Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 1

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (237)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ponudnělý utahaný survival. 1) Nabízí se srovnání se Štvanci, což je ovšem jiná třída._____ 2) K neuspokojivému dojmu přispěl i mizerný český dabing na Primě s hlasy neodpovídajícími postavám a celkový zvuk jako z telenovely._____ 3) Důvodem ke sledování byl 40letý Jonathan Rhys Meyers, který nezklamal. Pěkný byl i 33letý Mads Sjøgård Pettersen (Gudrunin bratr Grønwol). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečně syrové, psychicky náročné a strhující, místy se poněkud vlekoucí a zbytečně roztahané. Jan Baalsrud byl určitě hrdina a co dokázal přežít je vyloženě neskutečná touha po životě, já bych chcípnul dva metry od pláže při prvním kontaktu s ledovým Fjordem, na druhou stránku bez všech těch zarputilých lidí by neměl sebemenší šanci, takže bych řekl, že největší hrdinové byly ti lidé, kteří riskovali životy celých svých rodin aby Janovi pomohli, bez nich by neexistoval žádný hrdina, žádný příběh a ani tenhle film. Jinak co se týče filmu je to precizní filmařská práce se svým všudy, jen škoda, že i při tak dlouhé stopáži se nedostalo tolik potřebného prostoru pro Kurta Staga, kterého famózním, ale opakuji naprosto famózním způsobem zahrál Jonathan Rhys Meyers. Z jeho výkonu jsem šel do kolen. Zwart natočil za celou kariéru dva hodně dobré filmy a zbytek sraček, po tomhle výkonu si může udělat velkou čáru nad krbem. Už jen ta precizní práce s tím, že Norové mluví norsky, Angličané anglicky a Němci německy....každý rádoby Hollywoodský velkofilmař by si měl vyndat hlavu z prdele a podívat se, jak že se to točí autentický film podle skutečné události. Bohužel přehnaná stopáž, nevyužitý potenciál nacistického lovce a neskutečná úprava pravdy (Baalsrud se nikdy se Stagem nesetkal, po přepravě do Švedska byl 7 měsíců ve špitále a rozhodně po dvou měsících netlapkal mezi rekruty a opravdu vážně pochybuji, že se roztomilé zvířátko otočilo na prdeli a vrátilo se pro Jana zpátky....což je opravdu citelný kaz na jinak uvěřitelném filmu atd.) mi nedovolí vpálit víc jak lepších 70%. Od Hollywoodských filmů se to liší hlavně srdcem a napravuje to neduhy amerických filmařů, na druhou stránku bohužel Zwart citelně chybuje ve výše zmíněných věcech.80%. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The 12th Man" je podľa mňa vynikajúco natočený, skvele zahraný a veľmi dobre napísaný film. Nemôžem povedať, že by všetko zvládol na jednotku a možno je tu pár momentiek, ktoré mohli byť trošku dotiahnuté, no k tomu sa dostaneme. V prvom rade pochválim výkon Thomasa Gullestada, ktorý počas natáčania skutočne prešiel poriadnou premenou a dal teda poriadny výkon. Klobúk dole. Rovnako si myslím, že jeho postava je dostatočne zaujímavá a človek mu fandí. Z toho ale trošku plynie aj jeden problém s filmom. Úvodná scénka nám v podstate vyklopí všetko. A tým pádom napriek všetkému napätiu, ktoré film buduje, napriek všetkému naokolo sme si veľmi dobre vedomí jednej podstatnej veci. Všetko to určite prežije. Napriek tomu, že miestami som už neveril, že to tak bude, tak predsa len to prežije. A vieme to, lebo sa objaví hneď v prvej scénke ako ten čo prežil. Keby to tam nebolo, napätie by bolo oveľa väčšie a mohlo to fungovať lepšie. Takisto si myslím, že niektoré scénky boli spracované vyslovene len pre film, no nemám pocit, že by to nejako spomaľovali alebo pôsobili nedôveryhodne. Aj keď boli trošku vyumelkované, pôsobili minimálne úprimne a funkčne. A tam by som asi skončil aj s mojimi mínusmi. Ostatné je zvládnuté skvele. Postavy sú dobre spracované a sú zaujímavé. Vizuálne sa človek pri tomto filme aj trošku ochladí keď je už vonku stále nad 30°C. A okrem toho je skvele vidieť ochotu ľudí pomôcť. A tí sú skutočne aj hrdinami filmu, nakoľko riskovali všetko, aby zachránili Janovi život. Osobne film odporúčam pozrieť. A ak je vám teplo, tak o to viac. Určite sa pri pohľade na sneh a polárnu žiaru schladíte. Hodnotenie: A- ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle se přece nemohlo stát! Napadne určitě každého, kdo film uvidí. Přesto: stalo. Tvůrci vyprávějí neskutečný příběh přežití a touze po životě velice sugestivně a naturalisticky. Nejsme ušetřeni bolesti, chladu ani pochybností, které zakouší hlavní hrdina. A ano, povedlo se, jak by si asi přál, zobrazit ne hrdinství jednotlivce, ale mnoha a mnoha bezejmenných lidí, bez kterých by tohle nebylo možné. SHRNUTÍ: Když se rozhodneš přežít bez ohledu na osud. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Harald Zwart ako reziser natocil zatial len slusne filmy Zacalo to jedne zhave noci a Karate Kid s Cenovic Dzudynou. Tu uz nezohnal znamejsie drzky, aspon ze Jonathan Rhys- Myers mu kyvol na rolu toho nacistickeho dostojnika. No ale Rhys Myers je Ir, nemecky nevie ani hovno, taxom mu tu nemcinu jaxi nezral. Zwart sa zrejme s Gullestadom a Rhys Myersom dohodli na akomsi skandinavskom Revenantovi, akurat ze tam dali WWII a Schutzstaffel. Teda kecy okolo Schutzstaffel, abych bol presny. Pozeral som si hodnotenie filmu, ked som videl Psychorove 4 spunty, taxom bol ako zive struhadlo - taxa mi zjezila koza od hrozy. No tak tu sa so Psychorom teda zasadne nezhodnem, spociatku to ide dobre, len co sa tyka fyzickych sil toho jedneho utecenca, je to asi tak ako pise dalsi uzivatel, konkretne verbal - myslim to s tym Fridexom. . Kedysi som si myslel, ze Rhys Myers je mlady talentovany herec - ako vsak bezia roky mladost je unho v prdeli a silne rozmyslam, ci vobec vie hrat. Severska zasnezena priroda na mna nefunguje - skoda, u takeho Revenanta to fungovalo vyborne, neviem, preco sa to tu jaxi sere : 69 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Ako skladateľ bol kontaktovaný aj James Horner, krátko na to však zomrel pri leteckom nešťastí. (Astonko)
  • Thomas Gullestad si při natáčení způsobil omrzliny na rukou, když musel být ve sněhu bez rukavic v téměř -30°C. (Punisher)

Reklama

Reklama