Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (103)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kriminálka s krapet rozervaným poldou, který to víc umí se svým někdejším velitelem, majorem od pohraničníků, než s fešnou kočičkou. Na Körnera celkem prkenné, ale s výbornými vedlejšími rolemi v podání pánů Hrušínského, Řehoře a Šmídy ... Velké plus zaslouží hudba, která může směle konkurovat zádumčivosti soundtracků z francouzských kriminálek. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Je to dobré i nedobré zároveň. Nečekal jsem od toho víc než pobavení detektivku a celkem to šlo. Postavy páru Květa a poručík mohly rozehrát víc, než zklamanou opatrnost a socialistickou zdrženlivost. Rudolf Hrušínský s patrným dalším životem, než pouhý vrátný ubytovny. Dušan Blaškovič jako špička ledovce doby příběhu. 60% je v ČSFD podprůměr. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu slušná detektivka. Jaroslav Satoranský, jako mladý detektiv je uvěřitelný se svými bežnými starostmi i s tím, jak se nešťastně zamiluje. Zajímavý je i děj a příběh jako takový. Vůbec česká detektivka v tehdejším období byla vždy na slušné úrovni. vidím to nejmíň na 3,5, takže dávám 4. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Divný film s klasickým scénářem, ale ještě divnějšími postavami i scénami. Občas jsem vůbec nerozuměl hlavnímu hrdinovi, na filmovém zpracování je strašně moc vidět, že se to dělalo postaru, dlouhé bezvýznamné pauzy, střihy bez předchozího ukončení scény. Přitom příběh celkem klasický - přepadení bankovního vozu, pár podezřelých, hlavní záporák spíše nejasný, femme fatale tam také nechybí. Celé je to ale prostě podprůměrné. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Když už je život u zlého buržousta Trautenberka nesnesitelný, uprchnou Kuba s hajným k Veřejné bezpečnosti, aby bojovali s podobnými vykuky. Zatímco hajný, navzdory průpravě v policejní akademii, zůstává venkovským troubou, Kuba se v novém vztahu s naprosto nehrající aktérkou v roli buchty snaží vzpamatovat z dominantních ústrků ze strany bývalé přítelkyně Anče a váhá nad svým fízlvýcvikem. Setkáváme se s oběma hrdiny v okamžiku, kdy zákeřný Hrušínský uvedl soukolí své zajímavé zápletky v pohyb. Opomněl ovšem, jak to u největších záporáků bývá, na jednu drobnost, svou nemesis. Tou se jeho zarytému herectví staly otřesné výkony všech ostatních účinkujících, jež byly často hodny slonů v porcelánu. Spin-off se zajímavou zápletkou populární dvojce Kuba & hajný tak definitivně ubíjí vágní zpracování celého filmu a Kubova oddanost odznaku tak zůstává jediným světlým momentem jeho kariéry moderního STBáka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Klatovech. (cariada)
  • Filmovalo se mimo jiné i v Praze na Novém městě. (M.B)

Reklama

Reklama