Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Román M. Viewegha Výchova dívek v Čechách je vlastně prvním porevolučním (a po revoluci i napsaným) původním českým literárním bestsellerem. V jeho textu se umně slučuje humor, politika, sex, autorská sebereflexe i existenciální metafyzika. Stal se předlohou ke stejnojmennému filmu, který vypráví příběh Oskara, českého učitele a začínajícího spisovatele (O. Pavelka). Oskar dostane od místního zbohatlíka (M. Lasica) nabídku a těžko jí dokáže odolat: za peníze, několikanásobně převyšující jeho měsíční plat, má v kurzu tvůrčího psaní doučovat milionářovu dceru (A. Geislerová), která s ním zpočátku naprosto odmítá komunikovat. Do tvrdohlavé dívky se posléze zamiluje, nedokáže však kvůli ní opustit svou ženu a dceru a už jen zpovzdálí sleduje svou vyprahlou lásku, jak se řítí k neodvratnému konci… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (123)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

- "Život se skládá z možností, které jsme nevyužily".- Dospělý chlap se ocitá v rukou rozmazlenýho fracka-milionářovi princezny. Chudý učitel vezme brigádu s "doučováním" tvůrčího psaní dospělý slečny, která si neví rady se životem. Je chudinka tak vystresovaná ( Aňa jí hraje velmi dobře), že bych jí nejradši poslal na brigádu s Člověkem v tísni, aby poznala, že se život netočí a neřídí jen jejími nálady. A nikdo nepochybuje, že mu předvede své mladá kůzlátka a starý Kozel se nechá chytit. Nejvíc mi vadí, jak je to servírováno, že je to v poho, vlastně standart. A finta, to né já, ale románový hrdina, která se na konci snímku vysvětlí...Film na mě působil prostě ploše. Když srovnám jiný snímek se stejným motivem, třeba Muži v naději, tak nemohu jinak než za 2*. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Byli jsme na tom kdysi dávno se školou v kině a utkvělo mi to v hlavě jako celkem solidní film. Když jsem Výchovu dívek viděl teď po letech znovu, už mi to takové terno nepřijde. Nějak mi tam neseděl Ondřej Pavelka. Možná to byl záměr, aby to hrál tak necivilně civilně, když to byl vlastně "film ve filmu", ale mně to prostě nějak nesedělo. Jinak Aňa se vyřádila a líbila se mi i její kouzelná sestra Kristýna Nováková. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Filmy podle knizek od Viewegha mam rad a tenhle se muze zaradit mezi ty povedeny, ale nemuzu porovnat s knihou, kterou jsem necet. Pribeh je dobrej, sice nic novyho, ale je to aspon ozvlastneny citatama, coz je docela dobrej napad, ale ze by byly nak moc povedeny, to se rict neda. Ana sice hraje tak trochu magora dobre, ale k jejim nejlepsim vykonum to ma hodne daleko. Prekvapila me Kristyna Novakova, ktera je ji fakt hodne podobna. Ostatni herci hrajou slusne, ale nic prevratnyho. Film jsem uz videl podruhy, i ted jsem se u nej dobre bavil, takze slusny 4*. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace Vieweghovi knihy Výchova dívek v čechách mě nechává na pochybách, jestli jde o brilantní příběh či jestli je to brak. Možná však se mi nabízí toto srovnání právě proto, že jde o čistý průměr a toho se tedy budu držet.Pomalý a dost nudný rozjezd filmu nabírá na konci takové tempo, které se mě opravdu zamlouvalo. Jako nejlepší scénu filmu určitě hodnotím závěrečné vystoupení Geislerové v autobuse coby přelétavá rádoby punkerka , poté ochránkyně světa a další a další zaručeně nejlepší životní postoje! CO je ve filmu zvládnuté na 5 hvězdiček je bezpochyby právě Anna Geislerová, která jako jedna z mála českých hereček by v Hollywoodu zapadla jako nic. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou a dost. Po tomhle filmu jsem hluboce přemýšlel nad tím, kdy mě Viewegh bavil. A přišel jsem na to, že mě svými náměty na filmy pokaždý spíš akorát tak rozčílil. Tady s veškerým jeho snažením končím. Jeho příběhy prostě nejsou pro mě. Ale uznávám, že plno herců se s jeho postavami dokáže vyřádit, jako tady například Aňa Geislerová. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Milionářská vila je na adrese Hejnická 311, Raspenava. Točilo se také v Chorvatsku v Umagu. Lom se jmenuje Kujalův a nachází se v Hřiměždicích. (sator)

Reklama

Reklama