Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka hereckých výkonov a celkového spracovania, výborná záležitosť. Otázkou zostáva, či sa vydarila snaha o vyváženosť. Z laického pohľadu sú niektorí velitelia ATF a FBI vykreslení až príliš ako debili a naopak vnútri Koresh a jeho prisluhovači ako nevinné obete. Pritom to boli naozaj ľudia, ktorí súložili s malými dievčatami a mali plné pivnice búchačiek. Dobové videá s Koreshovými prejavmi a kázňami poukazujú na poriadne vyšinutého "white trash" fanatika. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, o to víc, že je to podle skutečných událostí a fakt se to stalo. Utvrzuje mě to v tom, že náboženství (nikoliv víra) je jen nesmysl a každej, kdo umí dobře mluvit a vypadá přesvědčivě, udělá z lidí totální vymaštěné bezmozky následující svého pasáčka. Na druhou stranu ta bojechtivost a válkydychtivost FBI je až tristní. Kdo za to může, nikdo dodnes neví a už nikdy nezjistí, bohužel, neskutečný masakr. Poslední díl ždímal emoce maximálně a nejvíc bych za koule do průvanu pověsil ty pohlaváře FBI, doufám, že po akci se řádně poplácali po ramenou jak rychle celou situaci vyřešili, pašáci. Samozřejmě David je největší kokot pod sluncem a bohužel jeho stádo vymaštěných ovcí také...ale co, asi to tak chtěl Bůh, to se prostě nedá nic dělat.Jinak filmařsky perfektní, Taylor překvapil, tohle bych do něj nikdy neřekl a další ani nekomentuji, herci, režie...prostě skvělé. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Šestidílná minisérie podle skutečných událostí je dechberoucí podívaná, která se na celou situaci dívá z více úhlů. Ačkoli na straně bezpečnostních složek samozřejmě došlo k obrovským pochybením, k takové situaci by nedošlo, nebýt náboženského fanatismu. Koresh byl prostě hajzl, kterému byly životy ostatních ukradené, ale měl moc s nimi manipulovat. V tomhle ohledu je hlavní viník jednoznačný, jsem ovšem ráda, že tvůrci se snažili vykreslit všechny postavy jako chybující lidi a že nic nebylo černobílé. A klidně bych snesla i pár dílů navíc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SHLEDÁME SE NA NEBESÍCH...“ /// Uprostřed Texaskejch planin, 14 km od města Waco, na kopci zvaném Mount Carmel se mezi 28. únorem a 19. dubnem 1993 odehrál jeden z největších průserů americkejch vládních složek. Série přináší nezávislej pohled na událost, která skončila smrtí čtyř agentů ATF a 76 členů náboženskýho hnutí Davidiáni. Na seriálu spolupracovali David Thibodeau, který byl do poslední chvíle s členy sekty na farmě a agent FBI Gary Noesner, který vedl vyjednávání. Nevznikla tak jednobarevná story o podivným náboženským kultu, ale fungující dramatickej příběh, ve kterým se (v našem zájmu) pravda kloubí s fikcí. Je to seriál dvou mužů (když nepočítám Koreshe). Taylor Kitsch už ukázal, že dokáže bejt králem smutnejch lidskejch okamžiků (TEMNÝ PŘÍPAD 2). Díky němu je tahle cesta do hlubin Koreshovi duše opravdová! Sympatie „druhý strany“ pro sebe ukradl Michael Shannon. Když nadejde čas k rekonstrukci událostí… chtě nechtě musím s těma lidma soucítit. Po tom všem, co ty hovada ze státních složek předváděj… tady jde Bůh stranou. Takže ač neznaboh – nemám slov. Emoce jedou naplno a já už dlouho nebyl tak nasranej – pardon, emočně vysílenej. Myslím, že o to šlo. Američani prostě dokážou bojovat i sami proti sobě. I v tomhle je ten seriál poučnej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knížky, který napsali člen sekty David Thibodeau – „Waco: A Survivor’s Story“ a agent FBI Gary Noesner - Stalling for Time: My Life as an FBI Hostage Negotiato, neznám. 2.) Zabila mě pohádka. Ta vo těch Sedmi pečetích. 3.) Thx za titule „twister78, leletoto, Lucifrid a KevSpa. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I FEEL LIKE WE GOTTA CALL 911, BUT WHO DO YOU CALL WHEN IT'S YOUR OWN GOVERNMENT ATTACKING?" ------------- Tak Paramount Network si ide ako diabol. Najprv Waco, potom Yellowstone. Oboje kvalitky, pri ktorých konečne necítim pachuť lacnej produkcie ako v prípade väčšiny produktov z dielne Netflixu. Seriál mapuje priebeh obliehania Waco (Waco siege) a taktiež aj niektoré udalosti pred a po. Nádherná ukážka "Shoot first, ask questions later" v praxi a taktiež aj skazenosť, lži a manipulácia médií. O trojpísmenkových bezpečnostných zložkách nehovoriac. Dobrá hudba a ešte lepšia kamera. Výborné herecké obsadenie počnúc Tay Kitschom cez úžasného Michaela Shannona až po vždy nesympatického Whighama. Taktiež veľmi oceňujem spôsob a štýl rozprávania príbehu, ktorý v podstate nerobil z Davidiánov tých zlých, práve naopak. To sa tak často nevidí, zvlášť ak je tou druhou stranou americká vláda. A to cením. ------------ (19.2.2020-22.2.2020) Druhé opakované zhliadnutie som chcel vylepšiť dodatočným sledovaním dokumentov na túto tému, ktorých je viac než dosť, a ako som tak počas prvého sledovania neučinil: Truth and Lies: Waco, Waco Inferno, Waco Siege, Madman or Messiah, The Longest Siege, Inside Waco, Revelations of Waco. ------------ (12.3.2020) Na záver som chcel, síce trochu neskôr, uzavrieť tento doku maratón tým, čo som očakával, že bude najlepšie a najvýživnejšie z nich – Waco: The Rules of Engagement – a veru nesklamalo. Prikladám aj Ebertovu recku, ktorá môže pokojne poslúžiť aj ako také menšie zhrnutie celého doku pre tých, ktorým sa za ním 136 minút sedieť nechce. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • Dle svědectví zúčastněných David Koresh (Taylor Kitsch) skutečně odpovídal na trýznivé zvuky ze strany FBI hraním své vlastní hudby. Na rozdíl od seriálu toto dělal, dokud útočící síly federálů neodřízly celý davidiánský komplex od elektřiny. (Nick321)
  • Když David Thibodeau (Rory Culkin) čeká na soud, tak přímo vedle něj sedí skutečný David Thibodeau, který se zúčastnil natáčení a podle jehož svědectví je seriál natočen. (Nick321)
  • Ani v době vydání seriálu nejsou úplně přesvědčivé zprávy o tom, co se tehdy uvnitř hnutí odehrávalo, ale Koreshovu pozici nejspíš nikdo nezpochybňoval, jak to naopak vyplývá ze seriálu Waco vysílaného právě k pětadvacátému výročí této tragédie. (Garch)

Reklama

Reklama