Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny ve společnosti sice hvězdami obsazeného ale jinak docela tuctového dramatu na motivy skutečného příběhu, které sice z průměru pozvedává několik povedených momentů a pár dobře mířených humorných dialogů, na těch 130 minut je to ale zatraceně málo. Ve své podstatě si film může podat ruce s žánrově docela podobným kouskem Operace Entebbe. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma je perfektní, protože Operace Mojžíš a akce na ní navazující patří k majstrštykům Mossadu a zároveň se jedná o jedny z nejemotivnějších okamžiků novodobého Izraele. Nevadilo by mi ani zjednodušení děje, protože obsáhnout do dvou hodin všechny tehdejší události je nemožné. Nicméně mi neseděl místy odlehčený styl vyprávění, který se z mého pohledu strašně tloukl s vypjatými a drastickými scénami. To na mě působilo rozpačitě a na celkovém dojmu se to odrazilo. A jak píše Cervenak, i mě vadilo, že se tu nenašla jediná scéna, která by utkvěla v paměti, což je vzhledem k námětu trestuhodné. Čestná výjimka patří závěrečným titulkům, ale to je málo. není to špatné, ale od Raffa jsem čekal víc. Možná by nebylo od věci se k tomu vrátit v seriálové podobě. 65% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politický thriller o práci Mosadu a ich záchrane židovských utečencov v Etiópii v roku 1977. Ben Kingsley po niekoľký krát nominovaný na židovskú rolu roka, jemu už asi ani iné postavy nebudú dávať. Chválospevy na židovský národ, ktorý vraj nikdy nikomu neublížil a len oni sú chudáčikovia v utrpení, sú už unavujúce. Ale tak veď vieme, kto ovláda média i Hollywood. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Kto zachráni jeden život, zachráni celý svet." Na tento film sa mi pozeralo ťažko, súcitne, cítila som, ako tí utlačovaní ľudia trpia. A že sa vôbec našiel niekto, kto im za cenu vlastného života prišiel na pomoc. Akú nízku cenu môže mať ľudský život? A aké veci sa dejú pár tisíc kilometrov od nás, o ktorých nemáme ani tušenie. Áno, nie je to film storočia, ale zasiahol ma svojim posolstvom o trpiacich. Dobrá myšlienka, trochu vyumelkované scény. Dobré obsadenie, horší scenár a dialógy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Izraelský agent Chris Evans a jeho tým jsou odhodlaní zachránit etiopské uprchlíky. Jak? Pořídí si v Súdánu hotel, přes den se starají o turisty a v noci pomáhají s evakuací stovek lidí. A vědí, že je jen otázka času, než se to celé nějak podělá. Red Sea Diving Resort slušně vypadá, má dobré herce i vcelku zajímavou zápletku, ale je v něm málo napětí, emocí nebo čehokoliv, co by ho povyšovalo nad průměr. V tomhle žánru vzniklo dost lepších filmů. Ale i horších. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)
  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama