Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Naštěstí žiji skrze své studijní obory naprosto mimo realitu, takže mi mnoho údajně absurdního tohoto filmu přišlo jako milé či zcela přirozené - e. g. squatt. Ale neříkejte mi, že si pro vaši dceru dorazí cajti uprostřed noci, aby ji ze zákona odvedli k otci bez jakýchkoliv osobních věcí a s buranským zacházením vůči rodince (a to si obvykle o našich strážcích zákona nedělám takové iluze). Film je mile progresivní, tvrdě twisted, jen je škoda, že Hanák na konci nekýchal, tuším, že by to z filmu udělalo krásňoučké absurdnum hodné zapamatování si. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Musím kroutit hlavou nad 42 procenty. To si teda představit mnohem horší filmy, které mají i nad sedmdesát procent, které by si zasloužily takové nízké číslo. Mně to přišlo jako velmi pěkný český film, jenž mě vzal za srdce, občas to bylo už poměrně dost smutné. Scénáristicky by si film zasloužil určitě trošku vylepšit, avšak to je jen drobný střípek negativ. Usmívám se nad obsazením téměř celé rodiny Trojanovy, už scházel jen nejslavnější Ivan. A potěšilo mě natáčení na ulici, na níž bydlím, takže i z toho důvodu nemohu hodnotit nijak špatně :-) ()

Reklama

septic 

všechny recenze uživatele

možná v jiném vesmíru Olgo. Nelogičnost celým filmem tak bije do ksichtu, že jsem jen stěží udržel pozornost. Největší prdel je ovšem samosprávný teenagerovský squad, jako bezpečné místo neviditelné policii, s neznámým sponzorem, kde drogy prší z nebe (nejsou vskutku levné a přitahují pozornost bezpečnostních složek, jelikož nemálo smažek kvůli shánění drog klesá ke kriminálním aktivitám). Debilita a naivita by se hodila maximálně po přidání několika falusů do červené knihovny deprimované feministky ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Není to komedie. Opakuji - není to komedie! I kdyz to prvních 30 minut vypadá jako komedie, tak se z toho vyklube depka jako prase která teda zase skonči happyendem..... Co musim pochválit je cast.... jo samozrejmě mraky tzv. Bardů si jede to své a jsou super, ale v tomto filmu váli mládí herci - počínaje Trojanem a konče mladou představitelkou jeho sestry .... za mě never more vidět ale 60% důstojných! ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě jde, divák čeká, co z toho bude. Co je mu však následně naservírováno, to se příčí jakémukoliv normálnímu uvažování. Nechápu, kdo vymýšlí takové bullshity, vždyť je to jeden nesmysl za druhým. Až teda na to jednání u soudkyně (ano, samotný fakt je blbost). Právní otázka rodičovství je v této zemi špatná, protože city necity, soudkyně měla bohužel pravdu. Bod za herce, všichni dobří, o Josefu Trojanovi nejspíš ještě hodně uslyšíme. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Pracovní název filmu byl „Děti samotářů“. Má velmi volně navazovat na kultovní snímek Samotáři z roku 2000, ale podle produkce není jeho pokračováním. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama