Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když na hory, tak do Špindlu. Právě do zasněženého Špindlerova Mlýna vyráží sestry Eliška, Katka a Magda na dámskou jízdu v celovečerní zimní komedii Špindl. Mají v plánu si užít odpočinek, zábavu a možná i trochu milostného dobrodružství. Eliška je v pohodě, ale Katce i Magdě už třicet bylo a jsou pořád single. Objeví se ten pravý v zimním sněhu? Jisté je, že potkají další účastníky a zábavné postavy a během týdenního pobytu pak všechny zavalí lavina milostných i životních lapálií. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

necisty 

všechny recenze uživatele

Předně mi vůbec, ale vůbec neseděla Anita, jako jejich třetí sestra. Postavy se chovaly hodně nelogicky a například jejich značkové oblečení neodpovídalo jejich sociální vrstvě, kterou se tak silně snažili ukázat. A senioři byli úplně katastrofální, pro ty dva herce, kteří za sebou mají pár kvalitních rolí je to doslova ostuda. Ale námět (jakoby noví Účastníci zájezdu, ale možná by to jako alá Snowborďáci 2 dopadlo líp) a občasný vtip, mě donutilo to dokoukat do konce a hlavně tam vyzdvihnu, to co u jiných rádoby českých komedií nesnáším - ona tu není žádná nevěra v hlavní roli, on tam nikdo neumře, ono tam není žádné smutné dítě. No klobouk dolů a za to 3 hvězdy, tečka. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Tak to byl Špindl. Nakonec nebyl tak špatnej." Nová taktika českých tvůrců je asi vkládat svým postavám hodnocení přímo do úst. No nepomohlo to. Dneska se točí filmy stylem: 1) Tak které místo ještě ve filmu nebylo? 2) Kdo z herců kývne na všechno? 3) Co by tam asi tak mohli dělat? 4) Seznam věcí, které vždycky zaberou (nevěra, nadrženost, záměna místa nebo osoby)....pořád je to Milane málo.... tak tam dáme Koháka, aspoň jednoho Langmajera, Bendovou, Vašuta, no a Nohu, toho co neuměl mluvit v Přeboru. ________ Výsledkem je trapný slet ještě trapnějších fórů, za které by se možná (říkám možná) styděl i trošku Zdeněk v Kameňáku. Dámy prominou, ale tvůrcům se tady podařilo mimořádně zohyzdit dvojici Polívková, Krausová. Naopak Kateřina Klausová působí mezi nimi jako zjev, sice to s hraním nemá moc společného, ale aspoň se na to dobře dívá. Milan Cieslar má u mě střídavě dost bodů, tady ale není za co. Jo a už nechte toho Oldu Navrátila na pokoji, na tohle se fakt nedá dívat. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proboha, jak mám takovou komedii hodnotit? Přiznám se, že po shlédnutí tohoto filmu, bych hrozně rád znal názor všech těch herců, kteří se na filmu podíleli. Přišlo mi, jak kdyby jich ve filmu bylo půl portfolia co český film může nabídnout. Na jednu stranu si to odkazuje na vánoční komedie tipu S tebou mě baví svět, ale na stranu druhou to této komedii nesahá ani po kotníky. Jenže problém je, že momenty to dobrý má a tak jsem to vlastně shlédnul se zaujetím a ani se u toho zase tak pitomě nemusel ksichtit. Jenže problém u těchto komedií je ten, že zatímco k těm starým se vracím proto, že mi pořád přijdou zábavné, tak u této se směju, protože mi je jasný, že to v našem rybníčku mohlo být daleko…daleko horší. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Špindl je film, ktorý akosi vnútri človeka presvedčí, že filmy s dobrým tempom si treba vážiť. Nevedel čo som mal čakať. Milan Cieslar je pre mňa človek, ktorý vie urobiť aj celkom dobré komédie, no potom vie urobiť aj skutočne mizerné komédie. Tento film nie je ani jedno ani druhé. Myslím si, že je to kdesi medzitým. Akýsi priemer v rámci komédie. Nemám pocit, že by to bolo veľmi originálne, ani nejako výrazne duchaplné, no na druhú stranu mám pocit, že naša ženská trojica to vie celkom príjemne zdvihnúť. Mám rád Annu Polívkovú. Vie si zobrať role, kde si vie získať sympatie divákov a tento film je na tom podobne. Jej sesty v podaní Anity Krausovej a Kateřiny Klausovej sú tiež celkom dobré, no myslím si, že veľkú šou si tu pre seba kradne Oldřich Navrátil. Na ňom som sa pobavil a akosi tam dobre zapasoval. A jeho monológy sú dobré. Čo viac by som o filme povedal? Je zvláštne, že som vedel na prvý pokus odhadnúť s kým Katka reálne skončí, je zvláštne, že veci sa reálne nedotiahnú do konca a filme si hopsá z jedného miesta na druhé. Na jednej strane by sme mohli povedať, že niektoré veci tu nie sú podstatné, no na druhú stranu ak niečo nakusnú, tak by to mali aj dojesť, lebo potom mi ostáva len hádať, čo to malo signalizovať, alebo či to malo reálne nejaký význam. A potom sú veci, ktoré sa tu doťahujú a nikto sa im o to vôbec neprosil. Je to komplikované a nebudem to tu rozoberať, no akosi som mal pocit, že v scenári sa sústredili len na nejaké elementy, a iné im prišli zase nepodstatané. No keby sa to prehodilo, možno by to bolo zaujímavejšie. Myslím si, že keď tu už máme november a tešíme sa na zimu, tak film stojí možno za jedno pozretie, no aj tak je tam veľké možno. Pre mňa to je priemerná komédia, kde som sa občas zasmial, no iným to môže stačiť. Takže rozhodnutie v tomto prípade nechávam na vás. Hodnotenie: C ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Lebensbron mě dostal, Špindl spíš otrávil. Je to přesný příklad toho, jak se komedie dělat nemají. Seberu pár klišé, hodím to dohromady, přidám trochu Krkonošského sněhu - zaštěrchám ... Jenže to nefunguje. Příběh sám komický není, dokonce není ani překvapivý, spíš lehce předvídatelný. Nebyla tam žádná komická figura ani komická zápletka. Na holky se dobře koukalo, ale to bohužel na komedii a dobrý film nestačí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Krkonoších. (griph)
  • Jako soundtrack k tomuto filmu byla vybrána píseň „S větrem v zádech“ od české kapely Limetall. (rublik05)
  • Štáb měl zázemí, stejně jako kostymérnu a maskérnu, v hotelu Montana ve Špindlerově Mlýně. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama