Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 2

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (237)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Víte, musím se přiznat, že válečné filmy nejsou zrovna tím pravým ořechových čím bych si chtěla zpříjemnit večery, ale jsem ráda, že jsem tentokrát učinila jinak. Ne nadarmo patří tento žánr mezi nejlépe hodnocený, jelikož téměř všechny filmy v této kategorii mají základy ve skutečných příbězích. Je vskutku neuvěřitelné čím vším si museli někteří během války projít, jakým peklem a jakým utrpením. Naštěstí se během této zlé doby našlo ještě pár jedinců s "lidskými" povahami, kteří se přes svůj strach přenesli, dělali správnou věc a pomáhali těm pravým lidem, kterou tu pomoc skutečně potřebovali. Jak moc velkou vůli máš žít? Tak přesně tolik toho dokážeš vydržet a přesně tolik bolesti dokážeš nést. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to trochu vršení jednoho scénáristického nápadu, jakprotagonistovi komplikovat cestu na další a další nápad, což působí toporně vzhledem k tomu, že se v první minutě filmu dovídáme, jak všechno dopadne. Vcelku ale velmi slušný thriller umocněný zimní norskou přírodou a herectvím Thomas Gullestada ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jasný, úplná skutečná skutečnost.. A nějakou o karkulce byste tam neměli? Podvyživenej týpek s hnijící nohou leží 4 dny u vrcholku zasněžené hory, bez jídla a pití, v asi -30°C, přikrytej jen prochcanou dekou.. a jako Ok?.. A to je asi jen 1/10 jeho zaručeně "pravdivé" story .... Tady prostě filmaři na základní true story kostru nabalili tak moc dramatických kudrlinek, zveličeností a básnické licence, že mě to ve výsledku vlastně otravovalo... Rezignovaně jsem pak čekal kdy na tohodle terminátora spadne mimozemský vesmírný koráb, nebo ho oprcá banda zfetovaných sobů (uctívajících satana) do prdele(což se skoro stalo).. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle se přece nemohlo stát! Napadne určitě každého, kdo film uvidí. Přesto: stalo. Tvůrci vyprávějí neskutečný příběh přežití a touze po životě velice sugestivně a naturalisticky. Nejsme ušetřeni bolesti, chladu ani pochybností, které zakouší hlavní hrdina. A ano, povedlo se, jak by si asi přál, zobrazit ne hrdinství jednotlivce, ale mnoha a mnoha bezejmenných lidí, bez kterých by tohle nebylo možné. SHRNUTÍ: Když se rozhodneš přežít bez ohledu na osud. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Už keď Di Caprio v Revenantovi, doškriabaný a doráňaný od medveďa plával v osemdesiatkilovom kožuchu medzi kryhami ľadu sa mi to zdalo byť neskutočné. Podobne to bolo aj v tomto filme .. Božinku koľko zimy vlhka ľadu mokra gangrény na nohách ten nebožiak prežil .. Jednoducho je to taký "norsky"Polevoj . Hrdina čo sa nevzdal a všetko prekonal. Ale bolo to pozerateľné. :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Thomas Gullestad sa v rámci prípravy na úlohu Jana Baalsruda učil vyzerať pred zrkadlom zmrznuto. Po natáčaní Thomas počas rozhlasového rozhovoru pripustil, že to nebolo potrebné, naozaj mu totiž bolo veľmi chladno. (Astonko)
  • Ako skladateľ bol kontaktovaný aj James Horner, krátko na to však zomrel pri leteckom nešťastí. (Astonko)

Reklama

Reklama