Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (582)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální seriál, který od prvního dílu vtáhne a přes hodně svižné tempo a minulostní střípky vývoje vztahů diváka nepustí. Skvěle zahrané, sympatické postavy, soundtrack, co se vryje do paměti a precizní plán génia Profesora, který se časem pomalu hroutí. Seriál má naprosto všechno, co by měl mít a za závěr si zasloužil plných 5 hvězd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že Španieli natočia takýto už teraz legendárny seriálový nárez. Aj amerikánci môžu slepo závidieť, nuž Bella ciao. Prešpikované, prekvapivé, zábavné, herecky pútavé, občas troška zlomyselné, každým dielom to naberá grády. __klip Delia: Bella Ciao (Tribute to La Casa de Papel)__ /85%/ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První dvě série super. Promyšlené, překvapivé, milé. Začátek třetí série tu otěž pokračování úspěšného ještě držel v příjemné rovině, ano, muselo to být lepší, rozmáchlejší a překvapivější, to se dalo pochopit, ale to, co se seriálem předvedli ve čtvrté sérii mě takřka až znechutilo. To už byla prostě jen slátanina plná neustálých jakože nečekaných zvratů a překvapení. Takový maglajz, že budu zvažovat, zda se budu koukat dál. První (5), druhá (5), třetí (4), čtvrtá (2,5) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá parta v mixu Prison Breaku, Oceans Eleven a Fast and Furious (a opravdu ne kvůli vozidlům). Jednička a dvojka má originální nápad, dobře odladěnou atmosféru a příliš se neakční, hodně se přemýšlí. Bylo jasné, že další díly už to dokáží těžko trumfnout a tudíž se jel klasický pákový efekt. Více akce, více twistů, více emocí, více peněz. Výsledek je přinejlepším průměrný a zachrání to hlavní postavy celé série, které i díky dobře trefeným flashbackům v čase divákovi obvykle přirostou k srdci. Na evropské standardy úctyhodný počin, kde pár věcí funguje skvěle a žádná úplně vyloženě špatně. Snad jen tu akci, by mohli Španěláci odkoukat od kolegů z Hollywoodu a tudíž se něčemu přiučit. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Jeden z těch seriálů, u kterých od prvního záběru víte, že budou výjimečné, a hltáte je do poslední klapky a bez kompromisů. Dlouhodobá show může divákovi nabídnout něco, co se sebelepšímu filmu nikdy nemůže podařit - nepovrchní emocionální vztah k postavám. Neuvěřitelně pestrá směsice sofistikovaných sociálních archetypů v La Casa De Papel je ale něco zcela mimořádného i na seriálové poměry, scénář fantasticky interaguje s divákovou pozorností a nutí zapojit se do příběhu, což vede k ještě hutnějším emocím vedoucím až k nekontrolovanému vzteku, radosti či pláči. Málokterému seriálu se daří tak bezchybně pracovat s divákem nejen směrem ven, ale i opačně. Věřím, že stejně jako si z loupeží vzalo příklad mnoho skutečných zlodějů, vezme si mnoho scenáristů příklad z La Casa De Papel a na formátu evropského seriálu (!) začnou měnit globální seriálový trh znovu blíž a blíž k ideálu revoluční přímé interakce. A tento seriál je v tom zatím největším mistrem. Často se to nestává, ale Španělé porážejí tradiční hollywoodskou tvorbu a budují novou linii seriálových očekávání, které budu moc rád součástí. Kromě toho, když se k perfekcionisticky vystavěnému i vykreslenému ději přidá třetí rozměr v podobě filozofického rozporu mezi našimi dvěma Já, může se i z "obyčejného" (ba geniálního) seriálu stát médium, které má daleký přesah za hranice audiovizuální stopy (jako třeba V for Vendetta). Zaslouženě jeden z největších fenoménů moderní tvorby a dle mého jeden z nejsilnějších a nejsebevědomějších projektů v historii. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (78)

  • Seriál měl premiéru ve španělské televizi Antena 3 a měl 9 epizod v 1. sérii a následně 6 epizod ve 2. sérii. Později byl seriál uveden na Netflixu a přestříhán na 13 epizod 1. série a na 9 epizod 2. série. (morgos)
  • V některých záběrech, kde lupiči manipulují s puškovými zásobníky, můžeme na spodku zásobníků spatřit tzv. „natahovací kolečko“. Jedná se o ozubené kolečko, kterým se zespoda natahují vysokokapacitní zásobníky airsoftových zbraní. (FullHaDes)
  • V epizodě se policie snaží přerušit satelitní komunikaci skriptem psaným v jazyce PHP. Jde o skutečný DDoS skript, který ale slouží k zahlcení webových serverů mnoha požadavky v jednu chvíli. (OndrejBakan)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama