Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 6 h 54 min (Minutáž: 46–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Nina Hoss, Peter Guinness, Alexej Manvelov, James Cosmo, Betty Gabriel, Michael Kelly, Michail Safronov, Adam Vacula (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve 3. sérii seriálu Tom Clancy’s Jack Ryan závodí Jack s časem a křižuje Evropou, aby zabránil nebezpečné frakci ruské vlády obnovit sovětské impérium a rozpoutat třetí světovou válku. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (56)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zatímco první dvě série měly mnohem bliž k modernějším seriálům typu Homeland, ta třetí se trochu vrací v čase a je víc "clancyovská". A bohužel to není taková výhra. Na nového Ryana se stále velmi dobře kouká, poměrně aktuální politická linka mi nijak nevadila a když už dojde na akci tak je celkem slušná, ale přesto všechno působí třetí sezóna odbytě a dost často i hloupě. Je to sice hodně subjektivní, ale dost mi vadilo, že ač Ryan zcestuje prakticky celou Evropu, tak nikde neuslyšíme žádný jiný jazyk než angličtinu. Chápu, je to americký seriál, distribuovaný celosvětově a mít ho celý v angličtině dává smysl, nicméně bylo dobrým zvykem, že aspoň ty rusové mluví ve filmech/seriálech (minimálně mezi sebou) rusky (nemluvě o češtině, kterou tu taky neuslyšíme navzdory tomu, že víc jak polovina děje je situována k nám). Další věcí je pojetí české prezidentky. Tohle je sice čistě lokální věc, která zarazí tak maximálně našince, ale to její vystupování ve stylu amerických prezidentů, kdy o všem rozhoduje sama, u všeho musí být také sama atd jsou dost úsměvné a mnohdy na hranici parodie. Sám Ryan už pak dávno není tou vyjukanou kancelářskou "krysou", ale zkušeným agentem, ovšem není mu to až tolik platné, protože tu velmi často hraje až druhé housle. Suma sumárum, koukat na třetího Jacka Ryana nebylo utrpení, ale jde o jasně nejslabší řadu, která má problémy s tempem a nabídne mnohem víc momentů kdy divák bude jen kroutit hlavou, než těch kdy se bude vyloženě bavit...60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] První série mě bavila, i když poslední díl mě až tak nenadchnul ale ok, solidní 4* mi celkově vyšly. Druhá mi přišla ještě lepší, tam už jsem ten plný počet hvězd udělit prostě musel. No a tato nová třetí? No, po shlédnutí se cítím nějak rozpolceně. Tu atmosféru už to prostě nemělo a zápletka je taková průhledná a v mnohých divácích jistou kontroverzi nejspíš způsobí. Téma Ruska a jejich raket, to působí dneska trochu divně. Ale já nepatřím naštěstí mezi ty lidi, abych řešil nynější válku na Ukrajině a zastával se některé ze stran – tohle téma s nikým neřeším. No a když se vrhneme na rozepisování tohoto děje, tak na jednu stránku to působí zajímavě, vidět lokace ČR (nejčastěji Prahu a Pražský hrad), k tomu fiktivní českou prezidentku, která vystupuje jako americký prezidenti s velkými pravomocemi. Zpočátku mě to celkem bavilo, ale pak jsem se začal trochu nudit, a to řetězení postav, jejich záměrů, zrad a spojenectví – to vše mě už pak otravovalo a finále jsem totálně odzíval. Někteří herci se snaží, potěší mě vidět známé postavy jako je ústřední Ryan nebo Greere, ale to je asi tak všechno. Nové postavy mě moc nebavily a akce? Sem tam se objeví a je kvalitně natočena, ale o tom tahle série stavěná není. Nebudu zde dávat odpad jako někteří uživatelé, ale ani to nebudu moc vychvalovat. Vyloženě špatné to nebylo, ale čekal jsem víc. Snad vznikne ještě 4 řada, která bude ve všech ohledech lepší. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašne ničotne utahané vákuum. Bojoval som s tým čo to dalo ale po niekoľkých suchých dielov som to vzdal. Strašne prázdne, dejovo úplne suché béčko, bez zápalu, iskry. Bál som sa toho od začiatku a tak to aj dopadlo. Už záver druhej série išiel dosť do kytiek. 3. Sériu som chcel vidieť hlavne kvôli našim lokáciam. /30%/ ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se to tady děje? Obnovený (?) tajný projekt na zbraň, Rusko, Česká Republika, blonďatá prezidentka? Sorry, jestli se tohle někomu nelíbilo a pindá, tak pindá jenom kvůli (právě kvůli) tomuhle. Co by pro nás mohlo být víc aktuální? První série? Ne. Druhá série? Ne. Třetí série? Ano. A vážně je mi líto každé duše, která tomu prskla odpad, protože přes strom nevidí les. No...a protože jsou tolik zaprděný ve svý bublině. Přeci jen, je snazší vyprávět, jak amíci zkazili všechno český, když o hlavních motivech předchozích sérií vědí prd, ale tady si mohou ty americký neználky hezky podat....Ale popojedeme k hezčím věcem. ***** Opět skvělá podívaná, kterou jsem si užila a neřeším v ní kraviny jenom kvůli prostředí. Natočené skvěle, tam to beru už jako standard. Zahrané skvěle. Vážně jsem se moc bavila. Děkuju a makám na rozloučenou. ***** Hele, nevím, zda je to povedená manipulace v místních komentářích, ale je to tady a je to klenot: scénář je blbej a ještě k tomu se zde křičí Česko, Česko, ale mává se do toho ruskejma vlajkama. Já si tohle přečíst tak si připadám jako v době, kdy se na okna vylepovali ruský vlajky. A takhle to bylo doopravdy: Jde dav lidí na zápas, křičí se Česko, Česko, protože se hraje u nás, tak chápu, že to jde slyšet víc a fanoušci si s sebou berou vlajky. České i ruské. Existuje jedno elegantní pravidlo: pokud se takhle veřejně rozhodnu něco hejtit, dám si pozor na to, aby mě nikdo nenachytal na švestkách  ;) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna se asi nejvíce přibližuje knižním a filmovým předlohám, přestože je hlavní hrdina spíše Jason Bourne než Jack Ryan. Zároveň je určitě nejslabší a zasazení do českých reálií a odkazy na současnou válku na Ukrajině, jsou dost na sílu a ani tuzemského diváka dostatečně neuspokojí a Česká republika je zde spíš pro smích. Naštěstí se dost střídají lokace a divák má pocit, že se neustále něco děje, přestože by se vše vešlo do stopáže celovečeráku. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Silnice u Nymburka, po které jede americká kolona, je ve skutečnosti slovenská dálnice D3 a tunel je Svrčinovec. (pocket22)
  • Natáčení probíhalo také na letecké základně Sliač na Slovensku. V seriálu je pak základna uvedena jako Čáslav. Techniku, která je zde vidět, v té době používaly Slovenské vzdušné síly – L39, Mig-29, C-27, UH-60. (pocket22)
  • Filmaři se dopustili chyby, když policejní motocykly ve snímku představují civilní verze s viditelně přidělanými majáčky a levnými polepy. Originální policejní verze tohoto motocyklu je jednomístná, má speciální ochranné rámy, jiné kufry a vzadu teleskopický maják. (Aneter)

Reklama

Reklama