Hateful Eight, Bone Tomahawk, Brimstone a teď Sisters Brothers celkem oživují tenhle můj oblíbený žánr. Jen tak dál. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Na westerny fakt moc nekoukám, ale s takovou hereckou sestavou, jakou se honosí tenhle, jsem nemohl odolat. A určitě nelituji, že jsem se na Bratry Sestrovy podíval, nejenže již zmínění herci jsou vskutku úžasní, příběh je celkem zajímavý a postavy dobře napsané, navíc padlo i pár docela vtipných hlášek, hlavně teda od Joaquina. Nic, co bych musel vidět znova, ale přesto jde o kvalitní kousek. 6/10 ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Rozvleklý, upovídaný a bezdějový „western“, navíc celý natočený v Evropě (což je tedy na krajině "Divokého západu" jako dost poznat). Ústřední dvojice ve službách tajemného Komodora je nezastavitelná a neporazitelná, zlato se tu získává tajnou moderní metodou jakéhosi kyanidového loužení - za cenu zničení všeho živého, no a bratři zabijáci po perném dni nakonec končí do pěti u maminky v doupěti. Ten, kdo snímku dal mj. označení „komedie“, by měl být touhle dobou už bez práce. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to rozľahlý western, ktorý je tiež intímny. Film má chvíle vtipu, ale aj zdrvujúcu tragédiu. Ponára sa do väčších tém, ako je vplyv otcov na synov a ako chamtivosť a industrializácia vedú k devastácii životného prostredia, a predsa ponúka nádej na vykúpenie. Je tu skvelá chémia medzi Joaquinom Phoenixom a Johnom C. Reillym ako oddanými súrodencami. Po hereckej stránke je to bravúrne. 7,5/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s westernem The Sisters Brothers jsem se nejčastěji setkával s výrazy jako nestandardní, netradiční, výjimečný, ovšem já jsem v tom případě viděl asi jiné The Sisters Brothers, jelikož western, který jsem viděl já, na mě působil jako klasická žánrovka se vším, co k ní patří. Pravdou tedy určitě je, že působí oproti ostatním filmům z divokého západu vážně pomaleji, ale jinak musím jen zopakovat, že nic dalšího nevšedního jsem zde nezaznamenal. Naopak, hned třeba zápletka je takový běžný westernový příběh, nabízející drsné kovboje, pronášející drsné věty a konající ještě drsnější věci, téma zlaté horečky mi též nepřipadá jakkoliv zvlášť ojedinělá, a i postavy působí jak vystřižené z westernové příručky, tudíž obsahově pro mě The Sisters Brothers představují ryzí žánrovou podívanou, kde je důležité jen to, jak se to tvůrcům ty tradiční ingredience podařilo nakonec zpracovat a jak to celé vlastně funguje, no a zde mi je potěšením konstatovat, že to nedopadlo vůbec zle. Ten opravdu pomalejší styl vyprávění mi vůbec nevadil, jelikož pořád se něco děje, film nabízí dramatické okamžiky, emoce, napětí, akci, dokonce se tu vyskytne i pár povedených humorných vsuvek, vizuálně pak působí takovým jemně potemnělým stylem, což mi též velmi vyhovovalo, atmosféře též nemám co vytknout a samozřejmě třešničkou na dortu je zatraceně hvězdný casting, který udělal sakra své, takže zkrátka za mě se ve výsledku jedná o silný a působivý western, který sice mezi klasiky žánru určitě nepatří, ale jinak se jedná o opravdu kvalitní a ve většině ohledech poutavou podívanou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Reklama

Reklama