Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (157)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tomuhle hehehororu od páně Kinga můžete dát buď odpad! anebo napálit pět hvězd, protože je to buď tak hrozně hrozně debilní, anebo je to skrytej majstrštyk. A jelikož bych jen nerad škodil něčemu, co jsem asi nepochopil (a co nejspíš pochopil jen samotnej Štefan), tak holt musim do plnejch. Škoda jen, že z nasranýho elektrickýho nože a dalších strojů chtěly vraždit už jen nasraný TIRáky. Ale scéna, kdy přejede válec na sračky malýho kluka na baseballovým hřišti, jo, takovou už dneska neuvidíte :-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Režijní debut nejznámějšího a asi i nejbohatšího spisovatele hororů současnosti Stephena Kinga ( Carrie, Beznaděj, To... ). Tento příběh začal 19. června 1987 v 9 hodin 47 minut. Za divné chování strojů může údajně kometa Rhea - M. Celý příběh trvá 8 dní, 5 hodin, 29 minut a 23 sekund. Ale zpět na začátek, vše začne pořádným nářezem. Nejdříve řekne jeden automat na peníze Kingovi, ať si trhne a pak hned začne hrát AC/DC. Tato hudební skupina nás provede celým snímkem. Dokonce se dá říci, že když zahrajou v tomto filmu jeden ze svých hitů - Hell´s Bell´s, tak k němu Stephen King udělal suprácký videoklip : http://www.youtube.com/watch?v=ZL0Zjfj5oMI pokud ho chcete vidět, musíte si pustit film. Je to podařený snímek ze zvláštním tématem. Jak se stát otrokem svých výrobků. V tomto případě převážně kamionů. Finální devastace je úchvatná. Tak vytáhněte šňůry ze zásuvek ať se na vás vaše elektrické přístroje nevrhnou a nechte si zapnuté jen domácí kino, to snad nebude tak nebezpečné.... CITÁT : Bill ( Emilio Estevez ) - Přichází Ježíš a je pěkně nasranej. Nejhezčí a asi nejnebezpečnější je kamion Happy Toyz se zelenou maskou na přední haupně. Nejlepší záběr : Školní autobus a v něm zabořené malé letadlo. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Když se jmenujete Stephen King, projde vám celkem všechno. Chcete natočit film a vyzkoušet si jak by vám slušela režisérská sesle? Fajn, obvoláme pár známejch, seženeme nějakýho producenta (ahoj Dino!) a nějaký drobný. S prachama to nebudem přehánět, točíme přece béčko a naše šílené kamiony se nemusí rovnou měnit v infantilní roboty, aby lidem nahnali strach. Taky cinknem do Austrálie elektrikářské firmě AC/DC, aby nám poskytla něco hudebního doprovodu, což hoši rádi udělají. No, a pak už vám nic nebrání pronajmout si Pumpu s parkovištěm, jejíž majitel díky ropné krizi nic nenamítá proti tomu, že se stane majitelem Ruiny s vrakovištěm. Natáčení sfouknem v rychlém tempu a výsledkem uděláme radost jak sobě, tak podobně postiženým divákům. Díky Steve. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Stephen King sice neustál propadák kterým se tenhle film stal, pro mne to ale bude napořád předrevoluční klasika, kterou jsem viděl ještě na staré videokazetě. Děsivě zelený obličej skřeta, umístěný na kapotě hlavního kamionu, budu mít ve svých vzpomínkách navždy :-) Je pravda že film není bůhví jaké umělecké dílo, nicméně podle toho člověk soudit moc nemůže, natočeno to celé je na reálné povídkové předloze, právě Kingovi knihy a proto tam zrovna velký prostor k jakémukoliv větvení děje nebyl. Trošku drsné, hodně krve, minimální dějová zápletka, přesto alespoň pro mě i díky skvělé hudbě, zůstává film velmi kvalitní bečková záležitost! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vymaštěné béčko, které od Kinga asi příliš lidí nečekalo. Mistr hororu se však se svým režisérským debutem nijak nemazal a vychrstl na diváka půl druhé hodiny dlouhý heavymetalový videoklip. A soundtrack je prakticky to jediný, co mu žeru. AC/DC a jejich pekelné zvony totiž dokážou vlít krev do žil i takové srágoře, jaká mu z Maximum Overdrive vyšla. Povídku Náklaďáky už si nepamatuju, ale je víc než jasný, že kdyby to Kingovi takhle natočil kdokoliv jinej, bude se soudit o svý jméno v titulcích, a to i přesto, že to úlet být měl. Holt už nemám ty správný buňky. Horror Challenge Tour 2016 a Seznamte se s... Stephen King ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)

Reklama

Reklama