Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický thriller z blízké budoucnosti o tom, jak se špičkové technologie mohou vymknout kontrole, respektive jak se z dobrého sluhy může stát zlý pán. Andrej (V. Dyk) pracuje jako programátor u nadnárodní firmy, která se zabývá vývojem tzv. inteligentního domu. Ten má znamenat revoluci v bydlení, má být ovládaný pouhým hlasem a má svým obyvatelům zajišťovat maximální pohodlí i stoprocentní bezpečnost. Andrej je pověřen finalizací celého projektu a společně se svojí čerstvou manželkou, ambiciózní sochařkou Zuzanou (G. Marcinková), se stěhují do funkčního prototypu inteligentního domu, do luxusní vily z kamene a skla, stojící na samotě uprostřed nádherných hor. To, co se zprvu jeví jako pohádka, se ale rychle mění v noční můru. Dům projevuje vysokou chybovost, v okolí domu se začíná pohybovat tajemný neznámý a pak se kdosi začne dvořit Zuzaně, která na samotě uprostřed hor zůstává velmi často sama, protože její manžel opakovaně odjíždí na pražské ústředí firmy. Zuzana hledá pomoc jak u své kamarádky Moniky (Z. Porubjaková), která za ní pravidelně jezdí a které se ve vztazích s muži pravidelně nedaří, tak u podivínského souseda Maxe (O. Malý), který žije nedaleko odsud jen se psem, tak i u Andrejova šéfa (A. Hajdu), který se za všech okolností tváří tak vstřícně a empaticky. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (317)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak sme si u nás doma námet, ktorý sa na západe bezpečne vopchá do hodinovej epizódy ľubovoľného sci-fi seriálu, natiahli na celovečerák a urobili okolo toho mediálny humbuk. Ale prečo nie, v kine ma nechytali žiadne trápne pocity z toho, že chceme byť svetoví tým, že sa púšťame do žánru, nášmu naturelu vzdialenejšiemu. Výsledok, dá sa povedať, stojí na prekvapivej pointe, ale teda ani zďaleka nie šokujúcej. K tématike bolo snáď už napísané/nakrútené všetko a my v podstate iba recyklujeme. Ale celkom obstojne. Niekoľko lacnejších kvázi zavádzajúcich odbočiek nesmelo chýbať, ony boli v podstate tým prostriedkom, ako to celé natiahnuť na celovečernú stopáž. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bublinky, vzdechy, zrychlený tep, ajťákům prasákům sedla na lep.“ Jest ovšem humorné, když zdařilý thriller o umělé inteligenci ve svém komentáři strhá tak prudce inteligentní a oduševnělý jedinec jako je Tetsuo. Nadměrné užívání anabolických steroidů je holt svinstvo, viď, Kamile? Sbohem šedá kůro mozková. Ale strhal to fest. „Tohle by nikdy a za žádných okolností nemohlo nastat,“ říká ten, kdo sám poznal noční šmajchlování s chytrou ledničkou, čili „bílý sex“, proti inteligentní žehličce (pro)hrával šachy a vilný vysavač třetí generace se ho prý pokusil znásilnit hadicí. OKÉNKO AI: [][] Umělou inteligenci dnes už používá každý blbec, ale UD, umělá demence, to je výzva! Až bude Alfi starej plesnivej počítač, s chabrus procesorem a rozleptanými tištěnými spoji a nebude už schopen ve vaně uspokojit slečnu, protože rozštelovanými tryskami bude mířit všude možně, jen ne na knoflíček, a až chudák barák kvůli AI.zheimerovi zapomene i své vlastní jméno, pak smekněte před Omnibusovým vizionářstvím. [][] Jo a Malý našel v lese... houby. Tři velké. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s ohledem na dnešní dobu a naše poměry, z některých scén mě přímo mrazilo, zajímavý scénář.  Moc pěkný pár a dobře vybraní hlavní herci. 👍 Dobrý psycho, vyschízování dokonalé. Mě osobně by z toho buzerujícího robota nejspíš hráblo. 🙈😅 Jak se stát otrokyní AI.... anebo je to jinak? 🤔☹️ Konec super 👌 Mrzí mě podhodnocenost zde. Moc pěkná scéna ve vaně. 😉 Jsem mile překvapena, vzhledem k tomu, že se jedná o kopírku filmu z roku 2016 Skrytý nepřítel. Naše verze je mnohem lepšejší. 👌🙏👍 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film je na československé poměry tak jiný, až jsem si celou dobu sledování říkal, kde jen že jsem podobný námět viděl. Zajímavý scénář i děj mi rušily mezinárodní obsazení (nevím proč, ale odjakživa mám ke kombinaci herců odpor) a "Oko dravce" na konci, stejně jako trochu zvláštní pointa. Ovšem celkově jsem se docela bavil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice tam mám pár nelogičností, ale v globale se to povedlo, líbil se mě i úplný závěr. Teda, ale na chytrej dům pánové zapomeňte, představa, že si do takovýho chytráka dotáhnete samici a dům zahlásí, že parametry této samice se neslučují z parametry včerejší samice a nebo, že by nám dům už nevydal další pivo, protože jsme už podle něj na sračky a krom tchýně nebo ženy se budeme dohadovat o našem chlastání ještě s domem, to potěš koště. A to už vůbec nemluvím o vizi, že to udělá ženský procesor (skvěle zahráná scéna Gabinko), tady bychom si chlapi zahrávali vysloveně s ohněm. Herecky se mě hrozně líbila Gabriela Marcinková a to nejen herecky, Vojta mě tentokrát nesral a Karel Janák moc příjemně překvapil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Keď Zuzana (Gabriela Marcinková) spolu s Monikou (Zuzana Porubjaková) unikajú preč od domu autom, v jednotlivých záberoch v Bratislave sa objavujú na miestach, ktoré sú od seba rôzne vzdialené, a tým pádom na seba logicky nenadväzujú. (GTS_PUNK)
  • „Hledali jsme supermoderní dům, který by stál opravdu uprostřed samoty a působil tak ve filmu dostatečně strašidelně. Nakonec jsme točili v domě, který je v Praze uprostřed další zástavby, ten jsme ‚obalili‘ do modrého pozadí a okolí samoty, které je pak vidět ve filmu, je tak iluze. Natáčení tím samozřejmě bylo složitější, protože exteriéry se točily v Tatrách, a propojit ty přechody nebylo snadné,“ dodává k natáčení Důvěrného nepřítele režisér Karel Janák. (Lucillle)
  • Film měl být původně komedií. Jiří Mádl dohodil producentům Karla Janáka na místo režiséra a ten po přečtení scénáře řekl, že je škoda si z toho udělat legraci. Poté ho zpracoval do vážnější roviny. (SONY_)

Reklama

Reklama