Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Profesor a jeho tým se znova setkávají, aby osvobodili Ria. Tentokrát míří do Španělské národní banky s odvážným a nebezpečným plánem. Rezistence pokračuje. (Netflix)

Recenze (99)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

oproti prvním dvěma řadám je ta třetí poměrně velký krok zpátky.Ne snad,že by tady vyloženě chyběly povedené a skoro až ikonické momenty,ale je jich sakra málo a celá řada působí jako nedotažená rychlokvaška.Ve finále se sice snaží pomocí poměrně nečekaných zvratů šponovat atmosféru a napětí,ale to funguje tak na půl a působí to v určitých momentech spíš otravně...60% ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekla bych, že důvod druhé loupeže nedává naprostý smysl a je to přitažené za vlasy. Jak taky nalákat starou bandu, která má vyděláno na několik životů k další loupeži, že? Ale když se něco podobného zkouslo u filmu Zachraňte vojína Ryana, tak se to dá zkousnout i zde. Co se týče děje a loupeže, tak je zase vše pěkně promyšlené a můžete se těšit na starou dobrou bandu bláznivých Španělů. Dokonce i na některé nové tváře, které hezky zapadají. Profesor má tentokrát „pomocnici“ a snaží se mít opět vše pod kontrolou. Moc mu to ale nejde. Tentokrát totiž nastupuje kurážnější vyjednavačka, která má koule a vůbec se toho nebojí. S ní už to nebude takové lážo plážo.  Konec série vás nakopne k dalšímu sledování. ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podfukáři 5. Aneb nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Bohužel ... Po prvním příběhu, který byl docela brilantní, napínavý, a originální přichází jeho nové pokračování. Tentokrát však bohužel už jen ve formě silně vymačkaného a řídkého odvaru, kdy musíme osm dílů s marnými nadějemi sledovat rozpačitě vyčpělou, povrchní a nasládlou estrádu protkanou nudným a pateticky telenovelovitým žvaněním (včetně permanentního a časem už dost otravného cimrmanovského "tak takhle to tedy bylo"), dusajícími "cool" hudebními pasážemi jak z teenagerovských filmů, silně nerealistickou scifi akcí (s globálně aplaudujícím pouličním obecenstvem) a zejména neustálými psycho hysterickými půtkami a interakcemi čím dál vypatlanějších členů týmu, na které je i během "akce" kupodivu vždy nadbytek času a díky nimž už člověku začínají být spíše než tito přiblblí, uřvaní a iritující červení kokůtci sympatičtější jejich pronásledovatelé - což nevím jestli byl záměr tvůrců. To vše provázeno sladce dojemnými písněmi a přiteplenými tanci (Jiří Štědroň jistě potěšen svým hitem Guantaramera) a korunováno silně překombinovaným a prýštivě močopudným finále, kdy už člověku začíná být tak trošku jedno jak to celé dopadne. V další sérii se možná dočkáme jak renovovaný tým ve složení Brno, Kežmarok a Luník 9 vyloupí přinejmenším Pentagon a NASA? Prostě klasický osud většiny dobrých filmů nebo seriálů (čest výjimkám) kdy v setrvání u původního skvěle zrealizovaného nápadu (čili v nejlepším skončit) brání oslnivá vidina nových zlatých destiček. Takže, parťáci - "boom boom, ciao ..." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná psychologie postav pokračuje i ve trojce, což se jeví jako stěžejní stavební pilíř celé série, protože na heist efekt pracné policejní vs zlodějské hry už to tvůrci ve trojce neutáhnou ani náhodou. Všechna překvapení a skvělé momenty hry kočky s myší jsou už dávno použité a je zcela patrné, že májí diváka uhranout osobní vazby hlavních postav + nové na scéně, především Sierra, která je ukázková záporačka. Poslední díl je pak o level výš nad ostatními. Už to nemá kouzlo a hype jedničky/dvojky, ale důstojnou úroveň pořád ano a jako sympatická military/heist vztahovka se skvělou partou lidí, které byste chtěli lépe poznat, funguje trojka La Casa pořád dobře. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou řadách jste buď natěšený fanda, nebo vám to stačilo k prozření, že Papírový dům s nepřichází s ničím novým, jen se v něm obratně míchá telenovela a krimi...v poměru asi 75:25. Opticky to ale vypadá 50:50, protože je to moc dobře zpracovaný seriál a postavy se člověku docela rychle zavrtají pod kůži. V této řadě se ničeho převratného nedočkáme. Opět ambiciózní plán spousta flashbacků, které sice své místo mají, ale občas "zdržují". A naštěstí se podařilo najít Profesorovi důstojného protivníka...opět žena. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • V několika scénách 3. a 4. série potápěči v trezoru stěhují zlato síťce s cca 10 ingoty. Taková síťka by však vážila 150–200 kg. Potápěč ve vodě musí mít neutrální vztlak, běžná výbava, použitá hrdiny seriálu, umožňuje kompenzovat zhruba 10 kg zátěže. (eredin)
  • Poprvé v seriálu se zde v malé roli mnicha objevuje fotbalista Neymar. (Zix.)

Reklama

Reklama