Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 3

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (122)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky, ale já osobně mám raději Asterixe z let šedesátých. Moderní pojetí animace mi až tolik nesedí, ale stále se jedná o velmi dobrou inteligentní zábavu pro celou rodinu, která prostě neomrzí. Oceňuji, že se tvůrci drží tradičního asterixovského humoru a v tomto směru zbytečně neexperimentují. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů přišlo u Asterixe s novou, skvělou animací, tu jsem dostal i tentokrát, bohužel, s ní tvůrci nespojili i stejně kvalitní příběh. U předchozího příběhu jsem se prakticky celou dobu pochechtával, tady bylo humoru o poznání méně a zápletka se mi navíc zdála být dost provařená. Pořád nadprůměr ale citelně slabší. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Galská klasika. Hezky barevné, tradičně zábavné a s celou řadou současných vtipů, čímž byl každý animovaný Asterix s Obelixem specifický. Za mě jednoznačně super. Dokonce mám pocit, že jakmile jej budou v televizi dávat znova, záměrně nechám televizi zapnutou a budu si to opět užívat. Ostatně jako většinu zbylých kreslených filmů s touto bláznivou dvojkou, se kterou jsem si prošel celé dětství. ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Hehe, svým jedním procentem jsem poslal film z modrých do červených. Tak tedy proč? Viděl jsem v kině a užil si parádní grafiku, vydařené vtipy, střídání stylu grafiky animace (cesta po mapě, historie hlavního klaďáka a záporáka), drobné vtípky. Kdybych měl něco vytýkat, tak bych asi popíral Asterixe samotného - vše se řeší ranou pěstí, Římani jsou všichni špatní a hloupí. Došlo mi to asi díky tomu, že jsem na tom byl s dětmi a tříletý syn nadšeně poskakoval při každé bitce. V tom se mi víc líbilo Sídliště bohů, na které jsme koukali den poté v menším formátu. Ale to zas nebylo tak zábavné. Spoiler: Váhání mezi třetí a čtvrtou hvězdou rozhodl znuděný druid Ježíš :) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Parádní "3D" zpracování francouzské komiksové legendy. Hned úvodní scéna je krásně hravá a nápaditá a ihned rozptýlila mé obavy, že by se snad jen pro efekt animace měl vytratit duch těch nejlepších dílů. Příběh je fajn, ale o něm to nikdy nebylo. Animace je nádherná, ale film by krásně fungoval i bez těch hebkých kožíšků divočáků nebo spousty listů na stromech. Humor se zase povedl a těším se, až se na film podívám se svým špuntem (v necelém roce ho začátek bavil, ale nedokoukal celé). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)

Reklama

Reklama