Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (118)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

WARNING SPOILER Nevím teda jak na tom budou další serie ale až na pár nelogických věcí (například jiná barva kalhotek) to je velmi dobře promyšlené. Jsou zde nějaká nesrovnalosti a občas mi příjde profesor trošku mimo, ale některé zvraty jsou až báječné. První serii jsem zhltnul asi za dva dny. Parádní podívaná a rozhodně jeden z nejlepších seriálů na netflixu. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl fajn, druhý jde... a pak už to jenom frčí z kopce až k poslednímu dílu první série, který jsem opravdu měla problém dokoukat. Celý příběh je strašná slátanina, autoři v něm využívají spousty jakoby nenápadných náhod a berliček velikosti invalidního vozíku, postavy se chovají vzhledem ke svému postavení naprosto iracionálně, jen ať je nějaké překvapení a zvrat. Představa, že bych sledovala další série je pro mě vyloženě odstrašující. ()

Reklama

IXOXI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel přinesla svěží vítr do seriálů neustále kopírujících stejná témata dokola, jenže nic není černobílé a tak sebou přinesla i nepříjemné věci. Ústřední myšlenka přepadení se získání peněz bez okradení kohokoliv sice není úplně pravdivá, ale v dnešním finančním systému se jedná o snadno odpustitelný přešlap. Originální zápletka na sebe nabaluje množství fantastických momentů probouzejících v divákovy mnoho emocí. Od napětí, přes romantické chvíle až k výtryskům smíchu se jedná o skvělí počin, který kazí řada nedomyšleností v rámci geniálního plánu El Professora, člověka, který předvídal úplně vše. Zejména trvale zapnutý mobil objevený díl po vysvětlení, že se jedná o oblast, kde jsou sledovány všechny rádiové signály mě nadzvedl ze židle. Podobně by se dalo pokračovat dále. Vezmu-li vše řečené, chápu proč někdo považuje tento seriál za skvělý i proč jej někdo hodnotí velmi slabě. Za sebe mohu říci, že se jedná o průměrný seriál, který má kolísavou úroveň plnou obrovských maxim zábavy i divákova utrpení. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to skvěle, je to návykový a působí to neuvěřitelně chytře a promyšleně. Bohužel to poslední přestává s přibývajícími díly trochu platit. Postavy před očima hloupnou a začínají se čím dál více spoléhat na náhodu a štěstí. I tak je to ale výborná pop-cornovka, na kterou jsme každý večer doma těšil (a málokdy zůstalo u jednoho dílu). ()

Rabina 

všechny recenze uživatele

Seriál je po formální stránce kvalitni, zároveň neoriginalni, skládá dohromady postupy heist filmů a serialů. Díky tomu je děj bohužel předvídatelný tak, že některé zvraty a postavy působí jako parodie, kterou ovšem dílo podle všeho nechce být. Pokud by snad přepjatá forma měla za účel vyvolat parodickou reakci, pak před tvůrci klobouk dolů. Po první řadě to tak zatím nevypadá. Jednání některých postav je na hranici otravnosti. Policistka je sebestředná, neprofesionální, zločinci subjektivně nevzbudili ani špetku sympatií a při přestřelce v předposledním díle jsem si přál, aby speciální jednotka vtrhla dovnitř a celou bandu pozatýkala. Bohužel serie dokoukána se sebezapřením. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)
  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)

Reklama

Reklama