Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. (Netflix)

Recenze (77)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

domeček konečně doklopýtal ke svému konci a i když druhá polovina páté řady nebyla tak žalostně špatná jako ta první (a celé dvě řady předtím) a samotné finále nakonec dopadlo poměrně solidně,pořád se nic nemění na tom,že Netflix absolutně dokurvil co šlo a zabil tak první dvě vynikající série a bude tak lepší se pokusit na ty další tři rychle zapomenout.Samotná pátá řada logicky jde cestou kterou jí vyšlapaly řady předtím a tak tu máme zase tunu akce.hodiny střílení,tisíce zvratů a nefunkční hru na emoce - to vše za zvuku dunivého soundtracku.Druhá polovina se sice lehce uklidní,ale zase ne tolik abych si řekl,že to je ten starý dobrý Papírový dům.Není a už - naštěstí a i bohužel - nebude...60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec jedné velké Éry. End Game mezi seriály a je to velmi důstojné, seriózní, velkolepé a působivé 5 leté zakončení něčeho, co mi změnilo život, změnilo pohled na filmy, co mě emocionálně dusilo a tahalo za koule celých 5 let. Jediný seriál, který jsem zhlédl 2x a jeden z mála seriálů, který obsahuje absolutně všechny kinematografické prvky, atributy i subžánry vybroušené k dokonalosti. La Casa de Papel má Sex Appeal a Koule, který vytváří, redefinuje a umocňuje Heist subžánr k naprosté dokonalosti. Pro mne seriál všech seriálů, při kterém jsem napětím šilhal, lapal po dechu, brečel smutkem i dojemností, při akčních scénách řval jak při mistroství světa v ledním hokeji, při filosofických úvahách jsem okamžitě bral tužku a papír a při každé další Profesorové vyjebávce jsem se nádherně usmíval od ucha k uchu. Tady dialogy se scénářem psal Bůh, hudbu utvářel génius, postavy vybíral Maestro a zvraty servíroval abnormální talent. Já jsem absolutně bez výhrad i bez výtek ke všem sériíím. Finále je opět promyšlené skrz na skrz a opět tvůrci dokázali, že rozhodně nápady nedocházejí. Je pozorohudné se podívat na seriál zpětně, kde už v roce 2017 věděli, co se bude dít v 5. sérii. Samozřejmě, že seriál odpůrce má, ale za mne je to jen hrst pozérů, kteří se jednak snaží zviditelnit, být zajímaví a tváří se inteligentněji než celý štáb, který se podílel na scénáři CHa. Jokes on you Bitc *hes. Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 4/5, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 100%. ()

Reklama

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Šlo vidět, že už to mlelo z posledního, ale sakra, poslední várka epizod nabídla takovou šílenou scénaristickou mánii (nechápu, jak to dokážou dělat za běhu), neutuchající infarkt a briliantní hudbu. A jakože jasně, nepřináší to žádnou inovaci oproti předešlým sezónám a jede to na stejné bázi, ale přesto u toho budete těch 5 hodin sedět a neodlepíte se. A to je asi ta nejpozitivnější věc, co mě Money heist naučil. Jo, a takhle briliantně zpracovaný finální titulky jsem ještě neviděl… ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z divácky nejúspěšnějších seriálů posledních let dospěl do svého ultimátně očekávaného konce a třebaže ono vyvrcholení spousta striktních obdivovatelů chválí, já jsem upřímně zklamán. Po pro mě nepříliš poutavé 3. a 4. řadě přišla 5. v září s absolutním oživením upadající seriálové značky a neváhal jsem hodnotit tak, jako kdysi v první sérii. Prosincové zakončení jsem vyhlížel jako 5leté dítě Ježíška, nakonec jsem ale dostal směsici překombinovaných zvratů, které skvěle fungovaly v případě první loupeže, teď už ale zkrátka nemohou nikoho ohromit. Svět byl zaslepen, já ne, finále jsem si představoval jiné, ale stále jde o seroš, který si i v mém srdci našel důstojné místo. [viděno na Netflixu] ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na chytrost se rezignovalo, teď už je to akční telenovela. Flashbacků přibylo, což by možná fanoušci Berlína ocenili, kdyby v nich měl stejný šmrnc, jako v jedničce. Tlak na tým je v této řadě extrémní a je už i za hranicí krimi. Postavy mi začínají být jedno, stejně jako oni trpí ponorkou a stresem, tak i já jako divák, mám jejich chování dost. Naštěstí je tady mrchoidní inspektorka. Tato řada je sice lepší, než ta předchozí, ale pokud bych měl doporučit...dejte si jen první dvě s tím, že Rio je blbec a co se mu stane si zasloužil, nikdo ho nezachraňoval a všichni ostatní žili šťastně ... . ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Ve 37. minutě slyšíme v pozadí skladbu „Kingston Town“ od britské hudební skupiny UB40 z jejich alba „Labour of Love II“, které vyšlo v roce 1989. (Trajektt)
  • Matías (Ahikar Azcona) si vymyslí jméno Pamplona, ve kterém se ve skutečnosti narodila představitelka Alicie Sierray, Najwa Nimri. (KajusaK)
  • Ve scéně, kde se Berlín (Pedro Alonso) baví se svým synem v restauraci, je slyšet píseň „ily (i love you baby)“ od zpěváka Surf Mesa. (orionn12)

Reklama

Reklama