Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Profesor a jeho tým se znova setkávají, aby osvobodili Ria. Tentokrát míří do Španělské národní banky s odvážným a nebezpečným plánem. Rezistence pokračuje. (Netflix)

Recenze (99)

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Logika a scénář dostali ve třetí sérii slušně na prdel. Ono to začalo už ve druhý sérii, ale tady to tvůrci dosrali na doraz. Jedinej rozumnej argument proč se na to teda pořád dívat je, že se stále jedná o poměrně vděčný téma (heist prostě lidi baví), což je vzhledem k tomu, co dokázala nabídnout první série velká škoda. Čtvrtou sérii si tedy dám už jen v takovým guilty pleasure módu. Brát vážně už to moc nejde. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

El Magnificco Professore je opäť o krok pred políciou, tej velí neschopný muž kým konečne nezačne vyšetrovať silná tehotná žena, bolo povinné LGBT bum bum bac do análu, vypočujeme si plejádu nadávok na Srbov a Vychodnú Európu, španielske zlato je vykúpené v americkej krvi, množstvo narážok je aj na sexizmus a patriarchát a spomenie sa aj najväčšie zlo sveta Putin, ktorý posiela v terajšom čase krízy pomoc celému svetu v rovnakom čase ako veľká solidárna Európska únia odmieta Taliansku pomôcť odpustenim časti dlhu. Politický podtext v celej serii je ešte vyraznejší ako tomu bolo v prvých dvoch a to ja zo zasady hodnotím podstatne prísnejšie ako bežné filmy, ktoré potom na politickú korektnosť nedoplacajú aspoň čo sa tyka dojmu ktorý urobia na mňa. A čo sa tyka tej emancipácie a feminizmu, už ma ani nenapadne uvoľniť miesto či podržať dvere osobe ženskeho pohlavia mladšej generácie. Veď sú rovnako silné ako muži, tak to je vtláčane do hláv ľuďom po celom svete a mužovi by som predsa miesto neuvoľnil. Pochopiteľne starším ženám áno, tie vôbec neriešia nejakú rodovú rovnosť, oni vedia že toľko lásky a toĺko bolesti ktorú vytrpia kvôli svojim deťom by nevydržal a nebol schopný dať žiaden muž a práve preto sú výnimočné. A femme fatale mladej generacie, budeme Vás brať ako chlapov. ()

Reklama

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série La casa de papel je už výrazně slabší než první dvě. Stále se na ni dá relativně příjemně dívat, ale už je zde více nepromyšleností, objevují se naprosto debilní akční scény, postavy začínají jednat v rozporu se svými charakterovými rysy, když se to autorům zrovna hodí a tak bych mohl pokračovat. Seriál je dobrý a třetí série je stále ještě v pohodě koukatelná, ale trochu už se začínám děsit toho, co přinesou další dvě série. 69% ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podfukáři 5. Aneb nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Bohužel ... Po prvním příběhu, který byl docela brilantní, napínavý, a originální přichází jeho nové pokračování. Tentokrát však bohužel už jen ve formě silně vymačkaného a řídkého odvaru, kdy musíme osm dílů s marnými nadějemi sledovat rozpačitě vyčpělou, povrchní a nasládlou estrádu protkanou nudným a pateticky telenovelovitým žvaněním (včetně permanentního a časem už dost otravného cimrmanovského "tak takhle to tedy bylo"), dusajícími "cool" hudebními pasážemi jak z teenagerovských filmů, silně nerealistickou scifi akcí (s globálně aplaudujícím pouličním obecenstvem) a zejména neustálými psycho hysterickými půtkami a interakcemi čím dál vypatlanějších členů týmu, na které je i během "akce" kupodivu vždy nadbytek času a díky nimž už člověku začínají být spíše než tito přiblblí, uřvaní a iritující červení kokůtci sympatičtější jejich pronásledovatelé - což nevím jestli byl záměr tvůrců. To vše provázeno sladce dojemnými písněmi a přiteplenými tanci (Jiří Štědroň jistě potěšen svým hitem Guantaramera) a korunováno silně překombinovaným a prýštivě močopudným finále, kdy už člověku začíná být tak trošku jedno jak to celé dopadne. V další sérii se možná dočkáme jak renovovaný tým ve složení Brno, Kežmarok a Luník 9 vyloupí přinejmenším Pentagon a NASA? Prostě klasický osud většiny dobrých filmů nebo seriálů (čest výjimkám) kdy v setrvání u původního skvěle zrealizovaného nápadu (čili v nejlepším skončit) brání oslnivá vidina nových zlatých destiček. Takže, parťáci - "boom boom, ciao ..." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná psychologie postav pokračuje i ve trojce, což se jeví jako stěžejní stavební pilíř celé série, protože na heist efekt pracné policejní vs zlodějské hry už to tvůrci ve trojce neutáhnou ani náhodou. Všechna překvapení a skvělé momenty hry kočky s myší jsou už dávno použité a je zcela patrné, že májí diváka uhranout osobní vazby hlavních postav + nové na scéně, především Sierra, která je ukázková záporačka. Poslední díl je pak o level výš nad ostatními. Už to nemá kouzlo a hype jedničky/dvojky, ale důstojnou úroveň pořád ano a jako sympatická military/heist vztahovka se skvělou partou lidí, které byste chtěli lépe poznat, funguje trojka La Casa pořád dobře. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Fretka Sofie, kterou skupina lupičů použije v „plánu Alcatraz“, má stejně jako ostatní zloději jméno města. Sofie je hlavní metropolí Bulharska. (Taninaca)
  • Jedná se o jediný díl v této sérii, kdy název epizody obsahuje nějakou číslovku. (ČSFD)
  • Poprvé v seriálu se zde v malé roli mnicha objevuje fotbalista Neymar. (Zix.)

Reklama

Reklama