Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POSLOUCHEJTE. DĚLAJÍ TAM NĚJAKÝ POKUSY NA LIDECH Z VESNICE! PÁLEJ JE PLAMENOMETAMA A ONI SE POŘÁD HEJBOU…“ /// Než se naděju – půl hoďky pryč. Což mě mrzí, páč je to super. Hodně války, ale prej se začne i strašit. Vesnice plná nácků strach nenahání…. tak možná ta nemocná teta. Nebo že by tajná laboratoř? Bohužel, další špatná zpráva – s tím strašením, to není tak horký. Když se tihle hanební pancharti dostanou k jádru pudla, zbejvá půlkhoďka na předvedení nějakýho toho panoptickýho monstr hnusu. Ovšem spíš vynikaj toporní herci a plytkej scénář. Příšer je poskrovnu… takže místo zajímavý gradace s nadhledem, je tady taková, slušně rozběhlá… ale furt jen a jen tuctovka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, co předcházelo vylodění v Normandii. 2.) Nevím, co teď dělá J.J. Abrams. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jsem cekal vic, jasne, je to beckovej horor, ale i tak. Uvodni vysadek je docela atmosferickej, klidne by to stacilo na drsnej, krvavej valecnej film, kde je videt, ze nejakej ten rozpocet se nasel a kameraman neni uplny drevo. Bohuzel po prichodu do vesnice to trochu uvazne na mrtvym bodu, vizualne to je sice fajn, ale bohuzel zacne pokulhavat scenar a herci to fakt nevytrhnou, jednak postavy nejsou moc sympaticky a pak to je herecky fakt tragicky. Nastesti tu je zaverecna pulhodinka, ktera konecne naserviruje to, na co se clovek tesi a zacnou jatka v kostele, ktery to zase o neco zvednou. Takze celkove prijemne brutalni a krvavy, vizualne fajn, ale misty lehce nudny, videl bych to na prumer. ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Jako oddychovou blbinu to beru, gore prvky potěší, německy mluvící Němci též. Úzkostlivý černoušek je naprosto rušivý a svými stavy naprosto nabourávající tempo filmu. Nemluvě o tom, že je obecně známo, že černoši (narozdíl od zombie) do popředí za druhé světové moc pouštěni nebyli a tady na něm stojí celý film. Wink wink dnešní narušené době. Odmyslete si ho ve všech scénách a jde o čiré potěšení. PS: nemám nic proti černouškům. 61% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem levný horor, ale Overlord je regulérní vymazlený válečný masakr, který bez nějakého otálení rovnou kope do vrtule a hned v úvodu předvede naprosto luxusní akční výsadek na území okupované Francie s intenzitou, kterou jsem naposledy zažil v Band of Brothers, aby se v druhé půli se proměnil ve variaci na Wolfensteina, akorát s černým B. J. Blazkowiczem. Který však na všechny ty nácky není sám. Celá ta partička vojáků je hodně fajn a náckové zase správně démoničtí. Vizuálně to vypadá velmi dobře, zejména noční scény a s ohledem na žánr si tvůrci mohli dovolit i stylizovaný přepálený gore, což v kombinaci se skvělými efekty a kvalitním zvukem udělalo každou přestřelku velmi uspokojující. Jedinou vadou na kráse je pro mě akorát trochu banální vysvětlení původu monster, která navíc nejsou ani kdovíjak originální a nápaditá. Ale celkově mě to jinak bavilo fest. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

U premisi jako je tato, buď zvolíte cestu braku a nebo se k tomu postavíte seriozně. Zde je to ta těžší druhá varianta, ale za mě to fungovalo skvěle! Parádní scénář, který graduje a má jasně definované postavy, které svou charakterizaci odhalují postupem času. Je to velmi kvalitně natočené a zpracováné, nejdříve to působí jako typický válečný film, který má menší náznaky něčeho na pozadí. Ovšem je tu pomalé budování a silná výstavba, která není nudná, jelikož máme zajímavé situace, postavy a momenty které jim dávají prostor růst a budovat vztahy. Kdo chce akční nálož, chrlící akci co pár minut bude zklamán. Kdo je ale trpělivý dívak, jenž se nechá odměnit sporadickou akcí, která ale stojí zato, bude chrochtat blahem. Ve výsledku jde prostě o milé překvapení, které není unáhlené ale ani nudné a staví se k premise nečekaně dospěle a vážně. Celý film je neuvěřitelně zasloužený a já si jej náramně užil, takže krásných 7/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)
  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama