Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (581)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Víc než solidní španělský heist seriál, který má napad, zajímavé postavy, slušné tempo a vysoký počet zvratů na metr čtvereční. Na druhou stranu bych si dokázal představit míň telenovelových vztahů a víc noirové nekompromisnosti, výrazně míň cliffhangerů, které jsou hned v dalším díle prakticky zneutralizovány a celkově prostě míň chytračení a víc chytrosti. Třetí sérii od Netflixu fakt nepožaduju (přijde příští rok), ale i tak doporučuje 7 z 10 profesorů. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Španělská expanze kvalitních filmových kousků doslova vtrhla do mého pokojíčku a usadila se na několik večerů na obrazovce mého domácího kina. Velice podrobný manuál, jak vykrást nějakou tu banku a odnést si nějaký ty drobný, ať člověk nemusí každodenně vstávat do nějaký tý práce. Hlavně mi to ukázalo na co si dávat pozor a že mi nestačí nějaká ta lopatička a sbíječka, ale hlavně používat mozek a mít náhradní plán, kdyby se něco pos.... Celkem sympatičtí hlavní hrdinové nás přenesou na místa zločinu, kde se samozřejmě to něco pos... a oni se s tím musí vypořádat po svém, většinou díky moudrým radám svého duchovního guru a strůjce veškerého plánu, kterého všichni přezdívají Profesor. Vidíme tam mnoho retrospektivních, někdy i zábavných momentů, jak všechno vzniklo a jak se partička zlodějíčků pojmenovaných po městech setkala. Bohužel musím konstatovat, že někteří mí favoriti a koně, kterým jsem fakt fandil mi tam zkapou a člověk pak musí uronit nějakou tu slzu. Ale také jsou mi tam dvě postavy nesympatické a někdy i odporné svými nelogickými výbuchy. Ty postavy nebudu jmenovat, ale napovím, že svou neloajalitou a výbušným a neprofesionálním chováním ohrožují sebe sama a i ostatní. Zatímco první dvě série byli takové seznamovací a řekl bych někdy až komorní odehrávajíc se na dvou až třech místech. Tak zatím třetí a čtvrtá série byla akčnější a z mého hlediska promakanější až by se dalo říci někdy až srdcervoucí a moc se těším na pátou sérii o které tak trochu tuším, jak skončí, ale možná se pletu a určitě se nechám překvapit. Prozatím po čtyřech zkouknutých sériích dávám něco přes 90%. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tak žádná euforie se nekoná. Začátek sice sliboval dost nevšední seriálový zážitek, ale stejně jako mrda dalších souputníků, dojel na určitou šablonovitost a nezbytné seriálové klišé. Tam, kde by filmová podoba kopala jak mula, tam seriál nutně naráží na mantinely formy. Ačkoli je seriál prošpikován řadou dech beroucích zvratů, brzy vám dojde, že i ve zvratech časem můžete sledovat nápadnou předvídatelnost a umělé nastavování děje, aby bylo o čem točit. Co se nedá v žádném případě upřít, tak to casting - takhle sympatickou a osobitou skvadru by člověk pohledal a je vidět, že je Španělsko líhní nových a nadějných tváří světové kinematografie. Nicméně tak či onak, má slova o šablonovitosti dostávají reaálné kontury, když 3. řada seriálu prakticky kopíruje první dvě a z původně velmi nadějného projektu se stává možná neokoukaná položka v seriálových archivech, ale z mého pohledu rovněž značně přeceňovaná záležitost pro nenasytné hltače čehokoli na pokračování... ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Námět na seriál o vykradení španělské královské mincovny nezní špatně, ale všechny ty negativní věci v samotném provedení se asi přehlížejí, protože jinak by Papírový dům nikdy nemohl mít tak vysoké hodnocení. Neustále se tam opakuje, že to není film, ale přesně tak to vypadá. Když divák při sledování zůstává jen na povrchu, dá se u toho dobře bavit. Jakmile se jde hlouběji, narazíte na nesmysly a divné chování postav, které by vyjmenovat znamenalo několikanásobně prodloužit tento komentář. Spousta věcí jen na efekt. Často zbytečné plýtvání časem. Snaha působit vážně a reálně zde moc nefunguje. Od vznikajících milostných vztahů, až po akční scény. Neustálé míření zbraní, kde všichni dopředu vědí, že nikdo na nikoho střílet nebude. Pak jsou tam ale naopak příšerně umělé scény, kde salvy kulek netrefí nic. Občas je ale potřeba někoho trefit. Je jedno z jaké zbraně a vzdálenosti se střílí a kam, scénáristé milují, když kulka zůstane v těle a musí se vyndat. Do toho postřelené nebo jinak zraněné osoby ovládne sexuální chtíč, lidé od policie včetně rukojmích přecházejí na stranu zločinců a dál budují kariéru zloděje. Nikoho nezajímá jak moc nevěrohodně to působí. Stejně tak nikoho nezajímá, jak bude působit, když třetí a hlavně čtvrtou sérii ovládne korektní gender svět a najednou už tam nejsou jen homosexuálové, ale rovnou i transsexuál a kampaň metoo. I přes to všechno není problém pustit další díl a vydržet až do konce. To je asi tak nejzásadnější pozitivní věc, kterou můžu zmínit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vymazlená lahůdka o jedné bankovní loupeži, jejíž organizátor počítal úplně se vším. Na jedné straně tu stojí skupinka různorodých loupežníků, které budete střídavě milovat i nenávidět a na té druhé sympatická policistka, která se jim marně snaží dostat na kobylku. Tady je všechno tak vypiplané, že tu člověk jen těžko najde nějakou scénáristickou mezeru. Jasně, občas si tvůrci vypomohou trochu lacinější berličkou, ale to jsou jen kapky v moři, které na celek nemají žádný vliv. jestli ale na něco seriál může sázet, tak jsou to geniálně napsané a zahrané postavy a luxusní dialogy. Vyjednávání mezi inspektorkou a šéfem lupičů patří k několika vrcholům, které tu Španělé nabízejí. Jedna z věcí, od které se člověk nedokáže odtrhnout. Třesu se na třetí řadu. 100% ()

Galerie (196)

Zajímavosti (78)

  • Při natáčení v lednu 2019 na florentském náměstí v Itálii bylo natáčení pozastaveno z důvodu návalu fanoušků seriálu, jejichž odrazy v oknech budov znemožnili práci filmařů. (FacePalm)
  • Luka Peros dabuje postavu Marseille v 6 jazycích – španělština, angličtina, portugalština, francouzština, italština a němčina. (OGON)
  • V sérii si v pár epizodách malou roli mnicha jménem João zahrál známý fotbalista Neymar. Avšak v době, kdy na Netflixu vycházela třetí série, byl Neymar obviněn ze znásilnění. Z toho důvodu se tvůrci rozhodli scény s ním vystříhat. Znovu byly do seriálu přidány potom, co se případ odložil pro nedostatek důkazů. Z toho důvodu viděla první vlna diváků verzi bez Neymara. (Baltazzar)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama