Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (237)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je v tom místy vidět burtonovský vizuál, ale mnohem více je to obyčejná zakázková tvorba, která neurazí a ani nenadchne. Osobně fakt nemám rád cirkusy a xmrti nenávidím cirkusy se zvířatama. Nakonec má Dumbo ale docela fajn poselství, takže jsem mu to cirkusové prostředí nakonec docela odpustil. Emoce tomu ale dost chybí. Samotný Dumbo je sice takovej bobánek s obříma kukadlama, ale scénář je natolik primitivní a sterilní, a to i na poměry tradiční pohádky, že jsem se u toho střídavě bavil a nudil. Burtonův otisk je v tom každopádně minimální. Slabší 3*. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem to čekal horší. Nicméně i tak to úplná sláva není. Plusem je hlavní trio Farrell - Green - Keaton, i když jejich postavy, stejně jako i ty ostatní, jsou naprosto ploché. Dumbo je hezky animovaný, ale jaksi upozadněný. Příběh je standardní - nepřekvapí, neurazí. Zamrzí absence zapamatováníhodných momentů. Pro děti ale dobrá volba, už jen kvůli konci. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tim Burton, kterého jsme měli tak rádi, je pryč. Zdá se, že nenávratně. Ona už Alenka byla zoufale sterilní a málo osobitá, navíc umělá a zmatená. Stejně jako jeho následující kousky. Divnou nudu předkládá i nyní. Kdysi ujetý, barvitý, fantazijní a nápaditý režisér je v posledních letech už pouze (místy) ujetý. Animák z roku 1941 patří mezi disneyovskou klasiku. Na slona s velkýma ušima vsadí majitel cirkusu Danny DeVito a cirkusová hvězda (navrátivší se invalida z války) Colin Farrell a jeho dvě jakž takž roztomilé děti. Jenže majitel zábavního Dreamlandu Michael Keaton cítí z létajícího slona zlaťáky. Digitální Dumbo je docela fajn, s lidskými postavami je to horší. Prakticky totiž nezaujmou. Jsou jednotvárné, u žádné nezaznamenáme nějaký hlubší vývoj. Chybí humor, chybí energie, teploučké rodinné scény podivně střídá zbytečně vážná atmosféra. Opětovné shledání pánů Burton-DeVito-Keaton, kteří spolupracovali na Batmanovi, neuhodí na správná místa. Jasně, každý si něco najde, ale dřív u Burtona platilo, že si i druhý nebo pátý den na něco vzpomenu. Tady nikoliv. On už jednoduše onomu blyštivému průmyslu pouze otrocky slouží. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lehké rozpaky. Tady se rozepíšu. Nový Timův film je vždycky svátek. Na můj vkus je ale v této pohádce příliš velký rozpor mezi dobrem a zlem. A zla je nevyváženě příliš. Obsahuje mnoho smutných, drsných scén i záporných postav. Na to, že to má být především pro malé diváky, se mi to nějak nepozdává. Jediné scény, které byly pohádkově krásné, jsou ty, v nichž je Dumbo sám nebo s dvojicí dobře vybraných dětí. Tvorbu Tima Burtona mám velmi ráda, ale třeba takový Karlík a továrna na čokoládu je natočen tak, že si ho děti užívají. Je to totiž laskavé. Tady jsem měla chvílemi pocit, že se koukám na Batmana a ne na roztomilého létajícího sloníka. Navíc některé, pravda nejmenší, dětičky nahlas poplakávaly a muselo se odejít. V podstatě netuším, kdo má být cílovka. Svým dětem bych to zatím nepustila, byly by ve stresu. A pro dospělého to také úplně není. Samozřejmě nákladná výprava, triky, to, čím u Disneyho disponují měrou vrchovatou, vše je okázalé, pestré, typicky burtonovské. Nejkrásnější je ale hudba. Stopáž mi připadala přepálená s ohledem na slabší scénář, postavy ukřičené, ve druhé polovině to zavánělo rozbíhající se migrénou nebo epizáchvatem. Z dospělých rolí nebyl vyloženě kladnou postavou asi nikdo, Eva Green je nádherná baba, ale zde působila tvrdě.. Abych to uzavřela, film si jistě své publikum najde, za vidění stojí, ale já upřednostním parádního Střihorukého Edwarda nebo Big Fish. U Burtona potřebuji i poetiku. Dvě za hudbu a barevnost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká návrat Tima Burtona ve velkém stylu, v tomto filmu ho nenajde. Pokud někdo čeká precizní filmové zpracování legendární pohádky Walta Disneye, zde ho bohužel nenajde (kvalit zfilmované Knihy džunglí nedosahuje ani zdaleka). Filmový Dumbo má spoustu věcí a scénáristických přešlapů, které kazí jinak příjemný rodinný film a Burton rozhodně nepřináší nic, čím by film jakkoliv ozvláštnil. Zbývá tak pouze nenáročná rodinná zábava, která potěší spíše v TV než na velkém plátně, protože film nijak neoplývá velkolepostí, jak by se mohlo na první pohled zdá. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)
  • Speváčka Aurora naspievala cover verziu piesne "Baby Mine", ktorá bola použitá v traileri k filmu. Jej verziu však nakoniec vo filme nepoužili a nebola ani na oficiálnom soundtracku. (Mandragor)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama