Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (404)

mm13 

všechny recenze uživatele

Až na ten mierne prepálený záver, kde sa jeden obetuje, druhý polepší a tretí v krste ohňom skalí svoj charakter, je to od prvej minúty nášup, akých často niet. Napínavé už pri povinnom zoznamovacom úvode (pretože Overlord) a umne gradované až do explozívneho finále. Atmosféra, náznaky, nádherné gore, sympatické charaktery (vrátane skvele obsadeného fagana a jeho sestry, ktorej predstaviteľku odteraz budeme dúfam vídať pravidelne) - nič tomu nechýba! (P.S.: Natočí už prosím niekto konečne novú verziu Pevnosti?!) [70%] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Overlord je film, ktorý rozohrá parádnu prehliadku na poli rôznych žánrov. Začne to ako vojnový film, kde už úvodná lietadlová scéna naznačí, že tu sa nejakých pokojných chvíľ divák nedočká. Postupom času sa z vojnovej drámy film preklenie v hororový snímok, kde hlavným bodom zápletky sú lekárske experimenty nacistov. Film som si obľúbil celkom kvôli charakterom, každá postava sa môže pýšiť odlišnou osobnosťou, čo sa mi pozdávalo. Overlord samozrejme nemá nič spoločné s realitou, má oveľa bližšie k videohre, ale nie je podľa nej natočený. Vráťme sa ale k filmu. Vďaka štedrému rozpočtu sa tešte na bláznivú výpravu a snáď až komiksové triky. Dánsky herec Pílou Asbaek si svojho náckovského kapitána veľmi užíva a vo chvíli, keď mu ustrelia polku tváre, tak si to užíva ešte viac pod zbesilým make-upom, ktorý mu každý deň nanášali maskéri. Z filmárskeho hľadiska je to samozrejme klasa, všetko funguje ako má a ak budete mať šancu vidieť ho ako ja na stene cez premietačku, tak tak učiňte. Na monitore počítača alebo mobile to nebude ono. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezva béčko, které stylově a smysluplně využilo kulisy 2. světové války pro šťavnatou krvavou akčně-hororovou jízdu (byť to skoro do půlky vypadá, že se jedná o standardní válečný film). Solidní obsazení (Pilou Asbaek jako hardcore záporák opět září), napětí, atmosféra, fajn triky, drsná akce a solidní míra nekompromisnosti (lest s Němcem na motorce je bomba). Julius Avery by mohl být velmi šikovný chlapec - takhle nějak bych si totiž v současnosti představoval tvorbu Roberta Rodrigueze. Moc jsem si to užil. 70 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že film využije obsazení neznámých hereckých tváří, aby překvapil tím, kdo bude hrdina, kdo zemře a kdo přežije (jestli vůbec někdo), ale bohužel - role byly jasné po pár minutách. Následovala skoro třičtvrtěhodina víceméně nudného nebo dost obyčejného čekání na to, proč jsem si Overlord vlastně pustil, a potom už, ano, vcelku zábavná přehlídka praktických krvavých efektů, která ale byla komornější než by se mi líbilo. Vůbec nevadí, že jsem Overlord neviděl v kině, televizní obrazovka je tak akorát. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že spojení nácků a hororu perfektně funguje v počítačových hrách, ale ve filemch se to snad nepovedlo nikdy. Mannova pevnost byl příšerný shit už tenkrát a filmy jako Outpost nebo Frankenstein's Army díru do světa vážně neudělaly. Tohle měl změnit nadějný Overlord a chvilku to vypadalo opravdu nadějně, efekty dobrý, hodně krve atd. Jenže mytologie i atmosféra nulová, všechno jsou jen nějaký pokusy bez démonů atd. a všechen ten potenciál se postupem času ztratí a zůstane jen řemeslně slušný akční béčko. Tenhle žánr je pro film prokletý a přitom kdyby si dal někdo opravdu záležet, filmový Wolfenstein by mohl být historickou událostí. V rámci tohohle mixu zatím snad nejpovedenější, ale o ničem jiném, než zapomenutelném průměru nemůže být ani řeč. 55%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)
  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)
  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama